Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Можеш ли да ми објасниш кратко и поразбирливо оти се утепав барајќи да видам што значи точно Хрумакис!??
Во "Законот е за сите" го имаш одговорот, повели:
"Hrumachis is the Dawning Sun; he therefore symbolizes any new course of events. The "double-wanded one" is "Thmaist of dual form as Thmais and Thmait", from whom the Greeks derived their Themis, goddess of Justice. The student may refer to The Equinox Vol. I., No 2, pages 244-261. Thmaist is the Hegemon, who bears a mitre-headed sceptre, like that of Joshua in the Royal Arch Degree of Freemasonry. He is the third officer in rank in the Neophyte Ritual of the G.'. D.'., following Horus as Horus follows Osiris. He can then assume the "throne and place" of the Ruler of the Temple when the "Equinox of Horus" comes to an end."

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Во "Законот е за сите" го имаш одговорот, повели:
"Hrumachis is the Dawning Sun; he therefore symbolizes any new course of events. The "double-wanded one" is "Thmaist of dual form as Thmais and Thmait", from whom the Greeks derived their Themis, goddess of Justice. The student may refer to The Equinox Vol. I., No 2, pages 244-261. Thmaist is the Hegemon, who bears a mitre-headed sceptre, like that of Joshua in the Royal Arch Degree of Freemasonry. He is the third officer in rank in the Neophyte Ritual of the G.'. D.'., following Horus as Horus follows Osiris. He can then assume the "throne and place" of the Ruler of the Temple when the "Equinox of Horus" comes to an end."
ok...izvini sto ve namuciv.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Е сеге немој погрешно да ме разбереш ама и јас најдов триста објаснувања на кој јазик сакаш..ама сакам на Македонски некој да ми каже појасно и кратко..можеше и ти да го преведеш ова а не само да го ставиш така, демек еве ви, ви кажав.:mad:
На кратко - Го симболизира секој нов тек на настани или почетоци. Во текстот студентот се упатува на понатамошна литертура, конкретно: Equinox Vol. I., No 2, pages 244-261.

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Пак не е јасно што е Хрумакис или очекуваше нешто повеќе?
Почни од поглавје I и читај натаму заедно со коментарите за Liber AL и ќе биде појасно. Ги има на македонски јазик, кога веќе е запнато да биде македонски.
И ова што го постирав не е дел од „тристате објаснувања“ туку извадок од коментарите на Liber AL од To Meга THРION токму за тој дел од „Книгата на Законот“.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Above us today hangs a danger never yet paralleled in history. We suppress the individual in more and more ways. We think in terms of the herd. War no longer kills soldiers; it kills all indiscriminately. Every new measure of the most democratic and autocratic govenments is Communistic in essence. It is always restriction. We are all treated as imbecile children

- Aleister Crowley

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
@Abraxas Ме интересира дали имаш некој личен ритуал, секојдневен, на пр.пред јадење !?

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
@Abraxas Ме интересира дали имаш некој личен ритуал, секојдневен, на пр.пред јадење !?
Да :) Иако не го практикувам премногу често.
Пред секој оброк се чука на масата во три кратки интервали од 3 - 5 - 3. И се кажува следниов дијалог доколку се двајца или како монолог доколку е еден:

- Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон!
- Која е твојата волја?
- Да јадам и пијам.
- Со која цел?
- Да го зајакнам своето тело.
- Со која цел?
- За да го остварам Големото Дело.
- Љубовта е закон, љубов под волја!

И се почнува со оброкот.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: misterija

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Да :) Иако не го практикувам премногу често.
Пред секој оброк се чука на масата во три кратки интервали од 3 - 5 - 3. И се кажува следниов дијалог доколку се двајца или како монолог доколку е еден:

- Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон!
- Која е твојата волја?
- Да јадам и пијам.
- Со која цел?
- Да го зајакнам свото тело.
- Со која цел?
- За да го отварам Големото Дело.
- Љубовта е закон, љубов под волја!

И се почнува со оброкот.
Имам прочитано негде дека тој ритуал ви е како автохипноза, повторувањето на исти зборови, се со цел да се избрише емоционалниот код на личноста и да се претвори во демонска машинерија на телемитско лудило....извини, така прочитав.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Имам прочитано негде дека тој ритуал ви е како автохипноза, повторувањето на исти зборови, се со цел да се избрише емоционалниот код на личноста и да се претвори во демонска машинерија на телемитско лудило....извини, така прочитав.
Јас не сум слушнал никаде досега некој да се претвори во "демонска машина" со изговарање на две три реченици....ти?
Плус, еве го постирав текстов, на кој начин неговата содржина може да направи било кого демонска машина?!
Јас сум свесен дека на интернет се пишуваат разно разни глупости за нас, и тоа не е ништо друго, туку патетичен и беден обид да се деградира нашиот углед и достоинство.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo