Не е. Затрескување е воведување на еден вид на имагинарна слика за личноста која ни се допаѓа, без прифаќање на реалноста.нели затрескување беше заљубување?
Не е. Затрескување е воведување на еден вид на имагинарна слика за личноста која ни се допаѓа, без прифаќање на реалноста.нели затрескување беше заљубување?
Луѓето се замараат само кога се затрескани. Инаку кажав дека за љубовта не треба да се замараат многу. Ако настане љубов, тогаш истата ќе постои. А да се замараш кога и како започнала љубовта, како си засакал некого и како настанале тие чувства, е исто како да планираш да ја прекинеш таа љубов. Не треба многу мислење, или сакаш или нејќеш-трето нема.UnFleur точно е тоа. Но еве од искуство пошо првиот контакт се случува ненадејно, дали луѓето би се замарале со нешто што некогаш ги има погодено пропратено со чувства надвор од секакви можности?
Во врска со ова: Дали имагинарната слика за личноста може да се поклопи со вистинската? На пример: Затрескана сум во некого со кого сум само на едно „Здраво“. И нормално за да се затрескам си го замислувам како личност со тие и тие особини (притоа не го познавам воопшто).Не е. Затрескување е воведување на еден вид на имагинарна слика за личноста која ни се допаѓа, без прифаќање на реалноста.
па... има и одговор за тоа. Се спријателуваш, се доближуваш до личноста. Оддалеку иначе ти е као да играш рулет. Може да се падне... ама МОЖЕ.Луѓето се замараат само кога се затрескани. Инаку кажав дека за љубовта не треба да се замараат многу. Ако настане љубов, тогаш истата ќе постои. А да се замараш кога и како започнала љубовта, како си засакал некого и како настанале тие чувства, е исто како да планираш да ја прекинеш таа љубов. Не треба многу мислење, или сакаш или нејќеш-трето нема.
А затресканите се замараат и мислам дека е тоа е добро, бидејќи како што имаш напишано не ја прифаќаат реалноста. Ако малку подразмислат зошто се затрескале можеби ќе разберат дека се далеку од реалноста во свет на фантазии.
Во врска со ова: Дали имагинарната слика за личноста може да се поклопи со вистинската? На пример: Затрескана сум во некого со кого сум само на едно „Здраво“. И нормално за да се затрескам си го замислувам како личност со тие и тие особини (притоа не го познавам воопшто).
Дали ако го запознаам подобро може да испадне дека тој е ист онаков каков што сум го замислила? Не сум била во ваква ситуација, но мислам дека НЕ. Нема да се заљубам. Ќе си продолжам да живеам во илузија и лжна надеж се додека еден ден по глава не ме удри реалноста и конечно ќе се освестам.
Не е. Затрескување е воведување на еден вид на имагинарна слика за личноста која ни се допаѓа, без прифаќање на реалноста.
Како можеш да бидеш заљубен/а во имагинарна личност ако немаш прво физички контакт, потоа поминато многу време заедно?Moжеш и да бидеш заљубен у имагинарна слика за личноста, не мора да значи дека тоа ќе биде затрескување само.
А и не мора да значи и дека кога си заљубен ја гледаш реалноста, напротив баш тогаш може да се жртвуваш, да правеш некои работи шо не би ги правил ако не би бил заљубен.
Да не зборам многу, затрескувањето ја повеќе го сфаќам дека се базира на физичкиот изглед.
Која е логиката и поврзаноста на постов со темата?Љубов на прв поглед мразам тинтири минтити и да и викам убава си а не е аххахаха
Како можеш да бидеш заљубен/а во имагинарна личност ако немаш прво физички контакт, потоа поминато многу време заедно?