Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Победниците од групите во четвртфинале :D. Франција - Германија би требало да е тесна утакмица, според мене тој што ќе победи би бил во финале. Аргентина се мачеше на сите утакмици, треба веќе да проработи нападот за да не се вадат во последните минути, мене ми е една од поомилените репрезентации ама мислам дека тежок и е патот до финалето. Белгија видовме што може, играчите иако не се искусни толку сепак направија супер резултат, четвртфинале на светско не е мала работа. Холандија, репрезентацијата која има дадено еден куп јаки играчи сеуште е без светско злато. Ќе видиме дали ќе остане тоа така или можеби ова светско е нивно, јас посакувам никогаш да не освојат :D. Ајде барем од утре па до крај да не видиме пенали и глумење.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам зошто го пушти Жиру толку рано. Поарно нека го оставеше за 90+ за да задржи време. Не заслужија со ваква пасивна игра да одат понатаму.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Очекував досадна игра со малку голови па тоа и гледав. Германците ништо не покажаја а французите па ич -ништо- ич.
Само Ноер играше на цела утакмица.
Да сум на местото на Лев, Шурле и Подолски ќе играат цел натпревар а Клосе и Крос ќе седат на клупа, дури и за Озил се мислам дали да го чувам или да го менувам на полувреме.
Ајде вечер ќе има подобар натпревар, Родригес ќе ја искинит мрежата на Цезар:cool:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ја пропуштив првата утакмица ама како што го гледам резултатот сигурно била досадна. Бразил го гледав и можам да кажам дека ако освои Бразил не гледам фудбал повеќе :D. Посакувам Германија да им одржи лекција и да ги тресне убаво. За Нејмар светтското заврши, повредата изгледа е сериозна така да Бразил е без еден глумец :).

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Германија-Франција изедначена, разликата беше во една искористена шанса вс. ниедна. Чудна игра на Франција особено при крајот кога влезе Реми, како да немаа желба за победа...it`s all in the head... Бразил видов само хајлајтс, светското изгуби уште еден дајвер :)

Tonight, Belgium is back in town :gjavol

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
:(
Можеа многу подобро. Ужасно лошо и неповрзано, Азар не успеа да повлече, повторно Лукаку прекасно влезе, пола меч пројде во лежење и влечење на аргентинците кои беа за нијанса подобри. Нешто слично како Франција вчера, за жал, а ваљда ја гледаа таа утакмица...:(
6.место, not bad, ама можа многу повеќе, ако ваква Аргентина стигнува до 1/2 финале, шта речи. Више срече за пар години во Франција.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Лоша игра и на двете репрезентации, Аргентина на почетокот изгледаше јако ама после тоа ништо, брз гол и толку беше. Белгија исто, џабе напаѓаа цела утакмица, не играа вака претходно. Утакмицата не ми беше досадна затоа што колку можеа напаѓаа и Аргентина и Белгија.

Сега навивам за Костарика за да не ги гледам веќе плачковциве :).