Сакам да кажам/Сакам да прашам

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Алал да им е на некои од девојкиве што работат на каса по продавнициве. Стои еден "господин" на каса, девојкава си работи, кога одеднаш почна да и се дере како смеело толку скапо да е, пиперките биле на пазар за 13 денари поевтини, како смеело тука така. Господине толку се му вика, јас не ги правам цените, газдата си ги одредува, ако ви е скапо вратете ги и одете од пазар земете си. Не, како немале срам, тие ли ќе го лажеле народот, на што личело тоа. Убаво облечен, плус надвор влезе во убаво Ауди, значи не беше толку во криза за тие 13 денари. Јас знам дека некому му се и тие многу, не сите си го имаат тој луксуз да купуваат од продавница овошје и зеленчук, ама да изгледаш така, да возиш таква кола, а да се расправаш за пиперки, треба да си ДНО ДНА. Можеш да изгледаш било како, можеш и да возиш убава кола, ама ако си сељак, ништо не те оправа. А ваквите, ми се репер за поимот "сељак". Гајле му е што цела продавница го чека, редици луѓе ги кочи, жештина плус, ама битно ја изнавреди девојката и се покажа што мажиште е. Среќа имаше што девојчето на каса беше фино, јас да сум ќе го набркам одма.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Алал да им е на некои од девојкиве што работат на каса по продавнициве. Стои еден "господин" на каса, девојкава си работи, кога одеднаш почна да и се дере како смеело толку скапо да е, пиперките биле на пазар за 13 денари поевтини, како смеело тука така. Господине толку се му вика, јас не ги правам цените, газдата си ги одредува, ако ви е скапо вратете ги и одете од пазар земете си. Не, како немале срам, тие ли ќе го лажеле народот, на што личело тоа. Убаво облечен, плус надвор влезе во убаво Ауди, значи не беше толку во криза за тие 13 денари. Јас знам дека некому му се и тие многу, не сите си го имаат тој луксуз да купуваат од продавница овошје и зеленчук, ама да изгледаш така, да возиш таква кола, а да се расправаш за пиперки, треба да си ДНО ДНА. Можеш да изгледаш било како, можеш и да возиш убава кола, ама ако си сељак, ништо не те оправа. А ваквите, ми се репер за поимот "сељак". Гајле му е што цела продавница го чека, редици луѓе ги кочи, жештина плус, ама битно ја изнавреди девојката и се покажа што мажиште е. Среќа имаше што девојчето на каса беше фино, јас да сум ќе го набркам одма.

Тоа е проблемот со хунзите, немаат континуитет во имање пари и Бентли да вози пак ќе биде отепан сељак :kafeеднаш напишав дека и да купат Бентли ќе бараат да се вгради кука за да влечат приколка со пиперки или пак специјална караван верзија да им се направи :zelen
А за ова и јас имам приметено и никогаш не им правам срања на продавачки и келнерки, према `платата` што ја земаат пружаат одлична услуга и никогаш не барам `леб преку погача`.
За разлика од фикусите неписмени од бирократија по канцеларии кои седат фино климатизирани и не знаат да поврзат една реченица (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Ухууу зааабавна ноќ, баш вакво опуштање ми фалеше ... сама со себе, хоум парти :D

Се почнува вака - од почеток до 15 секунда:

И се продолжува вака - од почеток до 19 секунда:

Поздрааав до сите :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Xenia

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Не е крив човекот во ваквава ситуација напротив ,девојката е таа која е крива што дозволила маргиналец кој може би не му дала жена му па го дави девојчето која сигурно сакала да испадне услужлива само на погрешна личност ..
Во таков случај таа требала да му каже да си го брка работичето и да не го ТАПАЦИРА затоа што нема намера да губи време со него и да го упати кон вратата ( такви се тие муабети со такви имбецили ) ,а во мој случај нормално би биле и со многу по јак интензитет ..
Таа кола да ви е јасно , купена е или на лизинг или од нивата од кај што дошол ОВЧАРОТ , па не е ова Орце Камчев па да и остави бакшиш 1000че , овцата сигурно имал нива па си ги берел сам па затоа му дошле многу ,никогаш не платил пиперки пред тоа . (facepalm):svirka
Кога сме кај вреѓањето се знае какво е следовањето без разлика кој е ,а и кој сака нека е , требало културно со шамарници да се испрати достоинствено до вратата од кај што дошол ,а тамо на пазар нека се расправа за пиперот , и така Пензијата е желна за муабет !

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103