Дарување органи

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Демек ако си ставил една ѕвезда и ние не знаеме што значи зборот?
Зошто онда на телевизија се става цензура на несто а ние знаеме што е ?? .. зошто тоа не е забрането ? ..
Онда и мојот збор не треба да е забранет !

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@diva orhideja
Дали на твојот орган (да речеме црн дроб) пишува дека е рисјански орган? Дали на црниот дроб на Ахмед пишува дека е муслимански орган? Што врска има каква вероисповед е донорот и „примателот“? Какви лекови за бесмртност, какви вештачки животи?
Има врска за мене,јас ,недајБоже не бисакала да ми дадат орган од некој муслиман или некоја др.вера,подобро да умрам,незнам зошто ама не би се чувствувала нормално,ке бидам туѓа сама на себе.Направија нели ГМ бебиња,клонови,па нели е сето тоа вепштачко,земени материјали од неколку луѓе а направено е едно бебе,што е тоа,човек бучкуриш!?Мене лично не ми се допаѓа што науката навлезе во креирање на луѓе.

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Самата помисла дека моите органи ке ги носи некој друг човек ми ја ежи кожата.Каков ке биде тој човек кој има бубрег од брат,слезина од сестра,па нели е тоа нешто ново создадено суштество,со која душа е тој,ако бог го создал човекот сега значи дека лугето ке можаат да создаваат други луѓе,тоа значи дека се се поместува од верувањата.од религиите,оти ако има бог зошто би дозволил да се прават луѓе од луѓе.Како може да ми донираат орган од некој од исламска вероисповед а јас сум православна и обратно?Баш ме интересира што мислат Хептаграм,Абрахас и Алф во врска со донирањето на органи и можноста да се помешаат две религии во едно тело.Ама шантрава тема ми истекна!?
А што јадеш храна која потекнува од животински органи ??? .. Тогаш каква душа носиш ти? .. Мозок од теле изеден, Желудник од свинја, КОпан од пиле...

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А што јадеш храна која потекнува од животински органи ??? .. Тогаш каква душа носиш ти? .. Мозок од теле изеден, Желудник од свинја, КОпан од пиле...
Кажав дека не сум за донација на органи,но тебе не те разбрав дали ти би дала или примила ако затреба?

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Кажав дека не сум за донација на органи,но тебе не те разбрав дали ти би дала или примила ако затреба?
Како прво машко сум, како второ тоа зависи од моето моментално расположение ... што значи дека не сум строго настроен дали ти си Албанка, Грќиња, Муслиманка .. дали Американците биле добри со Грците, дали Грците ставале вето на Мкд.... ич не ме интересира кој за што, за кој, како ...
Ако ми е убаво да му/и дадам орган и сум способен, и сакам да му/и дадам, ќе му/и дадам орган .. Ако тој грк е (детски кажано) е добро другарче со мене, а македонецот ме толку иритира и нервира и провоцира (како и што прават 80% од македонците) фала богу дека ако веќе давам ке му дадам на гркот.
Просто кажано политики, религии и сважта немат улога на мојата одглука за донирање, дарување органи, работи, покуќнина.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Како прво машко сум, како второ тоа зависи од моето моментално расположение ... што значи дека не сум строго настроен дали ти си Албанка, Грќиња, Муслиманка .. дали Американците биле добри со Грците, дали Грците ставале вето на Мкд.... ич не ме интересира кој за што, за кој, како ...
Ако ми е убаво да му/и дадам орган и сум способен, и сакам да му/и дадам, ќе му/и дадам орган .. Ако тој грк е (детски кажано) е добро другарче со мене, а македонецот ме толку иритира и нервира и провоцира (како и што прават 80% од македонците) фала богу дека ако веќе давам ке му дадам на гркот.
Просто кажано политики, религии и сважта немат улога на мојата одглука за донирање, дарување органи, работи, покуќнина.
Извини,знам дека си машко,но што велиш од моменталното расположение ти зависи како ке постапиш,па и јас си велам сега некој да ми понуди 300 илјади евра за еден бубрег,богами одма идам на хируршки стол.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Couldn`t care less what will happen...afterwards. Нека узме коме треба (party)
Ако во иднина можноста за пресадување мозок биде опција би било интересно да го препишам мозокот на некоја фина девојка со добар изглед, би било интересно :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Пошо почнавте да мешате религија секаде...

Каде е тогаш проповеста на христијанството каде се вели да се помогне на оние кои им е најтешко? Исто и за споделувањето итн...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and BlackTulip

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Couldn`t care less what will happen...afterwards. Нека узме коме треба (party)
Ако во иднина можноста за пресадување мозок биде опција би било интересно да го препишам мозокот на некоја фина девојка со добар изглед, би било интересно :zelen
Гарант ке и го дадат на некоја плавуша,хаха.