Има глувци. Нив не ги јадеме.Затоа што надвор нема пилиња кои слободно шетаат и мачката нема што да лови за да јаде. Оставате ли вие пиле да шета, да не го изедете?.
Има глувци. Нив не ги јадеме.Затоа што надвор нема пилиња кои слободно шетаат и мачката нема што да лови за да јаде. Оставате ли вие пиле да шета, да не го изедете?.
И на мојата планета понекогаш се лови, но во случаи кога тоа навистина се чини неопходно... не се малтретираат животните ниту пак растенијата, не се одгледуваат за да бидат убиени, сите се слободни и се припаѓа секому, нема ограничувања, нема лична сопственост... природата на мојата планета е многу дарежлива и на сите суштества им има обезбедено доволно храна која не се добива преку болка, преку малтретирање и искористување.Фина тема (иако со пропаганда за веганизам) ме потсеќа на исхраната на мојата планета барем како што ми имаат кажувано бидејќи сум роден во егзил ама тоа не е важно, добро е да се знаат диви растенија кои се јестиви.
Исто и дивите животни се многу фини и нивното месо е неспоредливо.
Ееее за таму ми имаат кажувано како им зборувале на животињето дека им е жал ама дека мораат да ги уловат, имало некои ритуали со кои се изразувала благодарност и респект за животињата која ќе ја нахрани рандом фамилија, која што со своите хранливи состојки ќе допринесе за нов живот или квалитетот на истиот, друг пристап е тоа.
А овде на вашава планета све се глада редукционистички и механички, владее капиталистичко лудило.
Being an alien and all i`m almost always confused
П.С. Стави ги сликите во спојлер, за нас конекциски ограничените
Пред 4-5 години и јас бев загреана по тие собиранки, но немав можност да одам. Незнам дали сеуште ги има, не сум информирана. Јас за ова дознав од мојот духовен учител кој ме води кон целиот процес, досега не сум имала можност да запознам други сангејзери во живо освен Слаџана Велков, но за жал немам зборувано со нејзе на оваа тема. Инаку на фб, странивата на др. Слаџана Велков има луѓе кои што ги објавуваат своите искуства, можеш прво од таму да почнеш со прибирање на информации.@malo Пронајдов дека имало и сангејзерски собиранки во Скопје. Постои ли сеуште таа група, форум,што ли било незнам?
И на мојата планета понекогаш се лови, но во случаи кога тоа навистина се чини неопходно... не се малтретираат животните ниту пак растенијата, не се одгледуваат за да бидат убиени, сите се слободни и се припаѓа секому, нема ограничувања, нема лична сопственост... природата на мојата планета е многу дарежлива и на сите суштества им има обезбедено доволно храна која не се добива преку болка, преку малтретирање и искористување.
За разлика од таму, овде оние што за себе си мислат дека се месојади, се всушност мршојади, не ловат, не јадат свежо месо, туку се хранат од месо кој што друг го убива и го јадат оладено, без никаква енергија, мртво... затоа и тие се речиси мртви, мртви им се очите, мртва им е душата и со тоа мртвило ја обоија цела планета со мртви сиви бои... Овдешните ,,месојади,, се всушност паразити кои се дебелеат на сметка на туги животи кои се неправедно одземени, не според природната елекција...
Ми фали мојата планета, се надевам дека за неколку години ке си донесам мал дел од тој рај и тука и дека ке умеам да го заштитам од човеколикиот паразит.
Ееееее, такви се веганите, опасни, безмилосни примитивци, ви стојат на глава додека гнетете делови од мртви тела и ви проповедале дека сте убијци... Знам, се знам, ми кажувавте во една тема еднаш... и бледи биле, со суви коси и испиени во ликот како наркомани, а некои викаат и дека секташи се.Тоа е како веганите ги замисливаат вонземјаните
Многу си препуштаат на имагинација луѓето...во Алиен ги замислуваа како лигави злобни инсектоиди, некаде се спечени сиви хуманоиди со огромни црни очи, некои мислат дека се рептилоиди, во еден филм беа двоножни ама со грива некаква и имаа ласерски оружја, има раја која тврди дека се мали зелени човечиња и киднапира и прави разни експерименти врз луѓето, не знам оти сите ги проектираат своите мисли на тоа какви би биле вонземјаните.