Немав поим каде да ја ставам темава па затоа тука. ![Насмевка :) :)](/images/emoji/smile_animated.png)
Ова иначе ме интересирало одамна, дали слетувањето на Месечината е лажирано или Американците стварно биле први кои слетале?
Читав по интернетов дека целото слетување било снимено во Ареа 51 бидејќи Америка ја губела трката со Советите за испраќање луѓе на Месечината.
Нема цврсти докази дека се тоа е снимено и дека е лага, но од тоа што сум читал има некои прашања на кои нема одговор.
На пример кога Амстронг го ставил знамето на Месечината тоа се веело од ветерот, а нели на Месечината нема ветер. Одговорот на НАСА бил дека Амстронг го мрдал знамето, што мене не ми е верно.
Исто така имаше и за тројца астронаути кои умреле додека тестирале вселенска опрема, а се верува дека уствари биле убиени од американската влада за да не ја кажат тајната. Ова не се сигурни докази, така само сум прочитал.![Насмевка :) :)](/images/emoji/smile_animated.png)
Нормално НАСА нема никогаш да признае дека слетувањето е лага, но добро би било да се знае дали е или не е вистина.
Едно мора да е.![Насмевка :) :)](/images/emoji/smile_animated.png)
Ваше мислење?
![Насмевка :) :)](/images/emoji/smile_animated.png)
Ова иначе ме интересирало одамна, дали слетувањето на Месечината е лажирано или Американците стварно биле први кои слетале?
Читав по интернетов дека целото слетување било снимено во Ареа 51 бидејќи Америка ја губела трката со Советите за испраќање луѓе на Месечината.
Нема цврсти докази дека се тоа е снимено и дека е лага, но од тоа што сум читал има некои прашања на кои нема одговор.
На пример кога Амстронг го ставил знамето на Месечината тоа се веело од ветерот, а нели на Месечината нема ветер. Одговорот на НАСА бил дека Амстронг го мрдал знамето, што мене не ми е верно.
Исто така имаше и за тројца астронаути кои умреле додека тестирале вселенска опрема, а се верува дека уствари биле убиени од американската влада за да не ја кажат тајната. Ова не се сигурни докази, така само сум прочитал.
Нормално НАСА нема никогаш да признае дека слетувањето е лага, но добро би било да се знае дали е или не е вистина.
Едно мора да е.
Ваше мислење?