Инцест

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Што знам каква разлика би имала таа кралска крв со овој народ како што рече, јас не правам никаква разлика. Сите луѓе сме исти, само под некои X околности дошле до богатство и власт.

Но, го делам мислењето со тебе околу инцестот. Строго против него.

А и не знам зошто воопшто сакаат да се легализира, нека си се задоволуваат онака, приватно, никој нема да знае што направиле. :)
Па ни ја не го оправдувам инцестот дури сум и да им се одземе имотот кога толку многу им значи и за него се спремни со сопствената мајка/сестра/ќерка итн да спијат т.е имаат интимни односи ни приватно ни со закон одобрено никако. За крвта исто ни ја не гледам некоја разлика од нивната до нашата крв, исти сме сите но не сите такви работи правите, а оние или се желни за внимание или им фали некоја даска у главата.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Јас можам само да ви кажам дека на наше тло е засведочен сексуален однос помеѓу таткото и девојката пред нејзината венчавка, многу оддамна, потоа таа „практика“ ја презел кумот, ама за сето ова мудро се молчи - кога ќе имам време ќе ви расправам надолго и нашироко.
Дефинтиивно сум против и сметам дека тоа се навистина болни луѓе... зборувам за оној екстремен инцест(татко + ќерка; татко + син; мајка + син/ќерка).
Има можеби 1 година на еден шпански форум читав како мајката ја бањала ќерка ѝ по 2 пати на ден само за да Ѝ ја чепка!!! Гадно... чим ја бања сѐ уште значи девојчето има 2-3-4-5 години најмногу! Кој монструм треба да си за да го правиш тоа?
И, иако креаторот повика на пишување паметни коментари, јас со задоволство ќе бидам глуп и ќе кажам: Па тоа треба да се убие бе. И тоа онака... фино лепо, ако е маж прво да се „отстранат“ тестисите, па пополека нагоре..., ако е жена, прво пупките од градите, па клиторисот(се извинувам на експлицитноста).
Истото важи за дедовци што си ги злоупотребуваат внуките, внуците кои насилно си го празнат органот на бабите...
Сѐ е тоа според мене една болна побуда кај човекот... една појава... за која треба докторите наголемо и надолго да истражуваат, да го констатираат како болест(психичка) и да си има институции каде што ќе се занимаваат со лечење на вакви луѓе.

= под инцест не подразбирам, трети братучеди(дури и не знаеле дека се братучеди) си почнале врска.
= еве пример јас пошто не си ја знам фамилијата од татко ми... во секој миг можам да се вљубам дури и во прва братучеда, да не знам никогаш да не дознаам, а дете да ми роди. - пример.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Лугето кои направиле или имаат предиспозиции да направат инцест се психички пореметени луге. Не сум сигурна дали психологијата воопшто се заномава со оваа појава, но за разлика од останатите видови на пореметена сексуалност, мислам дека инцестот не бил нешто осудуван, освен ако не се работело за силување.
Мое мислење е дека личноста која се заљубила во брат, сестра, татко, мајка... е личност која повеке е емотивно заостаната, одколку сексуално пореметена. Мислам дека тоа се личности кои не прават разлика помегу повекето видови на љубов. Нормално за секое дете е да гаи симпатии кон родителот од спротивниот пол или братот или сестрата, братучеди и тн. Но тоа е само фаза која би требала да трае од 4 годишна возраст па да помине до кај 6-7 годишна возраст. Нормалните деца понатаму лесно прават разлика помегу блискоста со членовите од семејството и симпатиите кон другарчињата од спротивниот пол, но децата кои се чувствуваат премногу несигурно остануваат задоволството да го најдат во родителската прегратка или во блискиот однос со братот или сестрата.
Овие луге се впуштаат во сексуални односи со членови од семејството од повеке слични причини
Комплекси - членовите од семејството најмногу личат на него, имаат исти гени, најверојатно исти аномалии и сл. па затоа со нив се чувствуваат посигурно и не се срамат пред нив од својот проблем.
Чувство на отфрленост од околината- Понекогаш личноста има чувство дека само тој член од семејството го разбира (ова најчесто се случува кај брат и сестра, а посебно кај близнаци). Тоа чувство можеби им се наметнува како последица од преголемата взаемна блискост, а исто така и родителите би можеле да се коренот на овој проблем доколку се премногу строги и не покажуваат разбирање и заинтересираност кон своите деца кои во мегувреме си создаваат свој сигурен и комфорен свет од кој не можат да излезат. Во периодот пред пубертетот или во раниот пубертет кога добиваат засилени сексуални нагони, истите тие деца ги поврзуваат потребите со блискоста која ја имаат еден кон друг. По некоја логика овие личности најверојатно се склони кон самоубиства...
Претеран нарцизам - личноста бара сексуален партнер кој е сличен (најчесто физички) на нејзе. Ако тој степен на нарцизам се достигне во раното детство, тогаш голема е веројатноста таа личност да се заљуби во член од семејството.

