Ти бе имаше 2ки у средно? Шо се буниш тоаш!
Електро ќе ми организирал „протести“...
Ти бе имаше 2ки у средно? Шо се буниш тоаш!
Јас учам на приватен и не сум поминувал одвај во средно, зашто да полагам испит кога се си знам?Сум за државниот испит за студентите .
Пола Македонија е запишана на факултет, од кој добри 50% одвај поминувале со 2ки во средно. И после имаат диплома за високообразование и зафаќаат позиција кои некој со успех и труд неможе да ја добие.
Хеехех и јас учам на приватен и бев со одличен успех, ако се си знам сакам да има испит и ако вистина е тоа дека се си знам ќе докажам.Јас учам на приватен и не сум поминувал одвај во средно, зашто да полагам испит кога се си знам?
Можеби не ми се сите оценки 10ки, но сум ги заслужил тие што ми се .И под тоа се подразбира и да има испит ќе го поминам оти сум учел не сум ги земал тукутака .Штом знаете СЕ, значи оцените на сите предмети ви се 10. Доколку не ви се сите оценки 10, значи не знаете СЕ. Што значи, чим не знаете СЕ, постои шанса да не го поминете испитот.
Можеби не ми се сите оценки 10ки, но сум ги заслужил тие што ми се .И под тоа се подразбира и да има испит ќе го поминам оти сум учел не сум ги земал тукутака .
Ти мислиш со испитот ќе се реши односно ќе се ослободат позиции за тие што учеле?Сум за државниот испит за студентите .
Пола Македонија е запишана на факултет, од кој добри 50% одвај поминувале со 2ки во средно. И после имаат диплома за високообразование и зафаќаат позиција кои некој со успех и труд неможе да ја добие.
Немој вака жити се, баш на приватен е потешко отколку на државен и потешко се доаѓа до поголема оценка. А и што ќе се смени ако не ќутиме? Ќе не послуша некој нас?Ти мислиш со испитот ќе се реши односно ќе се ослободат позиции за тие што учеле?
И мене ме интересира како баш тие/вие од приватните молчите зш знаеме како таму се дипломира, да не се разбереме погрешно и таму има што учат ама сепак таму други се критериумите на оценување.
Па изгледа сите си купија освен директорот на болницата во мојот град при крај е да си го купи докторатот зш никаде во во една година не се магистрира и докторира во една годнина ама ке го почекаат гледаш не им се брза иначе зборам за Штул а еве и друг пример една познаничка магистрира на на приватниот за туразам што е и беа оценките 6 и 7 и пред да им се доделат дипломите нејзе преку ноќ и се зголемија на четири 10-ки и една 9-ка и ја прогласија меѓу најдобрите 5 од таа генерација секој ден објавува слики од доделување на дипломи во Универзална. Сега нејзината приказна е ваква кога ја прашав како ги поправи оценките: како наводно се допишувала со професорката по некој предмет на фб и оваа и се пожалила дека немала просек ова-она за вработување требало и професорката го средила тоа. Е сега мене не ми е јасно кога веќе ти е готово уверението како тоа после може да се менува зш неправиме муабет за едн предмет за повеќе ?Немој вака жити се, баш на приватен е потешко отколку на државен и потешко се доаѓа до поголема оценка. А и што ќе се смени ако не ќутиме? Ќе не послуша некој нас?
Мислиш им е гајле кој се буни или кој не се буни. Колку што слушав пред некој ден на тв, државниов испит бил баш за приватните факултети, за да немало веќе купување дипломи, демек до сега сите си ги купуваа дипломите од приватен и ништо не учеа.
Се знае кој ќе си помине а кој не, така да џабе е и бунење и се. Законот е лош и најглуп не ввикам не, ама кога не може да се смени ништо тогаш ќе си полагаме.