Работа на брод

Ристо од Драчево

Староседелец
25 февруари 2012
246
275
1,063
Скопје
и by the way сакам за на брод сега да аплицирам, не сум студент годинава и неможам како лани да отидам со Ј1 виза со Work&Travel :eek Ама па затоа можам да се земам со дечко ми и да си имам грин кард и кој ги врти после (happy)
преку агенцијата Мајоми немора да си студент...
они имаат граница на години од 18 - 30 и нешто..

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Нема врска! Јас бев летово и баш не е така, баш се беше топ, океј сега додека се снајдеш ти требаат недела-две и додека ти стигне првата плата, на мене на пример ми даваа на две недели на првата работа ама па затоа имав бакшиш и секој ден си имав пари у мене а кога ќе ми стигнеше платата одма на картица си ја ставав ;) и бакшишот си го собирав 3-4 дена па и тој на картица... Си имав платен еден оброк од хотелот кај што работев што значи јадев здрава храна барем 5 пати неделно, другиот оброк си плаќав 4 долари во ресторанот кај што работев втора работа и добивав огрооомна порција шпагети или некој бургер со компири и салата :cool: Што значи зависи од човек до човек, не јадат сите конзервирана храна и не рмбаат по 12 часа ;) Друго додека не најдов втора работа работев по 5 саата на ден, јадев во хотелот и после си ја прчев на плажа докај 6-7 :smug А пак имав бакшиш 40-50 долари на ден од првата и по 50-60 од втората работа :cool:

Сакав да кажам дека ако веќе би одел во Америка би одел ама да не работам туку да трошам значи без никакви обврски.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не ми е јасно зашто сите други нации ги величаш, а Македонската ја правиш ко демек ние сме најглупи и најмрзливи у свет... Зборевте за тој индиецот, дека колку и добро да ја завршиш работата, он нема да бил задоволен. Ти рече дека ако се трудиш можеш да бидеш како него... А што ако индиецот тоа го прави од инает зашто ти си бољи од него?! За секое унапредување треба препорука, и самата го знаеш тоа. А постојат завидливи луѓе сегде. Пример (можда мешам баби и жаби, него јебига) , пред година ипол работев аларми за против пожар на еден објект во црна гора, преку кумановски предузимач. И ми доаѓа црногорец, ми се претставува, и ми вика „Ви Македонци сте луди, радите као стока, за јебени 25 евра дневно. Ја му не излазим из куќе испод 60. Е јас мислам дека тоа е проблемот. Незнаеме да си го цениме трудот, и западњачките капиталисти ни го пикаат.

Не си ме разбрал добро. Истото и јас го кажувам. Не дека ние сме глупи и неспособни. Туку се јадеме меѓу себе, место да се држиме меѓу себе. Еден друг народ има повеќе права од нас во нашата сопствена држава, зошто ние прво сме партиски определени, па потоа сме Македонци.
Затоа секаде ќе не газат, а полуписмени Индијци ќе ни бидат газди. Затоа ние се радуваме на 25 евра дневница.

Кога би се здружиле, и малце повеќе би се позанимавале со ,,колективно НИЕ,, а не само со ,,индивидуално ЈАС,, нема да ни има крај, во тоа сум сигурна.

Македонецот има плеќа да работи, и мозок да го врти светот. За жал, ретко ги користи, и едното, и другото.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Сакав да кажам дека ако веќе би одел во Америка би одел ама да не работам туку да трошам значи без никакви обврски.

За да добиеш туристичка виза од 5 месеци, не знам што ќе треба да направиш.
А башка, и не сум запознала човек кој има пари 5 месеци само да троши, без денар да заработи.

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

Jas

Нов член
3 април 2012
4
0
1
Кај и да идеш да работиш, со 8 саати дневно едвај ке преживуваш. Се прават пари и во Америка и на брод ама треба мноооогу работа (прашањето е кој колку е спремен да жртвува од себе)

The puss in boots

Староседелец
27 февруари 2012
221
147
1,043
28
Охрид
нешто најубо: РАБОТА НА БРОД..... од секој пат сум сакал да видам како е, ем земаш пари и то огромна сума ем шеташ низ цел свет бесплатно (happy)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
За да добиеш туристичка виза од 5 месеци, не знам што ќе треба да направиш.
А башка, и не сум запознала човек кој има пари 5 месеци само да троши, без денар да заработи.

Да одам преку факултет ама да не работам :D Tака би одел само.