Ова можеби и воопшто не е точно, но тоа е само мое мислење кое претежно се подпира на логика.
Во овие примери не ги сметав педофилите кои си ги силуваат своите мали деца бидејки им се најлесно достапни, и хистеричните жени кои поради недостиг на сексуална задоволеност си ,,играат,, со своите синови и ќерки, ниту пак братучеди кои случајно се заљубуваат.

Во секој случај сум против. Едноставно грдо ми е при самата помисла.

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Цревава рингишпил ми се прават кога ќе слушнам за случаеви од типот: внук-баба, мајка-син, татко-ќерка.
Ама овие што ќе се заљубат еден во друг и/или ќе почнат врска па по некое време дознаваат дека се трети или четврти братучеди, па наместо да "сечат вени" фала богу си продолжуваат и баш ми се кјут кога раскажуваат за тоа :sram, па што, не ќе броиме до 18 колено...

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Покрај сите обиди за позитивни и негативни коментари на оние кои се решиле на овој начин на блудство, најпрво треба да се земи во предвид природниот закон,кој не го дозволува ова истото. Луѓето кои го прават ова имаат “едипов синдром“ а истиот се отстранува кај личност уште во најрана возраст кога почнува сексуално да созрева - добива срам да го гледаат гол,почнува сам да се бања и преслекува - самото тоа е потсвесна особина кај луѓето каде добиваат еден вид на “СРАМ“ од другите, кога ќе почнат сексуално да созреваат или “го вкусиле забранетото овошје и се засрамиле“.
Друга причина каде инцестот не може да биде одобрен е повторно природниот закон, кој не дозволува од ваков тип на однос да се создаде потомство и истото во краен случај се раѓа дефектно а најчесто умира.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Прашањево не звучи убаво но и мене би ми било глупаво да прашам некој поп да ми одговори, па би сакала некој од членовиве кои имаат познавања од религијата да ми разјаснат некои дилеми кои на работа со колегите ги отворивме.
Почнати се рамазанските пости а и со самото тоа идат и моабетите и споредбите за религиите идр.....и да не се оддалечам од прашањето кое се наметна-Дали човештвото настанало па пат на инцест т.с.од децата на Ева и Адам?
Моабетите одеа дури до таму дека поради тој инцест се настанати расите на луѓе,бели.жолти,црни.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Прашањево не звучи убаво но и мене би ми било глупаво да прашам некој поп да ми одговори, па би сакала некој од членовиве кои имаат познавања од религијата да ми разјаснат некои дилеми кои на работа со колегите ги отворивме.
Почнати се рамазанските пости а и со самото тоа идат и моабетите и споредбите за религиите идр.....и да не се оддалечам од прашањето кое се наметна-Дали човештвото настанало па пат на инцест т.с.од децата на Ева и Адам?
Моабетите одеа дури до таму дека поради тој инцест се настанати расите на луѓе,бели.жолти,црни.
Јас колку што знам Адам и Ева имале две машки деца. Најверојатно ја плескале мајка им после.

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Јас колку што знам Адам и Ева имале две машки деца. Најверојатно ја плескале мајка им после.
Не знаеш доволно Адам и Ева имале повеќе деца меѓу кои и женски. :) Најверојатно со сестри се онаделе. Битие, 5.4

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
[QUOTE="diva orhideja, post: 321857, member: 3931"Дали човештвото настанало па пат на инцест т.с.од децата на Ева и Адам?
Моабетите одеа дури до таму дека поради тој инцест се настанати расите на луѓе,бели.жолти,црни.[/QUOTE]
Во 21ви век, во ера кога биолошки се докажува како настанал човекот со аргументи кои држат многу повеќе вода од една пишана книга за која ни автор не и` се знае, смешно е да се наведува како вистинита.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
[QUOTE="diva orhideja, post: 321857, member: 3931"Дали човештвото настанало па пат на инцест т.с.од децата на Ева и Адам?
Во 21ви век, во ера кога биолошки се докажува како настанал човекот со аргументи кои држат многу повеќе вода од една пишана книга за која ни автор не и` се знае, смешно е да се наведува како вистинита.[/QUOTE]
Остави го 21 век,размислуваме како верници спрема библијата...па нели Господ ги створил првите луѓе Адам и Ева, како според тоа се ширело човештвото или имало и други луѓе?