Дали сте задоволни од нашето здравство?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Жал ми е за мајкати но јас имав друго искуство, да не беше докторскиот тим една кобна вечер и да не реагираше брзо и професионално ке ме немашеи мене и моите најмили..и уште многу други случаи каде брза и стручна интервенција спасила животи...да не ги ставаме сите генерално во исти кош.
....
Мило ми е што тебе ете те спасиле и мило ми е што ти ги затвораш очите пред сите други тивки убиства што се случуваат по болниците :)
И да, сега се сетив.
Често сакам да кажам дека, сите презаситени од проблемите што нѐ затекнале, забораваме да зборуваме за условите што ги имаат болните во Демир Хисар. Немаат ни топла вода за бањање.
Еднаш го спомнав ова пред еден другар, чистокрвен ВМРОВЕЦ и ми рече „па тие и тоа го заслужуваат п***а им мајчина, сите се убијци, силувачи“, не, не се сите. Има и такви што се отидени да ги третираат за да си го спасат животот, и од таму излегуваат со трауми поголеми отколку што имале кога влегле.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Хипотетички да замислиме:
Син ти е на интензивна нега, минути се во прашање за неговиот живот. Гледаш дека тимот не реагира како што треба т.е. не се замараат за син ти. Што правиш? Одиш во МВР да им кажеш „Оние во болница не се замараат за син ми.“? Не, туку гледаш некако да ги заангажираш. За жал така функционира системот и тоа не води кон напредок.
Сигурно е дека не одам по виски а ниту размислувам коли да им купам....вртам телефони, се распрашувам , досадувам, се карам, го изразувам моето незадоволство, изричито ке барам посоодветна нега и ред други работи...

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сигурно е дека не одам по виски а ниту размислувам коли да им купам....вртам телефони, се распрашувам , досадувам, се карам, го изразувам моето незадоволство, изричито ке барам посоодветна нега и ред други работи...
:):giggle:zelen:D
Извинете, морав.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ова од искуство го кажуваш или само хипотетички?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
....
Мило ми е што тебе ете те спасиле и мило ми е што ти ги затвораш очите пред сите други тивки убиства што се случуваат по болниците :)
И да, сега се сетив.
Често сакам да кажам дека, сите презаситени од проблемите што нѐ затекнале, забораваме да зборуваме за условите што ги имаат болните во Демир Хисар. Немаат ни топла вода за бањање.
Еднаш го спомнав ова пред еден другар, чистокрвен ВМРОВЕЦ и ми рече „па тие и тоа го заслужуваат п***а им мајчина, сите се убијци, силувачи“, не, не се сите. Има и такви што се отидени да ги третираат за да си го спасат животот, и од таму излегуваат со трауми поголеми отколку што имале кога влегле.
Каков ти е тој другар, да ми е до мене би му мавнала два три шамари..а дали е од вмро или сдс или дуи, мене не ми игра улога, јас не сум во ниедна партија, инаку како што реков, во здравството долгиииииии години ништо не се реновираше, не се набавуваше опрема..да се надеваме дека и таа болница брзо ке дојде на ред.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како ќе го спаси син ти ако се јавиш во весник или ако отидеш во МВР? И што ќе прават тие од МВР или од весниците? Ќе дојдат одма на лице место и ќе ги спрегнат лекарите да го спасат син ти? Мисли си само. Може да го изразуваш незадоволството кога ќе заврши процесот, а до тогаш ќе си молчиш и ќе се врткаш во место со надеж дека ќе ти дојде лекар да ти соопшти добри вести. Гледај да не те снајде такво нешто.

Инаку кога веќе отвараме случаи: Вујна ми носеше скапан плод неколку седмици. Плодот мртов, почнал да ја труе жената, а секоја недела одеше по контроли и ја снимаа де на ехо, де крвни слики. На крај излезе дека тие што ја лечеле немале ни лиценци за лекари, а беа вработени во државно. Ја спасија вујна ми, минути во прашање останаа дури ја пренесат на приватна.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Од досега прочитаните коментари и тоа од членови што не живеат во Скопје,може да се заклучи дека медицинските установи и нивниот кадар не функционираат како треба....
Значи треба да дојдеме да живееме во Скопје за да сме добро третирани и излечени?
Нема кадар. Колку и да се реновираат и болници и апарати. Џабе е се кога е се клето, кога се работи со сила кога те гледа со згрозувачки поглед и му иде да те убие!
Кој мисли дека во Систина е перфектно, гадно се лаже!
Братичед ми престојуваше 10-15 дена. Кога последниот пат се слушнавме рече ваму ми е супер како ме чуваат како цар. Ко во хотел со 5 звездички да сум.
А кога јас отидов на посета остај што не ме оставија да го посетам а мајка му ги преколнуваше буквално видов само луѓе со маски од кловнови со вештачка насмевка . Уште тогаш си реков. . И од овде ништо нема. И така испадна. Остај што го изрешетиле од сите страни, му дале и погрешна терапија!
Учениве лекари од приватниве болници!
А бе нема, нема.. никогаш нема да го пофалам здравствово... немам ниту една бедна причина!

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Еве пред некој ден еден поп кажуваше дека жена му, одела на редовни прегледи кога била трудна, и било кажано дека со плодот е во ред и дека носи нормално дете, а детето се родило без рака. Цела една рака не виделе дека фали кај бебето.