Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Во некој алтернативен, паралелен универзум денес немам никакви обврски, не сум настината, шмркам маи таи и седам на плажа!
И да, не сум од Македонија!

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Колку само срања би се избегнале по светов ако раја може барем 10мин. на ден да посвети запознавајќи се себе си...
Тотална наезда на луѓе кои смртно се навредени ако човек само се посомнева дека не оствариле ништо од она кое планирале/фантазирале/работеле или ако скраја да е системот не ги вреднува онолку колку што мислат дека треба. Рецепт за стварање инстант смртен непријател = чепнете во замислената вредност која луѓето си ја припишуваат. Не во онаа која е каква таква реалност, него онаа замислената.

И што има лошо во тоа да не се остварат планови? Ништо. Среќен е еден од илјада ако успее да оствари барем пола од плановите. И јас не сум успеал тоа да го сторам, барем засега. Што не значи дека ќе се откажам. Банално но сосема точно, важно е да се проба.

А што се однесува до одобрувањето на системот (амбициозноста) - кој ви е курац луѓе? Разбирам профи амбиција на поле кое ве пали проследено со финансиска надокнада подоцна, ама респект од системот?
Ако некој бара респект и место во еден длабоко болесен систем и психопатски систем - тогаш, барем според мене си има сериозен проблем. Ако некој бара признание од корумпиран, злосторнички ентитет - тогаш и самиот сака да биде онаков каков што е и системот.
Мене ми е јасно дека сум апсолутно никој и ништо во јавноста, во системот, во шемата, во статусната пирамида. Неам ни титула, статус, ниту пак некаква валоризација од општествен аспект.
And i like it that way. No, `like` is not quite true, i love it that way.:sreken

А раја лаже, суши, растура од измислување причи за да си додаде некоја вредност. Не сериозно, кој курац?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ти еам државата ти еам .. дрва 3800 кубик (а?), или па ќе ти кажат дека нема, ама битно они ги продаваат у грчка.
Бараш дозвола од општина за да си пресечиш орав што го имаш во дворот, и не ти дозволуваат.
Како бе ? Мое е .. не му барам на комшијата. Што сакам ќе му правам. Како тоа не смеам да го сечам ?

Се е отидено у курaц бе .. се !!

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Одсекогаш сум ја сакала науката, секогаш сум се истакнувала таму и секогаш сонував за еден ден да студирам нешто поврзано со тоа што го сакам.
Право, политика и новинарство апсолутно никогаш не ме интересирале. Не дека сметам дека се пониски - туку едноставно никако не можам да се замислам како политичар.
Очигледно дека морам да се научам да играм со ниски удари и пенали за да опстојам во општествово. А колку бев уверена дека јас лебот ќе си го вадам со работа, труд и оцени добиени со крв и пот. Каде ли да отидам за да си го работам тоа што го сакам, без да се замарам за политика, во катче кое нема да е исполитизирано и не е полно со луѓе кои живеат да се растргнат во името на политиката...
Зборувам за луѓево, на политичарите тоа им е работа. Тие од тоа живеат. Али луѓе кои немаат 2 чисти а ми бистрат политики како до некни во канцеларија со Меркел да работеле, е не ги можам. Не и не.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Каде ли да отидам за да си го работам тоа што го сакам, без да се замарам за политика, во катче кое нема да е исполитизирано и не е полно со луѓе кои живеат да се растргнат во името на политиката...
Тешка работа да пронајдеш такво место кај нас.Секојдневните политичкии препукувања го прават човек збунет,и незнае каде да фати.Ако сакаш да побегнеш од дневнополитичката сцена,и си дошла тука на форум,да прочиташ нешто интересно,од забава,повторно можеш да наидеш на член со политичко брутална заднина,зошто на дотичната опседната фаца само во политиката му е паметот,се разбира ако не си му од спротива!Затоа да си ја најдеш среќата,странство му е мајката,и така нема да си ниту прва ниту последна!:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Луѓето што ги одложуваат работите 2 минути пред договореното имаат ли срам?????