Абортус: за или против?

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Тоа е убаво. Само треба да научиш да го цениш туѓото мислење. Си се држам до моето, сепак.

Ти држи си се, ама неетички е на бремена девојка, која е пред таква тешка одлука, да и кажеш дека е убиец ако абортира.

И кога дискутираш со некого, дискусијата не се сведува на ,,јас така си мислам и си сакам,,. Треба да образлжиш зошто така мислиш и да очекуваш спротивставени мислења кои треба аргументирано да ги побиеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Ти држи си се, ама неетички е на бремена девојка, која е пред таква тешка одлука, да и кажеш дека е убиец ако абортира.

И кога дискутираш со некого, дискусијата не се сведува на ,,јас така си мислам и си сакам,,. Треба да образлжиш зошто така мислиш и да очекуваш спротивставени мислења кои треба аргументирано да ги побиеш.

Хахаха се изначитав доволно глупости за денеска. ;)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Во тоа е целата приказна што јас не правам разлика помеѓу ембрион и бебе...Бебето е оформено а ембрионот е почеток на еден живот :D

Исто е и сперматозоидот, ама најчесто завршува во кондом, и јајце клетката, во улошка.
Тоа што се нашле на исто место, во исто време, не ги прави човек.

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Mamba

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Хахаха се изначитав доволно глупости за денеска. ;)

Тогаш не си на вистинското место.
Ако за тебе глупост е дискусија на ниво, тогаш оди на Гламстик, таму ти се на твоето ниво, таман.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead, Scars and Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Абе ајде, од каде поврзаноста ,,ќе одиш од еден на друг,, до ,,абортус,,?
Абортусот не е средство за заштита од несакана бременост, туку нужно несакано решение.

Како имала шанса силуваната девојка да бира?
Како убиените зиготи при вештачко оплодување заслужиле да бидат убиени?
Како плодот на инцест заслужил таков живот (страшни психофизички аномалии)?

Веќе кажав секој сам си си ја крои судбината :)

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Исто е и сперматозоидот, ама најчесто завршува во кондом, и јајце клетката, во улошка.
Тоа што се нашле на исто место, во исто време, не ги прави човек.

И ете ви ги сите аргументи ЗА абортусот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Тогаш не си на вистинското место.
Ако за тебе глупост е дискусија на ниво, тогаш оди на Гламстик, таму ти се на твоето ниво, таман.
Молам!? Извини пази како се изразуваш, не е твој форумов за да се креваш и да бркаш кого сакаш. Не се расправам со особи како тебе. Немам време за такви работи. Жалам што не знаеш убаво да се изразуваш. Мислам дека одиш малце предалеку.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Молам!? Извини пази како се изразуваш, не е твој форумов за да се креваш и да бркаш кого сакаш. Не се расправам со особи како тебе. Немам време за такви работи. Жалам што не знаеш убаво да се изразуваш.

Јок, јас не те бркам, ти рече ќе си одиш, јас само те поздравив.
Особи (веројатно мислиш на личности) како мене, нема да дозволат на личности како тебе, да шират дезинформации, во тоа биди сигурна.
Јас сум љубител на вистината, и баш ми е гајле дали тоа ги повредува твоите субјективни чувства.