Човек силува човек - постојат казни
Животно силува животно - тоа е нивен живот, нивна природа, таков е нивнит начин на оплодување, мора мажјакот да се покаже колку е силен, за да знаат какви ке бидат потомчињата, а секоја мајка животно сака силен мажјак за нивните потомчиња да можат да опстанат
Но кога човек силува животно?? Кој да го казни и спречи ова? Ај да е само силувањето, тука е зацрнување, заробување, се испилува пиле, поминува низ секакви апарати, му го горат клунот, го полнат со свашта, го затвараат со уште илјадници други пилиња во м2 кафез за на крај да биде силувано и убиено за наша гозба...
Епа извини, ама ако Селена се потресува со силување на жени, мене сето ова ме потресува исто како и силуваната жена, бидејки не се двојам од природата, дали е жена, дете, кутре, птица, дрво ..
Тролај слободно, доброто секогаш победува, така да или еден ден нема да има убивање за исхрана, или ке ве спопука некој рак .. трето нема@BioTrpeА вакво силовање поддржуваш? Пази сликата може да те потресе многу.
Затоа што сите омнивори од рак умираат.Тролај слободно, доброто секогаш победува, така да или еден ден нема да има убивање за исхрана, или ке ве спопука некој рак .. трето нема
Епа ако кажам дека сите силувачи од сите видови треба да се убијат, ке се сложите, ама ако потенцирам дека тука спаѓаат и луѓе кои силуваат животни - ке се контрате.Или истите правила и морални вредности важат за сите или не важат, не може да биде поинаку. Ако резултатите на еволутивните процеси се гледаат како неминовни кај животните при нивните постапки, тогаш треба и кај луѓето, без да се припишуваат морални вредности...
И од срцев ударЗатоа што сите омнивори од рак умираат.
Епа ако кажам дека сите силувачи од сите видови треба да се убијат, ке се сложите, ама ако потенцирам дека тука спаѓаат и луѓе кои силуваат животни - ке се контрате.
Немам јас никаков пролем со тоа дека и животните не се совршени, ама имам проблем кога се велича човекот како раса и кога е праф маш додека се изживува врз животните.
Не мислат тие на зоофилија, содомија и сл. туку силувани се животните на фарма од фармерот така што им бута шприц со сперма за вештачки да ги оплоди.Луѓе кои силуваат животни се забегани (иако не можам да го негирам комичниот елемент, не знам зошто ми се смешни тие ситуации, знам дека е пореметување умствено ама џабе, автоматска реакција е ваљда) и како такви треба да се третираат, зоофилија, содомија...
Некој на претходните страни го употреби зборчето "сквернави", јако зборче
Не мислат тие на зоофилија, содомија и сл. туку силувани се животните на фарма од фармерот така што им бута шприц со сперма за вештачки да ги оплоди.
тоа демек е друго, не е силувањеНе мислат тие на зоофилија, содомија и сл. туку силувани се животните на фарма од фармерот така што им бута шприц со сперма за вештачки да ги оплоди.