Game of Thrones

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Истово и јас го коментирав со друштво,дека можеби се зборува за иста личност...
Замисли колку би било јако да го смени ликот во тој Сирио, што ја тренираше. Баш ќе биде она, вау.

Да не ги зема книгите или? Ако веќе се одлучуваш да читаш подобро ти е на нет според мене, јас така ги читав.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Замисли колку би било јако да го смени ликот во тој Сирио, што ја тренираше. Баш ќе биде она, вау.

Да не ги зема книгите или? Ако веќе се одлучуваш да читаш подобро ти е на нет според мене, јас така ги читав.
Да стварно би било јако да го смени ликот у него.
Инаку не ги земав,немам сеа пари..али кога тогаш ќе ги купам.Повеќе сакам книги у рака него да читам од лаптоп.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Да, добра епизода.

Џорах најверојатно че умри и одвај некако ќе го пренесе џуџлакот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да, добра епизода.

Џорах најверојатно че умри и одвај некако ќе го пренесе џуџлакот.
Многу некако лошо завршува за тие добрите, претходната епизода Сер Баристан оваа Џорах. Ама мора да се признае, сцената низ Валирија беше нешто најјако до сега, барем за мене.
А и барем видовме каде се криел змејот цело време, во вистинскиот дом а не некојси град со робови.

А Џон будалиот мене ме разочара, јас мислев одлуката ќе му е да оди со Станис, така појако ќе беше.
Интересно ќе биде да видиме како ќе реагира Санса кога ќе дојде Станис.

Ти реков дека Теон не е скроз забеган? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
А Џон нема да појди кај станис после со wildlings?

Да бе и мене така ми делува, веројатно глуми малце...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
А Џон нема да појди кај станис после со wildlings?

Да бе и мене така ми делува, веројатно глуми малце...
Па не знам, ако ја имаше таа намера тогаш зошто Станис не го почека? Ќе имаше плус војска. А и Џон не знае што сака, прво сака да оди со Станис, после не сака, убаво му рече тој стариот "Kill the boy Jon Snow" ама овој абер си нема да стане маж. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Морам да признаам, најдосадната епизода беше ова. Ништо посебно не се случи, се надевам во седмата веќе ќе видиме некоја акција.
Планот на Бејлиш колку што е добар толку е и ризичен, лесно може да му летне главата ако го открие некој, а Станис не е глуп толку. :)

Сцената во Дорн мислам дека немаше потреба да ја даваат, многу аматерски направено, а глумата на Sand Snakes е слаба.

Премногу е избегано од книгите, премногу. Заради мрзата на стариот мораат сами да смислуваат како да продолжат. Не чини тоа.
Иначе на имдб тоа насловите на епизодите какви спојлери се само :zelen не треба да ги пишуваат.

Уште нешто. Сега Теон ако не се врати оној стариот, никогаш нема.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Последната реченица е толку клише, колку што го натера да го гледа кај шо ја трти една од најмладите во серијата.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Многу непотребна беше сцената со Сам и Гили, џабе потрошени 10 минути. Тирион конечно стигна каде што треба, прашањето ми е, каде е Варис? Знае ли дека Тирион веќе стигнал?
Вака се нервирам кога оставаат недовршени приказни. На пример, Бран и Ходор, Рикон, Братството. Ич не ги видовме долго време.

А Серси, уф колку ми беше мило, скокав по дома, конечно си го заслужи тоа што требаше одамна.

Џон како и секогаш, избрза и донесе глупава одлука, кога ќе се врати тешко дека ќе има луѓе што го слушаат.
Ако ништо друго, Ghost is back.:frantic