(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Но која е иницирачка?
Зборам лично за мене - затрескувањето не е во никој случај. Едно е да те привлекува тоа што го гледаш а друго тоа што те ти одговара како тебе на карактер и те прави среќна. За да се затрскам доволно ми е да видам некој но за да се вљубам потребно ми да сфатам дека личноста има слични мислења и сфаќања со моите, ме почитува таква како што сум без разлика на моите мани и доблести.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Дообро Luckky еве рецимо има некој ултра згоден тип, и ти сепак паѓаш на него и пробуваш да воспоставиш контакт. Нормално нема од прва да го видиш ееј овој има лош карактер ај ќе го отфикарам. Мора да има нешто што иницира, во најголем случај број случаеви е затресканост.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Дообро Luckky еве рецимо има некој ултра згоден тип, и ти сепак паѓаш на него и пробуваш да воспоставиш контакт. Нормално нема од прва да го видиш ееј овој има лош карактер ај ќе го отфикарам. Мора да има нешто што иницира, во најголем случај број случаеви е затресканост.
Јас не можам да се вљубам во некој додека не го запознаам каков човек е . Може да се затрескам но не и да се заљубам.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi, parvati and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Но за да се заљубиш мора да има нешто на почетокот. Едното после другото може но и не мора.

Доста отидовме офтопик:)))

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
UnFleur точно е тоа. Но еве од искуство пошо првиот контакт се случува ненадејно, дали луѓето би се замарале со нешто што некогаш ги има погодено пропратено со чувства надвор од секакви можности?