Девојките и метал музиката

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ме интересира вашето мислење за девојките кои слушаат метал музика и кои малку поразлично го разбираат животот.
Што се подразбира под "различно гледање на животот"?
Чинам секој од нас го гледа животот од своја некоја перспектива.Не можеш да најдеш две личности кои имаат исто гледање на животот.
Зашто секој е оригинален на свој единствен и незаменлив начин.
Ај да не должам,се расприкажав.

Момците како и девојките што слушаат метал и така се облекуваат,одсекогаш ме привлекувале и сум била во такви кругови иако никогаш не можев да се наречам металка(зашто не бев).
Најверојатно ја сакам/сакав нивната навидум темна страна и резервираност.

Последна промена:

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
Мене ме интересира зошто предуслов да се биде вистински металец е да се негува одреден имиџ ? Кој и како дојде до таков заклучок ? Јас лично познавам многу луѓе на кои музиката која ја слушаат не се одразила во нивниот стил, ниту карактерот.
Од друга страна неможам да одолеам да не прашам оф топик, што подразбира авторот под живеење на секој ден како да е последен ? Јас одам екстремно, desert eagle и неколку убиства за лична сатисфакција а за толку некој да одлепи толку ич не е битно дали е металец, битно е да има дијагноза од психијатар и лош ден ( еден, сосема доволно:kafe) .

И мислам дека е крајно време да се смени насловот, можеби нешто поврзано со готик - персонални импресии or whatever. Можеби психологија, или едноставно да се стави во подкатегорија на Иван Исцелител.

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
@existence кај си бе не-металец :rofl
како 1-во најголема глупост е да гледаш како гледаат другите
2-ро ако слушаш музика слушаш за себе не за другите...
3-то...кој ги е*е другите..( со извинение )
ако ја имам мој стил...мој живот слушам таква музика ( било каква зборам во случајов метал )
немам причина за ова размислување и поттикнување на глупости пишани со музиката...
музиката е најголемата уметност...ако си уметник девојче влези и нацртај ја :)

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Немораше да ми одговориш, онака прашав :p Уствари се шалев. Но сепак фала
Мислам дека доколку не слушаше метал, ти немаше никогаш да купиш мартинки.
А јас металка сум??? Не сум знаела...Имав мартинки како тинејџерка, не слушав метал, ама тоа што носев мартинки не знаев дека ме прави металка??

Последна промена:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
А јас металка сум??? Не сум знаела...Имам два пара старки, не слушам метал, ама тоа што носам старки автоматски ме прави металка??

Друго е старка, друго е мартинка.

dr martens.JPG Ова е мартинка.

Иначе, посекако облеката не го прави еден металец, рапер или што ти ја знам. Дека во склоп на музиката има и одредени стилови на облека, тоа е факт. Дека денес знае да биде во мода да се носи маица од метал или панк бенд, и тоа е факт. Веројатно бидејќи рок жанровите се поврзуваат со бунтување, па ради тоа маици со бендови се добар производ.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Saladin

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
А јас металка сум??? Не сум знаела...Имав мартинки како тинејџерка, не слушав метал, ама тоа што носев мартинки не знаев дека ме прави металка??
Не дека генерализирам дека сите кои носат мартинки се металки, него претпоставував дека девојчето сака мартинки токму поради тоа што е металка. Црна мартинка на скинхедс асоцира. Али која е поентата да се носат на лето, зимно време ајде де.
Триес осум степени у сенка, а они цели у црно па уште и мартинки, топилница.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Ах вие жалчиња, напатени и неразбрани души... Каде да одите, така неприфатени, каде да ја докажете таа своја различност? Постојано ја потенцирате истата, а не сфаќате дека во суштина сте исти како сите луѓе, секој со својата мака.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Еве една девојка во метал музиката, не ја иам чуено да прави муабет за андеграундот и нејзините посебни ставови, али е прекрасна.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Металка не те прави имиџот туку музиката.
Ако велиш ти така...
А што е тоа по што металците се разликуваат од другите луѓе?
Што е она што ги прави посебни?
Кои се едни основни карактеристики на еден металец...освен нормално музиката и стилот?