Култот кон постарите

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ај размисли обратно и одговори што би правеле ако немаат ништо од сето тоа.Они се задоволни,нарочито за викендите кога со своите внучиња ке отидат на Водно и ке се возат на жичара.Тебе ти е поентата само да ја навредиш државава,да искритикуваш закони, а воопшто не ти е гајле за добробит на луѓето.
Искрено јас и мајка ми ги мразиме пензионерите со вакви бенефиции. Па и без нив. И јас кога ќе бидам пензионер сакам да ме мразат другите, па можеби и јас самиот ќе се мразам.
Си направиле семејство, израснале деца, тие деца се омажиле/ожениле, па после дочекале внуци. Во ред, до таму прифаќам. И после ? Зошто им е животот ? За прчење по автобуси ? Јас после ова не гледам поента на животот, туку едноставно само трошење на време и сретства за џабе.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Искрено јас и мајка ми ги мразиме пензионерите со вакви бенефиции. Па и без нив. И јас кога ќе бидам пензионер сакам да ме мразат другите, па можеби и јас самиот ќе се мразам.
Си направиле семејство, израснале деца, тие деца се омажиле/ожениле, па после дочекале внуци. Во ред, до таму прифаќам. И после ? Зошто им е животот ? За прчење по автобуси ? Јас после ова не гледам поента на животот, туку едноставно само трошење на време и сретства за џабе.
Вау човече,ти или си луд или неразмисли што пиша-И после ? Зошто им е живот? Ај умнику кажи ти кога ке остариш што ке правиш,ке се самоубиеш оти си стар?...ти изгледа и сега се мразиш сам себе.....(facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Човек не смее да каже дека ги мрази пензионерите. Како се пуштивте како едвај да чекавте да пише некој нешто против нив.
Сакале да си ги шетаат внуците на Водно, секој ден ги шета? Или еднаш внуците а 6 пати сам се шета. Никој ни им бара нешто ни ги замара, туку да не прават гужва само. Еден ден доволно им е за шетање, а не на пладне да ми прават гужва и да не може да седне човек само затоа што на некој му текнало да си се повози, и плус да ти вика ај стани да седнам. Мислете што сакате, се сложувам со членот кој не знам да го тагнам дека хиреоглифи има во никот. :)

Вау човече,ти или си луд или неразмисли што пиша-И после ? Зошто им е живот? Ај умнику кажи ти кога ке остариш што ке правиш,ке се самоубиеш оти си стар?...ти изгледа и сега се мразиш сам себе.....(facepalm)
Ти мене да ми кажеш што прашав. Каде е нивната почит кон мене?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Постарите знаат да бидат доста дрски на ниво: God. Неодамна кога си идев со воз имаше случка каде постаро лице седна без да праша дали е слободно местото. Ја тргна чантата што беше на "слободното" место и и ја бапна горе. Девојчето фино културно и рече "Извинете, зафатено е местото", и старава (џвакајќи мастика со отворена уста и истовремено ја плука по чело) "Ма ич не ми е гајле, јас постаро лице сум и ќе седам овде".

:eek

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and $3Я3|\||)&p&†Y

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Постарите знаат да бидат доста дрски на ниво: God. Неодамна кога си идев со воз имаше случка каде постаро лице седна без да праша дали е слободно местото. Ја тргна чантата што беше на "слободното" место и и ја бапна горе. Девојчето фино културно и рече "Извинете, зафатено е местото", и старава (џвакајќи мастика со отворена уста и истовремено ја плука по чело) "Ма ич не ми е гајле, јас постаро лице сум и ќе седам овде".

:eek
Џабе ти е, подобро да не пишуваш ништо зашто ќе ти речат дека си луд.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
@diva orhideja тебе мозокот ти испарил изгледа и немаш ништо во таа лејката празна. Размислив убаво јас пред да пишам. Па ако треба и ќе се самоубијам, ти не си никоја да ми кажеш што треба да направам. Не гледам поента во животот после тоа, тоа напишав. Сакам да биде до толку и крај.
Само офтопик малку: Не сакам на твои години да го имам паметот ти што го имаш. Те жалам искрено.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@diva orhideja тебе мозокот ти испарил изгледа и немаш ништо во таа лејката празна. Размислив убаво јас пред да пишам. Па ако треба и ќе се самоубијам, ти не си никоја да ми кажеш што треба да направам. Не гледам поента во животот после тоа, тоа напишав. Сакам да биде до толку и крај.
Само офтопик малку: Не сакам на твои години да го имам паметот ти што го имаш. Те жалам искрено.
Со такви размислувања и да сакаш неможеш да имаш ум колку мене,оти ти не си ни лејка,туку нејзина скапана дршка. И заборавив што се однесува до годините се надевам дека не сум помлада од тебе( не за друго,туку од почит кон постарите)!

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Со такви размислувања и да сакаш неможеш да имаш ум колку мене,оти ти не си ни лејка,туку нејзина скапана дршка. И заборавив што се однесува до годините се надевам дека не сум помлада од тебе( не за друго,туку од почит кон постарите)!
Не си .. и мило ми е што не си. Оти ако беше помала од мене ќе се убиев. Ај доста офф сеа.
А прво провери што имам во таа „лејка“ па после кажи дали е само дршката.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
  • Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Оваа сликава знаеш дека малите дечиња си ја праќаат и после и се смеат нели ? Жал ми е ако не знаеше, вистина.