Телема

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Јас не сум слушнал никаде досега некој да се претвори во "демонска машина" со изговарање на две три реченици....ти?
Плус, еве го постирав текстов, на кој начин неговата содржина може да направи било кого демонска машина?!
Јас сум свесен дека на интернет се пишуваат разно разни глупости за нас, и тоа не е ништо друго, туку патетичен и беден обид да се деградира нашиот углед и достоинство.
Во право си, пишуваат се најлошо за вас, нема да ги пишам сите "комплименти" но затоа ти си тука на форумов, како искусен и "стручен"за темата Телема да не разубедиш и да ни ја кажеш вистината, се разбира ако сакаш;)

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
"Doing your True Will - mindfully living true to who you are - is itself a method of spiritual attainment."

- James A. Eshelman, Pearls of Wisdom

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Денеска, 20 - ти март е пролетна рамнодневница, на овој ден ние телемитите ја прославуваме новата година.
На сите мои браќа и сестри и на сите телемити им ја честитам новата 112 e.v.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and misterija

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Денеска, 20 - ти март е пролетна рамнодневница, на овој ден ние телемитите ја прославуваме новата година.
Среќна нека Ви биде и на Вас годината нова(flower)

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Интересно....Дали имате некои посебни ритуали при пречекот на новата година??

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
"It is understood that there is a single Light, “the Absolute Truth,” “the Unutterable,” et cetera, and the diversity of expression are simply different ways to symbolize and veil that Unity. In Thelema, there is a further understanding that there are different “formulas” of initiation or attainment that are efficacious in one time but that need to be updated for a new era or “aeon.” A virtually identical notion is held in the Hindu doctrine of the “yugas” or epochs (e.g. the Kali Yuga) where the requirements to attain liberation change with each “yuga.” This is the essential meaning behind the idea that we are in a “New Aeon.”"

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон!

Имам чест и задоволство да ве информирам дека на овогодинешниот саем на книгата што ќе се одржи од 12-ти до 18-ти април, повторно ќе бидат изложени телемитски дела, на штандот на Алеф. Меѓу нив, ќе биде и најновиот број од весникот самек, кој за разлика од останатите броеви, овој пат одлучивме да биде исклучиво од есеи на членовите од Secret Fire оазата. Ве очекуваме.

Љубовта е закон, љубов под волја!

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
На денеше ден во 1904-та година, на пладне, во каиро, беше капишано првото поглавје од книгата на законот. Со овој настан, започна новиот еон на Хорус, нова ера на човештвото, нов поредок на слобода, љубов, светлина и живот.

Liber Al vel Legis I
21. Со Богот и Обожувателот јас сум ништо: тие не ме гледаат. Тие како да се на земјата; Јас сум Небо и нема друг Бог освен мене, и мојот господ Хадит.
22. Сега, значи, јас сум ви позната по моето име Нуит, а нему по тајното име што ќе му го дадам кога конечно ќе ме спознае. Бидејќи сум Бескрајна Вселена и Безбројните Ѕвезди во неа, правете и вие така. Не ограничувајте ништо! Меѓу вас нека не се прави разлика помеѓу едно и кое било другo нешто; Оти оттаму следува болка.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Кој го финансира ова здружение, оваа организација, редови или како да кажам, незнам..плаќате ли чланарина, сепак без финансиска подршка ке бидете како брод без сидро!?
Зошто мора сексуалните ритуали да ви бидат мистични, тајни...нели треба малку потранспарентно тоа, нели универзална љубов !?
Вие се водите по законот на некој маг, па каде е тука индивидуата?
Многу прашања имам, извини ама ако можеш и на овие да одовориш, ќе биде доволно.:)