Годинава ќе ја паметам најмногу по тоа што позитивните работи ми се бројат на прсти, но мислам дека колку повеќе нешта изгубив, толку повеќе добив. Секогаш си зборев на самата себе дека секое лошо за добро е, и вистина.
Прва работа што ми се случи веднаш после пристигнувањето на 2014 беше прекинот на долгогодишната врска. Нели, имаше период кога имав несоници, некоја врста на апатија и индиферентност ама што не поминало.
После тоа следеа низа досадни периоди, нови познанства, изгубени пријателства заради недоразбирања, потврдување на она дека луѓето воопшто не се такви ко што изгледаат... Ама тоа е животот. Зарем нема да е монотоно ако ни се случуваат само убави работи.
Убавите работи воглавно беа некои мали нешта, но дефинитивно ме направија среќна. Ако почнам да ги набројувам малите работи, ќе излезе дека сум собрала три години случки во една.
Се надевам дека годинава што доаѓа ќе ми биде исполнета со убави нешта, такви ситни, мали...
Дека ќе сфатам зошто луѓето незнаат да се извинат кога ќе згрешат.
Дека ќе дознаам дали сите зборови кои ме повредиле, биле во афект или не. И дека конечно ќе можам да ги заборавам.