Сумирање на фактите и вадење заклучок не е тролање.Не станува збор за слободно изразување туку за тролање, неколку пати ми има избришано мислења затоа што само тој сметал дека е тролање ... ова негово не е?
Сумирање на фактите и вадење заклучок не е тролање.Не станува збор за слободно изразување туку за тролање, неколку пати ми има избришано мислења затоа што само тој сметал дека е тролање ... ова негово не е?
Во ред, ти ја имаш моќта на одлучувањеСумирање на фактите и вадење заклучок не е тролање.
Ова што сега го живееме, сета оваа индустрија, пренатрупувањето во големите градови и сите други срања на општеството траат околу 50-100 години. Предходно се живеело и без тоа. Ако не е возможно немаше сега да постоиме како вид.Постот што го цитирав збореше за интелигенција и тоа дека коњот бил поинтелигентен од луѓето, што нема никаква логика.
За другово, затоа и реков - човек краси и човек гнаси. Мора нешто да се жртвува за да се напредне на друго поле.
Дури и да се свртиме сиот свет кон веганство, ќе требаат долги и долги години пред да дојде до евентуално сценарио ко што мислите - дека ќе бидеме едно со природата, ќе живееме во хармонија и сите ќе сме здрави и сити. Дотогаш и во третокласна земја мора тој човек да проба да преживее, а еве, таму полесно е да уловиш и ставиш на оган животно да те спаси од глад отколку да одиш да збираш бобинки по пустелиите што изумираат и да се надеваш дека не се отровни.
Не ви се мешам во веган вс. месојад темата, ама ова...
Пошто за коњи сте збореле погоре, ко за почеток, еве човек ги смислил мреживе каде секој може да ја шири својата пропаганда, не коњ, па колку и да бил интелигентен и веган.
Затоа што без човекот не би постоеле живеалишта, не би постоела електрична енергија, ниту медицина, не би знаеле вселената на кој принцип работи, па еве, ниту дека веганството е поздраво од другите начини на исхрана - и тоа е од луѓе смислено, не?
Е сега, не би постоеле ни мал милион негативни работи без човекот, ама интелигентниот коњ (или било кое животно) не игра апсолутно никаква улога ни во позитивниот, ни во негативниот развиток на светот. Затоа човечкиот живот е побитен.
Човекот гнаси, но и краси... коњот само галопира и егзистира, додуша ко и многу луѓе-амеби, али тоа е веќе друга тема...
Дали, ако се најдеш во ситуација да можеш да спасиш само едно, би спасил ждребе или бебе?
Како што знам јас ги наброив оние карактеристики кои се подобри од ВСелена, и дека таа нема ниту една карактеристи подобра од коњот, а се споредува со него и се става на негово ниво, што е предалеку од нејзе .. меѓутоа нарипаа тролови и забега муабетов со коњот Опеѕ ..Ова што сега го живееме, сета оваа индустрија, пренатрупувањето во големите градови и сите други срања на општеството траат околу 50-100 години. Предходно се живеело и без тоа. Ако не е возможно немаше сега да постоиме како вид.
Не сум јас против технологијата, ниту за напредокот воопшто, туку сум против злоупотребата на истиот и против заспаноста на народот, против системот...
Можеби коњот е попаметен за некои работи од нас, ете тој никогаш не би се отрул од бобинка, знае да ги распознава отровните. Од сите животински видови само глупиот човек се труе со растенија.
Ај пишувавме што пишувавме хипотетички ситуации, ама имајте малку осет бре мајко му стара! Не се изнервирав цел ден со дебатава, ама ова е веќе претерано. Имаш ли барем малку осет што пишуваш? Знаеш што значи силување на девојка? Можеш да пишуваш некој дека е глуп, неинтелегентен слободно до утре, дека вредам помалку од коњ ама ова преминува граница. Те здоболе изгледа тоа што те удрија по уста и ти кажаа дека грешиш, па не знаеш како да омаловажиш. Не ти успева да ме депримираш само да ти кажам. А за ова со силувањевоКажи ми ти како би се чувствувала кога би знаела дека некој друг однапред го испланирал твоето забременување (или те силува), те чека да се породиш, потоа ти го земе бебето ..
Ама и кравите и свињите се силуваат во фармите. Им брцаат на сила со голем шприц полн со сперма и на сила ги оплодуваат, потоа им го земаат детето... тоа сака да го каже Трпе, сакаше да посочи како се чувствува секоја крава на планетава и да пробаме да се ставиме на нивно место.Ај пишувавме што пишувавме хипотетички ситуации, ама имајте малку осет бре мајко му стара! Не се изнервирав цел ден со дебатава, ама ова е веќе претерано. Имаш ли барем малку осет што пишуваш? Знаеш што значи силување на девојка? Можеш да пишуваш некој дека е глуп, неинтелегентен слободно до утре, дека вредам помалку од коњ ама ова преминува граница. Те здоболе изгледа тоа што те удрија по уста и ти кажаа дека грешиш, па не знаеш како да омаловажиш. Не ти успева да ме депримираш само да ти кажам. А за ова со силувањево
Срам да ти е. Резил.
Сето тоа за таквите кои своеволно одлучуваат 360 дена да се малтретираат и кога ке дојдат тие 6 дена они да се гозбат со умрената и силувана мајка, другарка од друг видАма и кравите и свињите се силуваат во фармите. Им брцаат на сила со голем шприц полн со сперма и на сила ги оплодуваат, потоа им го земаат детето... тоа сака да го каже Трпе, сакаше да посочи како се чувствува секоја крава на планетава и да пробаме да се ставиме на нивно место.
Навистина човекот е најпредаторско? Зошто тогаш се плаши од волк, од тигар или лав?Не сте нормални се занимавате како им е на животните, мислите нив им е гајле за нас?
Ова е empathy level 999 хаха. Too much for my style. Многу работи им правиме на животните, па и на растенијата спротивни на нивната воља, меѓутоа тоа е со цел да преживееме. Синџир на исхрана. Поголемите и посилните ги јадат помалите и послабите.
Човекот е најголемото, најинтелигентното и најпредаторското животно на планетата.