Па 50 години има, колку треба да биде сексиљава на тие години без хируршки зафати.
Барем третина од таа тв-готвачката која јаде месо а има 51
Па 50 години има, колку треба да биде сексиљава на тие години без хируршки зафати.
Такоџе и ја мислам. Превише ми се збрчкани.Освен оваа последнава која е ок, другиве не делуваат нешто посебно здраво, рандом фаци како и секој обичен месојадец...оваа докторкава ич не е сексиљава
Зошто побогу би се прегледувало за присуство на тумор клетки? Па со самото колење сите клетки одумираат, па и туморските клетки. Они ти се најмала работа за која треба да се грижиш. До тогаш месото се дистрибуира. Не важи ова само за месото, за сите продукти е така. Мислиш ти дека некој има толку пари да плати лежарина на граница за робата? Колкава количина се зема знаат инспекторите, за секој вид на продукт и од животинско и од неживотинско потекло постојат правилници според кои се работи. Ако веќе те интересираат пролистај по нет, на страната на АХВ треба да ги има.Хах... како може да се провери присуството на тумор клетки во месото кое мора да се пушти во продажба веднаш после колењето. Ок, ке земат примерок и ако нешто не е ок ке повлечат од продажба, а до тогаш? Што се случува со месото?
Кажи ми од колкава количина на месо се зема еден примерок? Од еден шлепер? Од една фарма?
На Алачки мислиш ?Барем третина од таа тв-готвачката која јаде месо а има 51
И зошто е оправдано да купиш месо за мачиња? Тоа е истото место од истите кутри измачувани убиени пилиња.Еднаш купив пилешко месо за мачињата од таму и продавачката цела оцерена ми кажува кое месо било поуваво, од кое да сум си купила... Не можев да се воздржам и намерно и кажав дека не е за мене, туку за мачиња.
Мачето нема избор, мора да јаде месо. Јас не морам. Кога и јас би јадела би купувала многу повеќе одколку што купувам сега за мачињата.И зошто е оправдано да купиш месо за мачиња? Тоа е истото место од истите кутри измачувани убиени пилиња.
Мачето треба да е способно само да си најде храна.Мачето нема избор, мора да јаде месо. Јас не морам. Кога и јас би јадела би купувала многу повеќе одколку што купувам сега за мачињата.
Точно, но јас дома се грижам и за болни мачки. Тие што оздравуваат се претежно надвор, но во урбана средина каде што сме опколени со асфалт и бетон, нема многу храна за нив. Друго би било на село или било каде што има природа.Мачето треба да е способно само да си најде храна.
Абе убаво е тоа што се грижиш за нив, но е контрадикторно со другите муабети. Нели природа, природни закони,природна селекција итн итн. Поготово кога се работи за мачки, оти тие се неверојатно снаодливи и самостојни, независни, животни. Јас не чувам и никогаш не сум чувала ни мачки ни кучиња. Ама пред некој месец во дворот во едно ќоше кај дрвата за огрев, се омачи една мачка. Четири мали мачиња. Не ги избркавме, нашротив, гледавме колку е можно да не ги вознемируваме. Понекогаш им оставаме јадење, од тоа шо готвам за нас, ако остане. Ама не редовно. Не сакам да бидат мои и да ги припитомувам. Си одат кај сакаат и се враќаат кога сакаат. Некни видов дека останале само 2 од мачињата. Па сега наместо 6 мачки, се само 4 - родителите и двете малецки. Едното мислам го прегази некоја кола на погорната улица. И ние сме во урбана средина со бетон и асфалт. Како се снаоѓаат за храна не знам, ама сепак се снаоѓаат.Точно, но јас дома се грижам и за болни мачки. Тие што оздравуваат се претежно надвор, но во урбана средина каде што сме опколени со асфалт и бетон, нема многу храна за нив. Друго би било на село или било каде што има природа.