Помош - непознат број

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Веќе некое време ми титка некој број кој не е скриен но не го познавам Само титка и одма гаси и тоа го прави на секои две минути со што веќе почна да ме вознемирува

Помош!!! може ли некако да се стави забрана за да престане лудакот/лудачата да ми титка?

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Едино ако имаш опција на телефонот да блокираш некој број, иначе мораш да прогуглаш .. ке пишеш марка на телефон и ке бараш како да блокираш или па да го посетиш твојот оператор и да ги прашаш што како ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Операторите не можат да го блокираат само чаре е телефонот да поседува таква опција за блокирање, а не верувам дека сите телефони имаат, но сепак прогуглај си ко што ти рече холла. А што се случи со скриените броеви нели требаа да го укинат тоа?

• Ми се допаѓа

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Море и операторите можат да ти помогнат ... т.е. они да го блокираат бројот да не може да ти врти .. знам ја имаше таа опција порано кај нив на Official Pages ..
ама требаше нешто да се пишува ... некои кодови шта ја знам

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Операторите не можат да го блокираат само чаре е телефонот да поседува таква опција за блокирање, а не верувам дека сите телефони имаат, но сепак прогуглај си ко што ти рече холла. А што се случи со скриените броеви нели требаа да го укинат тоа?
Па не е скриен де, само членот не го знаел бројот.
Онтопик: Обрати се кај оператори, пријави го бројот и ќе го средат.

• Ми се допаѓа

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Побарај го од друг број,не од твојот.Бар ќе знаеш дали имаш обожавател или обожавателка :D
Нема да го блокираат бројот од операторот,ќе те советуваат само да се обратиш во полиција.
Единствена опција е да го блокираш бројот.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Па не е скриен де, само членот не го знаел бројот.
Онтопик: Обрати се кај оператори, пријави го бројот и ќе го средат.
Абе Бобо не ме разбра. Не мислев за тие непознати броеви што се гледаат туку баш за скриените броеви. Се збореше дека ќе ги укинат т.е веќе да не се кријат броевите туку кој и да ти врти да се покажува бројот. А иначе за случајот погоре операторите не можат да блокираат број, имам прашувано за мене сакав да блокирам некои броеви но ми рекоа само ако телефонот поседува опција можам сама да си ги блокирам иначе тие не можат.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Ќе одиш во операторот каде си и потоа ќе си фрлиш 200ки за да го блокираш бројот и поќе во животот немада можи да ти ѕвони од истиот број шо ти ѕвонел.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Бројот се уште титка а испраќа и вулгарни пораки на мојот телефон најдов опција забрана на повици но кога ќе стиснам на дојдовни повици ми дава да ги забранам роаминг ил сите повици со тоа можеби никој ќе неможе да ми врти

зошто има манијаци по светов????????!!!!!:mad