Good guy VS Bad guy (или - Дали, колку и зошто девојките повеќе ги сакаат лошите момци?)

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Добар/лош...дефинирај? Убиец? Деликвент? Малтретира луѓе.... што е лош?И зошто добриот под дефаулт да заврши со некој убиец?
Што е глупав/а? Благо пореметување? Не знае да чита? Да пишува? Да зборува?
Ај сеа по мое....

“Најлошото“(пуши, пие, вара,се тепа,дува,не почитува, кецаш и сл) фраерче , кој ќе се заљуби до уши може да стане маченце мирно, добриот (воспитано, мирно, капацитет во училиште, тивко зборува, не пцуе, не пуши не пие и сл) што изгледа како на мравка да не гази во одреден момент може да збесне и ќотек да и “подари“ на девојката. Така да не се знае ништо. Луѓето не се само добри, само лоши, само глупави, и слично. Луѓево се како климава кај нас, еден ден такви еден ден онакви. Шарено. Кому како се погоди, како ждрепка. Па со тек на време ќе се види кој со кого е, ќе се дознаат другите лица кои ги има покрај она очигледното.

Тоа дека добрите девојки сакаат лоши момци не би да се согласам затоа што не е така. Можеби кога сме во тинејџерски луди години да, тие се позабележливи со чести тепачки, викања,спуштени фармерки со г`зот надвор, урлања демек мачо мушкарци итн.
Ама како созреваме си бараме маж кој ќе ни парира, паметен, дотеран, скромен. Па и тие што биле како горенаведените ќе си се прилагодат кон побарувачката на пазарот (нормално некои и нема)
А за машките кои сакаат глупави девојки, да ги сакаат кога ја користат нивната глупавост за да им се пикнат во гаќички и слично. А кога созреваат тие мажи, си бараат девојка која има и други карактерни квалитети освен очигледните ес и бубс. :)

Инаку да си кажам дека оние “најглупите“ девојки најарно ќе си поминат. Ќе прошетаат по друг град, ќе му се пикнат на некој фин дечко што на 100м мириса на евриќи , ќе му се закачат како крлеж на овца и ќе си уживаат цел живот. Кој е глуп а кој е паматен во случајов?

Конфузен можда ми е постов ама неможам да го менувам и уредувам. Некако ме мрзи. Кој ме сфати ок.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Добар/лош...дефинирај? Убиец? Деликвент? Малтретира луѓе.... што е лош?И зошто добриот под дефаулт да заврши со некој убиец?
Што е глупав/а? Благо пореметување? Не знае да чита? Да пишува? Да зборува?
Ај сеа по мое....

“Најлошото“(пуши, пие, вара,се тепа,дува,не почитува, кецаш и сл) фраерче , кој ќе се заљуби до уши може да стане маченце мирно, добриот (воспитано, мирно, капацитет во училиште, тивко зборува, не пцуе, не пуши не пие и сл) што изгледа како на мравка да не гази во одреден момент може да збесне и ќотек да и “подари“ на девојката. Така да не се знае ништо. Луѓето не се само добри, само лоши, само глупави, и слично. Луѓево се како климава кај нас, еден ден такви еден ден онакви. Шарено. Кому како се погоди, како ждрепка. Па со тек на време ќе се види кој со кого е, ќе се дознаат другите лица кои ги има покрај она очигледното.

Тоа дека добрите девојки сакаат лоши момци не би да се согласам затоа што не е така. Можеби кога сме во тинејџерски луди години да, тие се позабележливи со чести тепачки, викања,спуштени фармерки со г`зот надвор, урлања демек мачо мушкарци итн.
Ама како созреваме си бараме маж кој ќе ни парира, паметен, дотеран, скромен. Па и тие што биле како горенаведените ќе си се прилагодат кон побарувачката на пазарот (нормално некои и нема)
А за машките кои сакаат глупави девојки, да ги сакаат кога ја користат нивната глупавост за да им се пикнат во гаќички и слично. А кога созреваат тие мажи, си бараат девојка која има и други карактерни квалитети освен очигледните ес и бубс. :)

Инаку да си кажам дека оние “најглупите“ девојки најарно ќе си поминат. Ќе прошетаат по друг град, ќе му се пикнат на некој фин дечко што на 100м мириса на евриќи , ќе му се закачат како крлеж на овца и ќе си уживаат цел живот. Кој е глуп а кој е паматен во случајов?

