Сакам да кажам/Сакам да прашам

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
После колку време од врската сте кажале на партнерот како се чувствувате за него ? Кога е најдобро да се каже ? :unsure
Јас секогаш сум кажувал многу скоро и сум ги набљудувал реакциите. Сум се правел и вештачки глуп и вештачки недоквакан, и предобар и сум глумел нервоза.
Не гледам проблем во тајмингот на искажувањето на чувствата кон партнерот. Целта на врската е да се развијат чувства и да се оди напред кон чифтосување, спарување и гледање фамилија. Ако не ти е тоа целта со конкретниот партнер ондак не треба ни да го поставуваш прашањето. Ако целта ти е баш таква тогаш треба што поскоро (разумно) да се разберете на што сте. Така не се губи време, така деца се прават на помала возраст, така децата искачаат поинтелегентни, пропорционално на поинтелегентните родители кои ЗНАЕЛЕ што прават со себе.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
@Falanga
Касно влегов во пубертет, се уште не ми се развиени мајчинските инстинкти, така да деца не сакам. Ми значи многу ако партнерот ми рече дека се гледа во иднина со мене, во претходната врска дечкото беше убеден дека ќе му бидам сопруга и ми велеше дека ќе ми предложи брак по моето завршувањето на факултет. Во право си сепак, ако е сериозна врската тоа е поентата :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас секогаш сум кажувал многу скоро и сум ги набљудувал реакциите. Сум се правел и вештачки глуп и вештачки недоквакан, и предобар и сум глумел нервоза.
Не гледам проблем во тајмингот на искажувањето на чувствата кон партнерот. Целта на врската е да се развијат чувства и да се оди напред кон чифтосување, спарување и гледање фамилија. Ако не ти е тоа целта со конкретниот партнер ондак не треба ни да го поставуваш прашањето. Ако целта ти е баш таква тогаш треба што поскоро (разумно) да се разберете на што сте. Така не се губи време, така деца се прават на помала возраст, така децата искачаат поинтелегентни, пропорционално на поинтелегентните родители кои ЗНАЕЛЕ што прават со себе.

Не ќе да е на арно кога во една врска почнува да се глуми, тоа е обично почеток на крајот, пад во амбисот, патека која води кон налактување на шанк со тродневна брада и тотална интоксикација...:kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Кога ќе помислиш дека Хунзистан го достигнал дното тоа дното повторно се поместува ако продолжи да тоне со ова темпо еден ден ќе осамне Ресен некаде на другата страна во Пацификот.
А шо се десило...па ништо, пастирот освен на клептоманија своите политики ги базирал на совети на гатачки левел Иван Исцелител и госпоџа Сабина (facepalm):rofl(party)(facepalm):rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Кога ќе помислиш дека Хунзистан го достигнал дното тоа дното повторно се поместува ако продолжи да тоне со ова темпо еден ден ќе осамне Ресен некаде на другата страна во Пацификот.
А шо се десило...па ништо, пастирот освен на клептоманија своите политики ги базирал на совети на гатачки левел Иван Исцелител и госпоџа Сабина (facepalm):rofl(party)(facepalm):rofl
iscelitel.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: malo, Electra and Outrider

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Она кога луѓево се толку безобразни, што секој пат успеваат на нови начини да ти се качат на глава.
You would think дека кога некој те поканува на прослава, особено ако слави прв роденден на свое дете дека можеш да покажеш најбазични манири да не правиш кавги и расправии. Се фатиле за гуша за политики, а пријатели се цел живот.
Прво: Можам да претпоставам колкав мерак е кога на сопствено дете му славиш прв роденден.
Второ: Луѓето те поканиле, ти направиле чест, се потрошиле за да можеш да ждереш и да пиеш како недоветен.
Трето: На таква манифестација не сте вие во првичен план, детето и родителите се.
Четврто: Ако ти се дебатира за политика, повели, излези на кафе, па вади очи до утре ако сакаш.
Петто: Tолку стравствено да браниш нешто во животот а полов орган да не те боли за други многу побитни работи кои те опкружуваат е посебен тип на реакција адекватна со facepalm.
Шесто: Секој си тера како што мисли дека му е најдобро во животот, таквите расправии апсолутно нема да го променат ставот на другиот, односно се крајно некорисни.
Значи заклучок, треба си максимално безобразен и крајно некултурен и невоспитан за да расипеш детска забава и да им го расипеш расположението на другите околу тебе, приморани од една страна да седат, а од друга страна да те слушаат тебе кај што мелеш слама од почеток па до крај на прославата. Оток. ОТОК.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
И шо муабет да прајш со луѓе шо ги немаш видено сто години, а башка па и кога ги гледаше немаше муабет? :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and malo

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Не ќе да е на арно кога во една врска почнува да се глуми, тоа е обично почеток на крајот, пад во амбисот, патека која води кон налактување на шанк со тродневна брада и тотална интоксикација...:kafe
Wow! Не ќе да е на арно кога некој ненаспан ќе се закачи на форум и почнува поетски мастурбации а не се ни помачил да прочита и да сфати пред да реплицира.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°