Форумите не пропаѓаат, членови одат и идат. И на најдрскиот се нашол подрзок да му удри капаче. А на човек кој се навредува од секоја ситница и бара господовски третман, можеби и не му е местото на форум каде сигурно ќе наиде на спротиставени ставови и ликови што немаат пожелно ниво на толеранција.
И тоа си е себе-елиминација. Ако тебе егото и себевреднувањето ти ги разнишува виртуелен коментар...не знам, еве...
Али најлошо е вака кога еден сака тој да прави што сака, а другите да се прилагодуваат на него, и пак не гледа грешка во себе.
Реши се дали сакаш качување притисок и слобода или некаков режим. Двете не може.
Ако ти (еве себе ќе се земам за пример) ме речеш недоквакана, говедо и ретардирана, зошто мислиш дека треба да ти премолчам? И мене може ќе ме заболи како и секој друг и ќе изреагирам подеднакво грдо. Затоа си има минимум тројца други што ќе ме санкционираат.
Не сме просветители, ниту во џеб ни иде нешто, па да те подучуваме. Едноставно, доброволно тепање слободно време се форумиве + споделување по некоја информација. Интернетот е бесконечен, има онлајн курсеви за учење конкретни работи, ако е за тоа.
Крајно, има подфорум хоби, може ќе најдеш таму нешто за тепање досада наместо вака со темиве.