Конфузен можда ми е постов ама неможам да го менувам и уредувам. Некако ме мрзи. Кој ме сфати ок.

Убијците, посебно сериските и општо тешките криминалци се неодоливи за многу жени.
Не е тоа само тинејџерско лудило, има жени кои свесно влегуваат во брак со лице за кое знаат дека на пример, убило пет жени при тоа касапејќи им ги вагините.
Јозеф Фрицл, инцестуозниот педофил -манијак имал добиено 200+ предлози за брак од жени, откако заврши во затвор.
Ричард Рамирез, д најт стокер, убиец на 15+ лица и силувател на којзнае колку, во затвор се оженил со високообразувана жена со завидна кариера.
Стотици и илјадници жени ги чекаат своите љубави живота на робија, па дури и оние кои чекаат апелации околу смртни казни...

Имаше случај и во РМ, еден ужасен лик со дебилно име, Дино or something, кој силуваше и задави девојка во Скопје, подоцна на ФБ (!? на робија) си нашол женска која му одела во посета во Идризово, го сакала and what not...(puke)

Ian Huntley, the man charged with the Soham murders, gets bundles of fan mail every day. Meanwhile, more than 100 British women are engaged or married to men on death row in the US. Denise Mina investigates the appeal

http://www.theguardian.com/world/2003/jan/13/gender.uk

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Под лоши момци мислите агресивни, нервозни, напнати, се решаваат само со тепање и така натака ИЛИ набилдани, самобендисани, помалку тупи, се прават силни а од бубачки бегаат, имаат (или сакаат) убави коли а немаат појма кај им се наоѓа акумолаторот тешко и да знаат што е тоа со други зборови разгалени, лошо разгалени?

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

scarstone

Староседелец
15 април 2013
22
25
603
Јас сепак сметам дека не секогаш полот и возраста се пресудни. Јас девојките кои сакаат “лоши момци“ ги поистоветувам со момците кои сакаат “лоши девојки“, односно тоа се луѓе кои во одреден период од животот (подолг-пократок) им стануваат здодевни врски со луѓе со кои знаат на што се, каде што морето е мирно, нема проблеми, нема предизвици, третирани се со почит и сл. И тука се јавуваат искушенијата бидејќи мирното море кај некои ја носи и страста и возбудата од врската. Или како што велат старите си ја бараат бељата. :D

Кај оние кај кои ова е повеќе од период, туку веќе стил на живеење, ќе претпоставам дека е недоволна храброст да побараат подобро за нив. Врска во која нема да ја нарушат “врската“ со самите себеси.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Повеќето добри момци ги замислувате како мажјаци кои се слабо градени со наочари и тивки. Е тие таквите се како puppet и управувани од некој манипулатор во семејството, поверојатно е во некое конзервативно семејство. Од таквите да бегате, оти никакви скапи парфеми нема да ја "избркаат" миризбата на манџата.

:D

Armagoddamn

Староседелец
28 октомври 2015
162
33
1,028
Повеќето добри момци ги замислувате како мажјаци кои се слабо градени со наочари и тивки. Е тие таквите се како puppet и управувани од некој манипулатор во семејството, поверојатно е во некое конзервативно семејство. Од таквите да бегате, оти никакви скапи парфеми нема да ја "избркаат" миризбата на манџата.

:D
џабе си го трошме времето и просторот да појаснуваме некои работи, луѓето и онака ќе си прават како што им одговара

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
џабе си го трошме времето и просторот да појаснуваме некои работи, луѓето и онака ќе си прават како што им одговара

Максимално се согласувам јас.

Пример дома мајка ми ми вика, жена ти пази ја, не и оставај никаква приватност, се научи за неа и знај. Татко ти ти вика, ако ти препрекува нешто, врзи и една, кај смее жена така да прави и ти само ти го имаш последниот збор.

Тоа е права смисла на мажот, мажјак на домот!

СТОЛБ!

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider