Чет муабети (ти реков-ми рече)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Животот повторно удира шлаканици, каде и да се свртиш те дочекува удар кој те онеспособува. Таман ке помислиш дека си пркнал малку и дека ке можеш некако да ги истуркаш соништата да станат реалност, те дочекува удар кој што те враќа двеста светлосни години наназад.
Прв пат во животот имам храброст и сила да признам дека ми е потребна помош. Не е прв пат да сум толку очајна за да ми треба помош.
...Немам од кого да ја побарам.
Боли кога и најблиските ке се оттуѓат од тебе.
Буквално од збор до збор истото ми се случува. Ама ќе дојде подобро време, а тие што се отуѓиле си кажале какви се всушност и треба да бидеме среќни што во околина имаме помалку такви луѓе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec, malo and Lady*

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
31
Argentina, Buenos Aires
Животот повторно удира шлаканици, каде и да се свртиш те дочекува удар кој те онеспособува. Таман ке помислиш дека си пркнал малку и дека ке можеш некако да ги истуркаш соништата да станат реалност, те дочекува удар кој што те враќа двеста светлосни години наназад.
Прв пат во животот имам храброст и сила да признам дека ми е потребна помош. Не е прв пат да сум толку очајна за да ми треба помош.
...Немам од кого да ја побарам.
Боли кога и најблиските ке се оттуѓат од тебе.
Животот секогаш ќе удира шлаканици.Но ти самата се понижуваш за тие кои што си мислела дека ти биле блиски или сеуште ти се .Ти немаш потреба да се разочаруваш и нервираш поради личности кои немаат морални и суштински вредности .Ти самата се понижуваш повеќе од било кој и било што поради некоја таква личност .А кога станува збор за работи кои не се контролирани од луѓето тука нема за што да се лутиш.Јас животот го гледам како огледало .Ако му се насмевнеш и тоа се насменува .Луѓето се научиле дека секогаш им треба помош за нешто од некој друг .Внатрешниот мир и спокојството настануваат во самите нас и од самите нас.Не барај некој друг да ти помогне помошта е во тебе внатре.Помогни си самата што ќе сфатиш дека изгубеното време и кажаните зборови не се бришат .Џабе ќе жалиш за тоа што се случило.Тоа само ти покажало кој е со тебе и кој е вистински пријател .Некои работи е подобро да се видат и знаат на време.Јас мислам дека што порано сфатиш дека некој не ти мисли добро толку подобро за тебе.Подобро сам од колку со такви личности .

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and malo

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Епа кога ве молеше детето да ве извозе со моторчето, абер немаше од вас, сеа сигурно си нашол некоја и си се возат (think)
Aми еве лето бидна па си се понадевав ќе понуди пак некое кругче Коста ама се откажа изгледа детето.(worried)

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Коста може си најде мома за свадба и го батали форумот, моторот и кладилницата, сега може чека субвенција за трече дете.

Инаку во врска со администрацијата, мора да се каже дека таа на форумов е скоро безгрешна, како Римската црква :pusi

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Aми еве лето бидна па си се понадевав ќе понуди пак некое кругче Коста ама се откажа изгледа детето.(worried)
Кога ви викаше да ве качи на мотор го исмевавте, а сега кога јсп ги покачија цените трчате по него.
Брее користољубливци everywhere

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Последни денови пред славење матура и полагање матура, проф наместо да ти помогнат да ги средиш оцените тие уште толку кецови ти ставаат за да си се опаметел.
Fuck the logic

Мала утеха барем за скоро време нема да им ги гледаш грдите, скиснати и аморфни сурати на професорите:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec