Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Но ако пеглаш автоматски(без размислување)само со концентрација на здивот?
@Lena, машина за пеглање ли стана? Баш ме интересира како ќе пеглаш само со концентрација на здивот, без размислување.
:rofl:rofl:rofl:rofl:rofl:rofl:rofl:rofl:rofl

(што здив ќе да беше)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
@Lena
нема љутиш, се зафркавам малку на твоја сметка.
Не се љутам.
Тоа се мои размисли околу таа тема.Ако се неточни ќе признаам.Немам проблем да кажам,да грешка сум,ако навистина грешам.
Во случај на извршување на работи во кои не размислуваме можно е концентрирање само на здивот.
Има жени/личности кои пеглаат/извршуваат било какви активности без мислење.Тогаш е можна и таа таканаречена дарана.Подготовка за завршната медитација.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не се љутам.
Тоа се мои размисли околу таа тема.Ако се неточни ќе признаам.Немам проблем да кажам,да грешка сум,ако навистина грешам.
Во случај на извршување на работи во кои не размислуваме можно е концентрирање само на здивот.
Има жени/личности кои пеглаат/извршуваат било какви активности без мислење.Тогаш е можна и таа таканаречена дарана.Подготовка за завршната медитација.
Ленче, пеглаље е процес при кој е потребно мислење затоа што е потребно да процениш дали убаво си испеглал, да пазиш да не залепиш некој принт од блуза/маица на пеглата и да направиш хавуз, дали треба да се пегла од обратната страна и сл. Ова не се прави автоматски туку со размислување.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ленче, пеглаље е процес при кој е потребно мислење затоа што е потребно да процениш дали убаво си испеглал, да пазиш да не залепиш некој принт од блуза/маица на пеглата и да направиш хавуз, дали треба да се пегла од обратната страна и сл. Ова не се прави автоматски туку со размислување.
Ти демек профи во пеглање си,
или така ми се чини?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ти демек профи во пеглање си,
или така ми се чини?
Не дека сум профи ама не е на одмет да знам, кога-тогаш ќе ми притреба. Тоа не го менува фактот дека за пеглање е потребно размислување.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ако некогаш стапам во брак, способноста за пеглање на евентуалната сопатничка ќе биде високо рангирана вештина која може и да е решавачка при изборот, бидејќи не можам да се натерам да пеглам, а ако се натерам подобро да си купам противпожарен апарат пред тоа... (:|

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И подобро :zelen
Сигурно би имало договор со смол принт каде се оградуваат од последиците на евентуална лоботомија :zelen
Нека тоа, корејски тим хирурзи... :ladno Ако дотолку ми дошло до напредни алгоритми, ќе одвојам година време и ќе се посветам на методи при дизајнирање на тие алгоритми. Ем поефтино, ем без операции на мозок.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider