Психоанализа на форумџии (читај воведен пост)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
@cakar_ulav
Ти дете па и не си баш дете имаш т.е немаш самодоверба. Воопшто немаш мислиш дека се што се случува е ради твоја вина, исто мислиш дека никој не те сака и дека луѓето те избегнуваат но всушност не си свесен колку грешиш. Разбирам дека сакаш се да се заврши во што е можно пократок рок но просто за некои работи е потребно време.
Иако е тешко тоа да почне да се применува во практика ќе мораш бидејќи во спротивен случај самиот си се уништуваш пред се психички. Не те правам нестабилна личност баш напротив ти си доста стабилна и силна личност но премногу си наивен што мислиш дека се што правиш само штети на другите. Ова е единственото негативно нешто што те карактеризира како личност.

Инаку ти си доста мила и добра личност, сакаш да помагаш, сакаш да бидеш сакан и сакаш да сакаш но не ради реда, а она баш вистински за да можеш да осетиш дека постоиш но исто така и премногу се плашиш најверојатно за да не те повредат затоа што секоја повреда тебе те боли дупло повеќе од било која друга личност тоа е резултат на слабата самодоверба. Знам и зашто имаш ниска самодоверба, а и ти знаеш. Не дозволувај тоа да управува со твојот живот и со твоите мисли.
Сите имаме проблеми верувај некои потешки некои полесни но ако се оставиме тие да не водат верувај не не чека долг живот. Само позитивни мисли и некоја личност што ќе те сака и ќе ја сакаш, ништо друго не ти треба затоа што се останато е минливо, денес го имаш утре не и обратно но овие две работи секогаш остануваат со тебе.

За физички изглед мислам дека би било смешно да те опишувам затоа што те знам ама ај за тие што не те знаат да те дознаат :D
Висок си околу 175 со долга виткана коса освен ако не си ја скратил. Мислам дека имаше и брада но и да немаше доколку некогаш имаш убаво би ти стоела :) Имаш доста симпатично лице т.е црти очигледно црната боја ти е пред сите други бои и тоа ќе да е :)

@Altaïr да пробам јас.
Ми делуваш на многу срамежлива личност т.е не баш срамежлива туку просто сакаш да се истакнеш но не сакаш да те знаат кој си. Создаваш авторитет врз база на анонимност. Инаку по се изгледа сакаш спорт и не ме чуди нешто да спортуваш или си спортувал.
Реално не знам каков си но според тоа што го прикажуваш на форумот ми делуваш на личност што не ја зема за толку сериозно виртуелноста како што на пример некои знаат да ја земаат. Просто не се замараш ако некој ти оди контра или те напаѓа, тоа дава слика дека си психички стабилна личност знаеш што и како да избереш. Многу ме потсеќаше на еден другар и извини што те помешав со него. Можеби ме потсеќаше начинот на кој што сакаш да се докажуваш и како ставаш "капаци" на се што треба и се што не треба. :) Претпоставувам дека си висок околу 1.80, години знам ми кажа ама нема да те издадам, најверојатно си плав со кафеави очи и тоа отприлика. :)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Нема личност κоја би ме анализиρала, ниκој нема мислење за мене или мене таκа ми се чини :nah:giggle

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ако имам време деновиве, ќе пишам нешто за некој од пријавениве.

Али да сме на чисто - анализи може нема пошто сака ајвар и фетиш му се скинати хулахопки, не е анализа, штом/ако членот тоа веќе го пишал сам за себе.
Такоџе, не може да се извлече анализа ни ако пишувате по генеричка реченица-две или сте активни само во одредени теми. (worried)
Мислам, може, ама тоа би било кратко и поплитко.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Би сакал еднаш во живото да ме посака среќа и барем да ме изберат за анализа. ^_^

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Јас би ве анализирала ама треба прво еден период да ве следам на форумот за да можам да си формирам слика за вас та да ви ја пренесам после истата, а периодов имам доста обврски со факултетот да помине па ќе се потрудам :)

Big Berta

Староседелец
7 февруари 2015
106
209
1,053
Доброволец некој? Нема да окрка казнени де :D

Еве јас.

Поседуваш карактерна особина која(најчесто) ја имаат оние кои биле изгорени во љубовта. Се криеш позади маската на бедес лик кој тврди дека
„љубовта е измишљотина за замајување на рајата како би се чувствувале посебни и сакани, полни со емоции“, а всушност си само човек кој е желен за внимание и љубов. Реално за тебе љубовта е „емоционална состојба која го потиснува рационалниот дел на мозокот и не ти дозволува да расудуваш логично“ и дури и самиот признаваш дека способноста за рационално размислување ти е одземена многу пати од некој женски лик(така? :D ), многу пати си бил емоционално осакатен и затоа сега се плашиш да покажеш емоции. Поради оваквото искуство, го уклучуваш одбранбениот механизам, ја споредуваш љубовта со обична симбиоза и даваш изјави од типот „љубовта е аларм за оплодување и емоционално искористување за олеснување“.

Мораш да проработиш на твојата нерешителност и стравот од соочување со проблемот. Самиот си свесен дека преголемото анализирање на работите нема да ти донесе никаков успех, туку напротив, ќе те уништи.
Песимизмот не е од корист, освен ако не си мазохист. Ти изгледа дека си и потајно уживаш во меланхолијата... Или тоа „уживање“ е очаен обид за да добиеш внимание од некој кој ќе те избави од целата таа монотонија која ти ја предизвикува досадното секојдневие? ;)

И не, не си со отапени чувства, баш напротив, полн си со емоции! Најчесто негативни. Таквите знаат толку да те бутнат доле, што добиваш впечаток дека си апатичен, уствари во тој период се регенерираш за да бидеш способен за нов бран на емоции. Не мешај разочараност со апатија.

Доста ти е, три саат е!