Државен испит за студенти

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
vtor-plenum.jpg
Ти бе имаше 2ки у средно? Шо се буниш тоаш!
Електро ќе ми организирал „протести“...:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Infected

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
  • Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сум за државниот испит за студентите :).
Пола Македонија е запишана на факултет, од кој добри 50% одвај поминувале со 2ки во средно. И после имаат диплома за високообразование и зафаќаат позиција кои некој со успех и труд неможе да ја добие.
Јас учам на приватен и не сум поминувал одвај во средно, зашто да полагам испит кога се си знам? :)

Infected

Нов член
26 октомври 2014
6
1
3
Македонија
Јас учам на приватен и не сум поминувал одвај во средно, зашто да полагам испит кога се си знам? :)
Хеехех и јас учам на приватен и бев со одличен успех, ако се си знам сакам да има испит и ако вистина е тоа дека се си знам ќе докажам.
Испитот ќе ми биде исто како да сум пишел состав :). Целта на овај испит е тоа да се докаже колку другите знаат, а ти ако знаеш СЕ нема да се плашиш.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Штом знаете СЕ, значи оцените на сите предмети ви се 10. Доколку не ви се сите оценки 10, значи не знаете СЕ. Што значи, чим не знаете СЕ, постои шанса да не го поминете испитот.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Infected

Infected

Нов член
26 октомври 2014
6
1
3
Македонија
Штом знаете СЕ, значи оцените на сите предмети ви се 10. Доколку не ви се сите оценки 10, значи не знаете СЕ. Што значи, чим не знаете СЕ, постои шанса да не го поминете испитот.
Можеби не ми се сите оценки 10ки, но сум ги заслужил тие што ми се :).И под тоа се подразбира и да има испит ќе го поминам оти сум учел не сум ги земал тукутака :) :).

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Можеби не ми се сите оценки 10ки, но сум ги заслужил тие што ми се :).И под тоа се подразбира и да има испит ќе го поминам оти сум учел не сум ги земал тукутака :) :).

Во ред, браво што си учел и си ги заслужил тие оцени. Тоа е и целата поента на факултетот и на тие оцени, односно тие испити за време на студирањето. Овој нов државен испит само укажува дека сите испити до тој момент не го докажуваат знаењето на студентот. Штом не ти се сите оцени 10, значи во принцип сите студенти ќе го поминат испитот. А тоа допрва ќе видиме...

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Сум за државниот испит за студентите :).
Пола Македонија е запишана на факултет, од кој добри 50% одвај поминувале со 2ки во средно. И после имаат диплома за високообразование и зафаќаат позиција кои некој со успех и труд неможе да ја добие.
Ти мислиш со испитот ќе се реши односно ќе се ослободат позиции за тие што учеле?
И мене ме интересира како баш тие/вие од приватните молчите зш знаеме како таму се дипломира, да не се разбереме погрешно и таму има што учат ама сепак таму други се критериумите на оценување. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Saladin

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ти мислиш со испитот ќе се реши односно ќе се ослободат позиции за тие што учеле?
И мене ме интересира како баш тие/вие од приватните молчите зш знаеме како таму се дипломира, да не се разбереме погрешно и таму има што учат ама сепак таму други се критериумите на оценување. :zelen
Немој вака жити се, баш на приватен е потешко отколку на државен и потешко се доаѓа до поголема оценка. А и што ќе се смени ако не ќутиме? Ќе не послуша некој нас? :)
Мислиш им е гајле кој се буни или кој не се буни. Колку што слушав пред некој ден на тв, државниов испит бил баш за приватните факултети, за да немало веќе купување дипломи, демек до сега сите си ги купуваа дипломите од приватен и ништо не учеа. :)

Се знае кој ќе си помине а кој не, така да џабе е и бунење и се. Законот е лош и најглуп не ввикам не, ама кога не може да се смени ништо тогаш ќе си полагаме. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Infected

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Немој вака жити се, баш на приватен е потешко отколку на државен и потешко се доаѓа до поголема оценка. А и што ќе се смени ако не ќутиме? Ќе не послуша некој нас? :)
Мислиш им е гајле кој се буни или кој не се буни. Колку што слушав пред некој ден на тв, државниов испит бил баш за приватните факултети, за да немало веќе купување дипломи, демек до сега сите си ги купуваа дипломите од приватен и ништо не учеа. :)

Се знае кој ќе си помине а кој не, така да џабе е и бунење и се. Законот е лош и најглуп не ввикам не, ама кога не може да се смени ништо тогаш ќе си полагаме. :)
Па изгледа сите си купија освен директорот на болницата во мојот град при крај е да си го купи докторатот зш никаде во во една година не се магистрира и докторира во една годнина ама ке го почекаат гледаш не им се брза иначе зборам за Штул а еве и друг пример една познаничка магистрира на на приватниот за туразам што е и беа оценките 6 и 7 и пред да им се доделат дипломите нејзе преку ноќ и се зголемија на четири 10-ки и една 9-ка и ја прогласија меѓу најдобрите 5 од таа генерација секој ден објавува слики од доделување на дипломи во Универзална. Сега нејзината приказна е ваква кога ја прашав како ги поправи оценките: како наводно се допишувала со професорката по некој предмет на фб и оваа и се пожалила дека немала просек ова-она за вработување требало и професорката го средила тоа. Е сега мене не ми е јасно кога веќе ти е готово уверението како тоа после може да се менува зш неправиме муабет за едн предмет за повеќе ?
Тоа што ке се побуните може нема да смени нешто ама ете ке се обидете барем а и испитот е само изложување на дополнителен трошок на студентот ништо друго, а тоа и да го воведат испитот демек тие што учеле само ќе го поминат јас не верувам. Некој кога би имал пари и сака диплома немора во МКД може од соседните држави и баш пред некој месец имаше како 17 или 7 (не сум сигурна) факултет затворија во Албанија баш ради лесно добивање на диплома и како ке му го проверат знаењето на тој?

Последна промена: