Чет муабети (ти реков-ми рече)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Чекај еве 2 те репрезентации сакаат и на дожд да играат ,тс да се доигра ако инсистираат селекторите ,што правиме тогаш ?
Па не верувам да сакале да доиграат вчера. Грмело јако и град врнело.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Да да врнеше јако многу , сакам да кажам имало утакмици каде што си тераат нема прекин ипак е фудбал и се игра ,е сега може нашиве сакале да се доигра ,а овие побарале прекин , можно е и по иницијатива на делегатот не знам , сакав да кажам дека ако сакале можеле да ја доиграат да не се мрцварат денес 15 мин ,некако е дегенски :eek

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Чекај еве 2 те репрезентации сакаат и на дожд да играат ,тс да се доигра ако инсистираат селекторите ,што правиме тогаш ?
Судијата е тој кој проценува дали има услои за игра а не селекторите и играчите.
Јас воопшто не сум задоволна од играта на нашата репрезентација замисли една Албанија до каде напраднала, до вчера не знаеја што е топка а ние демек фудбалска нација 25 години тапкаме во место.
Многу ми беа смешни шипциве во народна носија како да отишле на фолклора вечер а не на фудбал. А тоа чупињата со ќечињата као калимеро нема правда не да беа смешни, ужас.
Јас и не им замерив што не ја испочитуваа нашата химна, ќе бев зачудена да ја испочитуваа вака е сосема нормално, мислам што да очекуваш од нив кои само физички се во Европа а цивилизациски припаѓаат отаде Турција.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Судијата е тој кој проценува дали има услои за игра а не селекторите и играчите.
Јас воопшто не сум задоволна од играта на нашата репрезентација замисли една Албанија до каде напраднала, до вчера не знаеја што е топка а ние демек фудбалска нација 25 години тапкаме во место.
Многу ми беа смешни шипциве во народна носија како да отишле на фолклора вечер а не на фудбал. А тоа чупињата со ќечињата као калимеро нема правда не да беа смешни, ужас.
Јас и не им замерив што не ја испочитуваа нашата химна, ќе бев зачудена да ја испочитуваа вака е сосема нормално, мислам што да очекуваш од нив кои само физички се во Европа а цивилизациски припаѓаат отаде Турција.
А ние цивилизациски сме на рамниште на Швајцарија? Ние сме бетер од Албанија ама не сака да признае никој. Оди да видиш какви хотели изградиле низ Јадранот, каков туризам имаат за разлика од нас. Тие биле нецивилизирани а ние сме, ние први ќе им ја исвиркаме химната. Општп Балканските народи се заостанати за разлика од другите, разликата е во тоа што некои напредуваат (Хрвати, Словени, Албанци) а некои назадуваат (Македонци, Срби, Бошњаци, Грци). Тоа е разликата.
Ние сме дно од народ, без никаква култура и почит кон други земји, се однесуваме ко се да е наше кога ќе отидеме на одмор. Љубомориме на земја која напредува бидејќи ние не можеме, заглавени сме во диктатура и слепо веруваме на се што ќе ни кажат. Јас не знам ниеден народ во светов кој никогаш во својата историја не се обединил против власта или општо да се обедини, овде се некој на некого му е скаран, се мразат, се тепаат, типично за 7ми век. Се гордеат со грчки херои, национализмот е на највисоко ниво и заедно со него и глупавоста, ако не си знаела ние сме меѓу трите најнеинтелигентни народи во Европа. Албанците биле заостанати, ние не, зборувај ми.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@Neverna Mala тоа не е една Албанија , едноклеточните кој играат во Ал.репрезентација 90% играат во нај јаките клубови и од секогаш играле , ние 20 години викаме ајде сега ,еве утре готово ќе победиме ,а бедотија сме невидена ( гревoтички) ,со политиката во спортот ,со нееднаквост и мивки во ФФМ никогаш не сме и нема да имаме фудбал, јас незнам како и тие фудбалери доаѓаат да играат ..
Голот како го прими овој голманов јас тоа немам видено , па жена да беше некоја собрана од пазар ќе ја фатеше , тоа ја пушти намерно или е благо ретардиан 3то нема (facepalm):svirka

Последна промена:

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
@Neverna Mala тоа не е една Албанија , едноклеточните кој играат во Ал.репрезентација 90% играат во нај јаките клубови и од секогаш играле , ние 20 години викаме ајде сега ,еве утре готово ќе победиме ,а бедотија сме невидена ( гревoтички) ,со политиката во спортот ,со нееднаквост и мивки во ФФМ никогаш не сме и нема да имаме фудбал, јас незнам како и тие фудбалери доаѓаат да играат ..
Голот како го прими овој голманов јас тоа немам видено , па жена да беше некоја собрана од пазар ќе ја фатеше , тоа ја пушти намерно или е благо ретардиан 3то нема (facepalm):svirka
Да играат во Грузија, Естонија.... Дај не зафркавај, па наш Пандев е попознат од цела нивна репрезентација. Ајде кажи ми еден нивни фудбалер кој играл во познат тим?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да играат во Грузија, Естонија.... Дај не зафркавај, па наш Пандев е попознат од цела нивна репрезентација. Ајде кажи ми еден нивни фудбалер кој играл во познат тим?
Хисaј, Нaпoли, дел oд нaјдoбрите 11 минaтaтa гoдинa вo Итaлијaнскaтa лигa. Имa 22 гoдини.

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Хисaј, Нaпoли, дел oд нaјдoбрите 11 минaтaтa гoдинa вo Итaлијaнскaтa лигa. Имa 22 гoдини.
А другите, Таџикистан, Узбекистан.... мислам, не ми кажувај барем за Албанија, до вчера беа затуцана земја не знаеја телевизир што е, него они играат со срце за разлика од нашите. Во нашата репрезентација една третина се посреќни што Албанија победи отколку да победеа нашите, вбо тоа е проблемот.