Батали тоа, кажи ми шо пара е бус до струмица
Батали тоа, кажи ми шо пара е бус до струмица
маледеизлезејодвонкашнатастранаБатали тоа, кажи ми шо пара е бус до струмица
Прекини да ме тагнуваш те молам. Прочитав еднаш во сдк.@Хоуп* Ееј па види мила знаеш, само што ми кажаа дијагноза иии знеш кое било чарето?!
Лекот е на природна база, нема хемии. Да не паѓам на провокации & да одбегнувам што е можно повеќе личности еве вака како тебе на пример и како @Lady* Паа ќе почнам од денес 3 пати на ден и за брзо ќе бидам ок..
Дај олади бе мала веќе еднаш, олади
ма те сакаПрекини да ме тагнуваш те молам. Прочитав еднаш во сдк.
Па добро сега... имаш и месождери со име Цветан, Ружа, Јагода...Веган со презиме Волк хахах симболот на карниворството, добро е шо не се презива Лајон
Добро, да, членовите на администрација не треба да игнорираат, но интересно е што последниве расправии не беа предизвикани поради оф топик муабети или некое недолично однесување. Ај пак не сакам да се мешам бидејки не го пратам толку форумот и не знам кој како и зошто почнал, но ова последното со членот @malozauvek навистина некако не беше во ред. Девојката си кажала своја исповед, побарала совет и не гледам зошто би била навредувана поради тоа. Дали била паметна или не... сите ние сме паметни во одредени области и глупави во други, ако ме прашувате мене, во една од темите кои јас ги сакам, хоуп има напишано толку глупав пост, што пола саат се чудев како може некој таква глупост да напише, но тоа е само таму, во темите за филмови не ни сакам да помислам да се мерам со нејзе, кога јас би пишала таму, сигурно и она би и се чудела на мојата глупоќа. Членката која што беше навредувана не го заслужува тој однос, барем јас немам приметено да навредувала или да упропастувала теми, ама сепак тоа е мое мислење, кажав и предходно не ги пратам сите случувања на форумот.За се` си во право освен за послениот дел од постот.
Игнорирањето не е решение. Посебно не за членови од администрацијата. Тие имаат обврска пред се`, да прават ако ништо друго кратка обсервација на дискусиите кои се водат во подфорумите за кои се надлежни. Се` со цел само да не отиде работата вон контекст. А одењето оф топик колку и да изгледа на почетокот безазлено (користам србизми јбг ) всушност има на долги стази голем потенцијал на рушење на форумот како место за дискусија. Само замисли 5 члена да почнат со офтопик спам по сите теми, а притоа надлежните да не реагираат, туку едноставно - да остане онака како што е. Утре ќе се зачленат 10 нови кои истото ќе го прават. И на крај добиваш хаос или малку шовинистички би се изразил „кокошки на буниште“. Така да, таа опција игнорирање некако не оди во контекст.
Јас не знам за постарите членови, но порано беше премногу строго па и некако успевавме да изреализираме дискусија. Сега е далеку поопуштено, но мислам дека многу повеќе се крева џевад околу „строгоста“ на администрацијата, а сепак казнени многу поретко се доделуваат, освен во крајно екстремни случаеви. Не знам што би требало да е следно....
Истотака не можам да сфатам дека одредени членови тука се наоѓаат увреЏени од други затоа што овие ги нарекле така и така. Особено не дај боже да е член од администрацијата. Не значи ако е, дека нема право да му возврати на член кој исто така употребува навреди и му се прогледува низ прсти. Ако знаеш дека вреѓаш и за тоа не си казнет, биди спремен да имаш ист третман каков што добиваш (зборам општо, не важи за тебе мало).
Од мене толку сега за сега, ако планира некој да го сведе ова на дискусија со кратки постови, нека цитира во темата за Чет Муабети.
Koнкретно за споменатиов член можеби се нашол како колатерална штета во целиов проблем, јас искрен да бидам, ретко кога ја читам пошто знам дека ќе пише нешто што и` лежи на душа и толку. Но дека беше вовлечена во оф-топик дискусиите, беше. И тоа директно учествуваше покрај многуте пати спомнување (неколку пати индиректно, а потоа и директно) да не се шири работата оф топик.Добро, да, членовите на администрација не треба да игнорираат, но интересно е што последниве расправии не беа предизвикани поради оф топик муабети или некое недолично однесување. Ај пак не сакам да се мешам бидејки не го пратам толку форумот и не знам кој како и зошто почнал, но ова последното со членот @malozauvek навистина некако не беше во ред. Девојката си кажала своја исповед, побарала совет и не гледам зошто би била навредувана поради тоа. Дали била паметна или не... сите ние сме паметни во одредени области и глупави во други, ако ме прашувате мене, во една од темите кои јас ги сакам, хоуп има напишано толку глупав пост, што пола саат се чудев како може некој таква глупост да напише, но тоа е само таму, во темите за филмови не ни сакам да помислам да се мерам со нејзе, кога јас би пишала таму, сигурно и она би и се чудела на мојата глупоќа. Членката која што беше навредувана не го заслужува тој однос, барем јас немам приметено да навредувала или да упропастувала теми, ама сепак тоа е мое мислење, кажав и предходно не ги пратам сите случувања на форумот.
Инаку и јас не сакам форумот да се претвори во место за чаршиски муабети, мене лично ми е заморно кога ке видам дека од сите извествувања кои што сум ги добила претежно биле некои муабети без врска, но има само еден начин да се смени таа состојба, а начинот е - повеке квалитетни дискусии. Кога би развиле дискусии на повеке теми и кога сето тоа ке биде на ниво, тогаш не би било толку досадно и не би се правеле муабети без врска.
Е кога веќе се спомна да си кажам и јас: од многу скоро сум член и за ова кратко време го имам забележано истото. Отварам теми кои ме интересираат и забележувам дека "добрата" дискусија или завршила пред 2-3 години или последните мислења во тие теми се толку тапа, што губам желба да напишам нешто воопшто. Мислам дека сеуште е рано да "судам" или да имам право на глас, но го поддржувам Саладин во предлогот некои стари теми да се оживеат повторно.Јас стојам на располагање ако се има воља да се дискутира квалитетно на одредени теми кои ми се од познавање/ме интересираат, но ако гледам дека некој претенциозно пробува да расипува дискусија, искрено губам желба за реплика.