Ауф нема потреба доволно сум возрасна да знам. Ако сакаш абортирај убиј си го детето, уништи си ја матката и не дај боже повеќе никад нема да имаш деца како последица од абортусот.
Кој те лажеше дека туку така се останува неплодна?
Ауф нема потреба доволно сум возрасна да знам. Ако сакаш абортирај убиј си го детето, уништи си ја матката и не дај боже повеќе никад нема да имаш деца како последица од абортусот.
Незнам дали да ти се смеам, да не отидам предалеку. Си го кажав моето.Страшно. Има разлика меѓу ,,бременост,, и ,,трудност,, во македонскиот литературен јазик.
И ете ти одговор, што е ,,бременост,, според мене, и според науката.
Според религиските книги, ич уво не ми чуе што е.
Незнам дали да ти се смеам, да не отидам предалеку. Си го кажав моето.
Гледам си го скокнала тој дел.Кој те лажеше дека туку така се останува неплодна?
Па да имам аргумент јас. Ти кажав ти во себе носиш дете веројатно не носиш торба. Ти одлучуваш за него, ама ти си одлучила да го убиеш, тогаш морам да си дозволам да те наречам убиец. Неосновано е за мене некоја мајка да си го убие сопственото дете.Ајде среќен пат.
Кога сакаш наврати. Пак нема да имаш ниту еден аргумент. Поздрав.
Ако денес ми кажат, прашувам уште колку време имам да абортирам.
Ако ми кажат кога сакам да чујам таква вест, плачам од среќа и и се јавувам на мајка ми.
Што сакаш да знаеш - што е за мене бременост? Тоа што е и за сите жени на светот, по дефиниција: бременоста е развивање на еден или повеќе плодови во матката на жената.
Ако сакаш ќе отвориме тема за бременост, па да ти разјаснам некои работи?
Па да имам аргумент јас. Ти кажав ти во себе носиш дете веројатно не носиш торба. Ти одлучуваш за него, ама ти си одлучила да го убиеш, тогаш морам да си дозволам да те наречам убиец. Неосновано е за мене некоја мајка да си го убие сопственото дете.
Несакав да те навредам ама стварно твоите одговори и размислувања се како да немаш ни грам чуство во тебе....Инаку тоа е потенцијално дете односно од тој грст клетки неможе да се створи слон туку мора да се створи дете...Твојот коментар беше како немора да зачи дека носиш дете.....а извини што друго можеш да носиш....Моркови?
Да, ама науката не е на твоја страна, тоа го прави твојот аргумент невалиден. Според науката, тоа што го носиш во матката, ниту е дете, ниту торба, ниту ждребе. Зависи во која недела од бременоста си, си има свое име. Како што не е исто бебе и дете, не е исто ниту ембрион и дете, ниту зигот и фетус, ниту бластоцита и сперматозоид.
И мајката не го убива своето дете, затоа што уште не е дете. Правата на плодот настапуваат на сцена по 12 тата недела, односно со влагањето во 4 месец од бременоста. Од тој момент плодот се нарекува фетус, и неговиот живот е заштитен со закон. Токму заради тоа што во тој момент, плодот наликува на човечко суштество и почнува да поприма човечки карактеристики.
Пред тоа е грст клетки, ништо повеќе, ни дете, ни бебе.
Зошто се трудиш залудно да се извлечеш, се согласувам со Бум бум ти си бесчувствителна. Жалам такво мислење стекнав за себе. Штета.