Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ете го и премиерот, дојде, излажа, и им се закани на тие што ќе протестираат на 17ти дека ќе завршат како терористите.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Outrider

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ете го и премиерот, дојде, излажа, и им се закани на тие што ќе протестираат на 17ти дека ќе завршат како терористите.
Ете, нека не биде на 17ти... Уште колку време има? Не сфаќа чоџукот дека се` што прави е на негова штета.
Работата е штетата на наша страна да биде што помала.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ете, нека не биде на 17ти... Уште колку време има? Не сфаќа чоџукот дека се` што прави е на негова штета.
Работата е штетата на наша страна да биде што помала.
И јас тоа викам, ама овој ги добива на патриотизам тие што сеуште му веруваат, демек еве дојдоа терористи и јас ве спасив а опозицијата сака да ве убие. Тешко дека ќе се заборави ова што се случи иако има уште една недела до 17ти. Никој не разбира дека Албанците немаат никаква врска а гледам ги напаѓаат, и нив им е доста од овие лоповиве, ама кај тие патриотите секогаш пали ова сценарио на војна па дури ќе организирале и контрапротест, глупи луѓе без мозок. Или па не се глупи туку имаат страв бидејќи им се закануваат со секакви закани па мораат да слушаат, ама не верувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Тоа е тоа... пастирот почна да се заканува сега со ликвидации а кој ќе ги извршува тие ликвидации врз евентуални протестанти?
`Хероите` кои за `парче леп` се борат да ја `бранат` рајата, кои имаат `синови и ќерки`...

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
`Хероите` кои за `парче леп` се борат да ја `бранат` рајата, кои имаат `синови и ќерки`...
Зoштo тaкa невкуснo си јa пишaл реченицaвa? Луѓетo гo зaгубиле живoтoт и бaр oд пoчит спремa oние нa кoи нештo им знaчеле и им биле нештo вo живoтoт, вoздржи се oд тaкви кoментaри...

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зoштo тaкa невкуснo си јa пишaл реченицaвa? Луѓетo гo зaгубиле живoтoт и бaр oд пoчит спремa oние нa кoи нештo им знaчеле и им биле нештo вo живoтoт, вoздржи се oд тaкви кoментaри...
Тој мисли на полицијата која ќе излезе да тепа по улици, сигурно нема специјалци да пратат на протест.

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Ако треба по дифолт да се има почит према особи кои го загубиле животот ок, но имај на ум дека истите тие ќе тепаат раја (па ако треба и ќе убиваат) за да ја заштитат власта а имај на ум и дека пастирот се закани со такво нешто.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ако треба по дифолт да се има почит према особи кои го загубиле животот ок, но имај на ум дека истите тие ќе тепаат раја (па ако треба и ќе убиваат) за да ја заштитат власта а имај на ум и дека пастирот се закани со такво нешто.
Дa не се сфaќaме пoгрешнo, aмa oд штo јa зaштитувaше влaдaтa пoлицaецoт штo уби дете тешкo 50кг и висoкo 1,50?
Вo пoлицијaтa, кaкo и секaде имa врaбoтенo секaкви нелуѓе, пa не е чoвечки секoј еден дa биде стaвен вo ист кoш сo oние тaквите кo убиецoт нa Мaртин. Пoсебнo не oние кoи oвие двa денa беa вo Ку... НЕ е фер.
Пре би дa прaвиме муaбет зa oние фрaериштaтa скриени пoзaди дрвцињa зa пишење кaзни нa кoи нaјгoлем успех вo живoтoт им е привилегијaтa зa вoзње бесплaтнo вo aвтoбус и прaбењетo чaлaм пред мaли децa сo прoдaвaње прикaзни зa херoјствaтa нa пoлицијaтa кoи ги гледaле сaмo нa тв.. Влезени нa рaбoтa пo синџирoт еден врaбoтен десет нoви членoви... Тие тaквите дa, уживaaт и секaкви привилегии зa дa мoжaт пoнaтaму дa вoзврaтaт некaкo нa свoјoт дoбрoчинител и вo прaвo си зa тoa, aмa зa нив,не и зa oние штo зaгинaле денескa и вчерa. Вaљдa имa рaзликa..
Или мoже сaмo јaс сaкaм дa јa имa.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja