Сајбер неверство - се брои ли?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не ги споредувам тие две работи туку ти го споредувам чинот што се прави и во едниот и во другиот случај. Пошто ете ти викаш дека дркањето преку камера со друга личност е изневерување, а ја те прашувам што е тогаш со дркањето додека гледаш видео од некоја која што се самозадоволува?

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Искрено уште мозокот ми е у фаза на регенерација, пошо Mind blown момент имам сеуште од твоето размислување, ќе ми требат неколку дена да се опоравам па после ќе ти одговорам.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Добро. Не очекував толку да те погоди моето размислување ама како и да е ако сакаш и цела година размислувај

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас гледам порничи за да научам некои нови пози и да ја задоволам невестата, тоа не е сајбер изневерување.

Сајбер изневерување е ако си го дркаш, а таа трие на камера, а тоа често се случува на чат рулет или омегле.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Чекај чекај а во случај да гледаш порничи од некоја што се самозадоволува што учиш? Дај бе луѓе како може нешто виртуелно што реално не постои да биде причина за прекин на врска. Знам што е сајбер изневерување ама не можам да ве сфатам како можете да гледате на тоа како причина за крај кога истото наводно со друга намера го правите и додека гледате порничи и додека си дркате на слики најдени на нет од некои згодни типки и така натака и така натака.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Чекај чекај а во случај да гледаш порничи од некоја што се самозадоволува што учиш? Дај бе луѓе како може нешто виртуелно што реално не постои да биде причина за прекин на врска. Знам што е сајбер изневерување ама не можам да ве сфатам како можете да гледате на тоа како причина за крај кога истото наводно со друга намера го правите и додека гледате порничи и додека си дркате на слики најдени на нет од некои згодни типки и така натака и така натака.

Цитирај ме следниот пат, за да не се почувствуваш игнорирано и да ме гледаш "настрана"... Малце груб сум, ама не сакам да ми зборуваат зад грб, односно без цитирање.

Значи ако се самозадоволувам гледајќи порниќи никако не би ја изневерил девојката или сопругата, смешно. Да не слуша некој на улица ќе ни се смее дека сеуште сме деца и не разбираме ништо, односно не знаеме која е разликата помеѓу гледање порничи и изневерување некоја девојка со која ете си бил во некаква сајбер врска или повеќе би рекол врска на далечина.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Цитирај ме следниот пат, за да не се почувствуваш игнорирано и да ме гледаш "настрана"... Малце груб сум, ама не сакам да ми зборуваат зад грб, односно без цитирање.

Значи ако се самозадоволувам гледајќи порниќи никако не би ја изневерил девојката или сопругата, смешно. Да не слуша некој на улица ќе ни се смее дека сеуште сме деца и не разбираме ништо, односно не знаеме која е разликата помеѓу гледање порничи и изневерување некоја девојка со која ете си бил во некаква сајбер врска или повеќе би рекол врска на далечина.
Еве те цитирам.
Знам која е разликата помеѓу едното и другото туку акцент сакав да ви ставам на чинот т.е во случајов дркањето во едниот и во другиот случај што уствари има исто значење. Само што во едниот случај ДИРЕКТНО учествуваш во целата ситуација, а во другиот случај ИНДИРЕКТНО. Еве еден пример сосема различен од темава но колку да ме разбереш. Државата кога оданочува тоа го прави на директен начин и на индиректен начин но и во двата случаја зема пари значи кога би се вратиле на темава ти кога имаш виртуелен секс или дркаш со некоја ја изневеруваш да, ама и кога дркаш на порничи (кажав какви да не се повторувам) пак ја изневеруваш пошто личноста на која што дркаш постои само што разликата е во тоа што она нема појма дека ти дркаш баш на неа.
Ама по се изгледа се запнале дека едново е во ред, а другово не е во ред нека биде така пошто стварно не знам што уште друго да ви кажам освен да почнам да се повторувам.
А тоа што за мене не ми прави проблем дечко ми виртуелно да ме изневерува си е мое лично индивидуално право, едноставно не се замарам со такви работи, би почнала да се замарам тогаш кога тие муабети ќе станат реалност. Но нормално нели и јас имам чувства може само би ја проверила подетално целата ситуација т.е колку сајбер изневерувањето е виртуелно, а колку е реално за да знам понатаму како да реагирам и што да превземам (што не асоцира одма на раскинување).