Ова да не е на Хола мачката што ке се такмичи во темата ОЧИ
Ова да не е на Хола мачката што ке се такмичи во темата ОЧИ
За мене значи. И јас на пример ако ми го каже некој името ќе му кажам и јас моето, нема да го гледам бледо и да му го кажам никот. После кога ќе ме сретне низ град како ќе ми рече? Еј Алтаир кај си бе ти.Аκо саκам можам да го κажам името со сила ниκој не може да ме натеρа аκо не саκам.. и тоа значи деκа не сум κултуρна?
До сега не сум се нашла во таква ситуација, а и не сум размислувала како ке реагирам ако после собиранка се сретнам со некој.. Секој има свое право да се претстави како сака па дури и Алтаир да се претставиш треба тоа да ти се почитува без чудење.. Остануваш да го скриеш вистинското име. Твое право. Барем ја не би ти се чудела толку многу ко ти мене на прашањетоЗа мене значи. И јас на пример ако ми го каже некој името ќе му кажам и јас моето, нема да го гледам бледо и да му го кажам никот. После кога ќе ме сретне низ град како ќе ми рече? Еј Алтаир кај си бе ти.
Кога се запознаваш со некого надвор од форумов како се претставуваш? Прекарот да не го кажуваш?
Што знам, мене се тоа ми е чудно малку. Ништо страшно ако се каже името, ништо не можат да ти направат. Е сега ако некој се срами од своето име тоа друго е.До сега не сум се нашла во таква ситуација, а и не сум размислувала како ке реагирам ако после собиранка се сретнам со некој.. Секој има свое право да се претстави како сака па дури и Алтаир да се претставиш треба тоа да ти се почитува без чудење.. Остануваш да го скриеш вистинското име. Твое право. Барем ја не би ти се чудела толку многу ко ти мене на прашањето
А кога се запознавам и ако сакам да се запознаам со некој името си го кажувам, да! Тој што сака да се запознае со мене не ме знае од форум па да пријде да се запознае ,,еј тоа беше ти малозаувек од црнобело, па како ти е името?! ''.. Ако си дојде културно и фино човек да се запознае, си кажувам.. Кажувам име не ник еј! Име, а прекар неам
а бе што ме напрај ти мене..?