Девојките и метал музиката

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Секој си е различен без разлика каква музика слуша,секој си има свои погледи кон животот.Единствено исто еве пример кај металците што имаат свој препознатлив стил.Не би генерализирала луѓе според определба на одредени жанрови музика колку се интелигентни или не,колку се подобри или полоши....секој е приказна за себе.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Реакции: Angie28

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не е толку слушањето колку имиџот кој предизвикува неодобрување на рајата, предрасуди и тие ствари...

Конечно е потврдена врската меѓу металот и Црна Ружа :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Angie28 and existence

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Сите ние што не слушаме метал оговараме, се замараме со туѓи животи, имаме црно под нокти.За разлика од металките кои црното под нокти го прикриваат со лак, црн. Само со лак, без стрела :sreken

Затоа слушај метал крши снага, ој ти моме мило драго.

Глупо е да се ставаат ви ист кош сите девојки што слушаат метал.Има металки идиотки, има кул металки, има легури со неметални примеси или таканаречени шминкерски металки кои ке си го исфураат металскиот стил у пубертетот и после тап ке си се пребацат на Цеца и остали неметални елементи и соединенија. Металка од седмо или осмо, она се у црно се облака, се дружи само со одреден вид на елтини одреди, ке носи ланци и тракатанци у ала Доринда стајл, црни кожинки на рака нешто као инпровизација на вуду алка, од кои освен непријатната миризба на неквалитетна штанцана кожа, немаат никакво значење.
Дури кога таа ке слави матура, таа ги крева рацете и гордо ги пее сите шабанарски песни кои се пеат на сите прослави.Секоја чест на исклучоците.Така да немој да си правиш филм дека ако си металка,ти си посебна и размислуваш различно од другите.Beлиш дека кога ке чујат дека слушаш метал, луѓето бурно реагирале,НЕ. Бурно ке реагираме ако размислуваш вака, без разлика дали слушаш панк, метал, рап или реге.

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
Сите ние што не слушаме метал оговараме, се замараме со туѓи животи, имаме црно под нокти.За разлика од металките кои црното под нокти го прикриваат со лак, црн. Само со лак, без стрела :sreken

Затоа слушај метал крши снага, ој ти моме мило драго.

Глупо е да се ставаат ви ист кош сите девојки што слушаат метал.Има металки идиотки, има кул металки, има легури со неметални примеси или таканаречени шминкерски металки кои ке си го исфураат металскиот стил у пубертетот и после тап ке си се пребацат на Цеца и остали неметални елементи и соединенија. Металка од седмо или осмо, она се у црно се облака, се дружи само со одреден вид на елтини одреди, ке носи ланци и тракатанци у ала Доринда стајл, црни кожинки на рака нешто као инпровизација на вуду алка, од кои освен непријатната миризба на неквалитетна штанцана кожа, немаат никакво значење.
Дури кога таа ке слави матура, таа ги крева рацете и гордо ги пее сите шабанарски песни кои се пеат на сите прослави.Секоја чест на исклучоците.Така да немој да си правиш филм дека ако си металка,ти си посебна и размислуваш различно од другите.Beлиш дека кога ке чујат дека слушаш метал, луѓето бурно реагирале,НЕ. Бурно ке реагираме ако размислуваш вака, без разлика дали слушаш панк, метал, рап или реге.
Сите бурно реагираат еве сега и ти. Иако слушам метал не се облекувам како ти што наведе. И не се мислам дека сум посебна. Сите сме исти само имаме различно размислување.

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Сите бурно ре

Сите бурно реагираат еве сега и ти. Иако слушам метал не се облекувам како ти што наведе. И не се мислам дека сум посебна. Сите сме исти само имаме различно размислување.
Не реагирам бурно затоа што слушаш метал. Реагирам затоа што мислиш дека ако слушаш метал мислиш дека живееш "без драми и такви глупости". А тоа што не се облекуваш така, секоја чест(y)

Аааааааа, како се облекуваш? :cool:

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
Не реагирам бурно затоа што слушаш метал. Реагирам затоа што мислиш дека ако слушаш метал мислиш дека живееш "без драми и такви глупости". А тоа што не се облекуваш така, секоја чест(y)

Аааааааа, како се облекуваш? :cool:
Нормално. Единствено носам маици од бендови и мартинки и тоа не секогаш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Onkel

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Нормално. Единствено носам маици од бендови и мартинки и тоа не секогаш.
Немораше да ми одговориш, онака прашав :p Уствари се шалев. Но сепак фала
И јас имав поклон мајца од школска у основно со ликот на Курт Кобејн, ја носев но не бев гранџер,иако Nevermind ми беше дневна доза затоа што експерименитирав со стилови.А црна мартинка со или без маслинка? :D
Moжеш ли да се замислиш на висока штикла? Носиш ли? Мислам дека доколку не слушаше метал, ти немаше никогаш да купиш мартинки.

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
Немораше да ми одговориш, онака прашав :p Уствари се шалев. Но сепак фала
И јас имав поклон мајца од школска у основно со ликот на Курт Кобејн, ја носев но не бев гранџер,иако Nevermind ми беше дневна доза затоа што експерименитирав со стилови.А црна мартинка со или без маслинка? :D
Moжеш ли да се замислиш на висока штикла? Носиш ли? Мислам дека доколку не слушаше метал, ти немаше никогаш да купиш мартинки.
Облекувањето нема никаква врска со музиката што ја слушаш.
Иначе штикли не носам но можам да се замислам, а мартинките ги носам само затоа што ми се јаки :D

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
Несфатена се чувствуваш под влијание на хормоните во пубертетот, тежок неминовен транзитивен процес.
Зошто постојано и постојано си контрадикторна во сопствените мислења ? Да не цитирам, одиш од една крајност во друга а потоа тотална негација и префрлување како одговор ?

Поинакви гледишта на животот ? Ај те молам направи кратко резиме на оваа појава и објасни ми ја за да ја сварам.
(Како на пример -) На локал ниво, металците масовно се залагаат против хомофобијата, општоприсутна во балканското општество ? Не, сепак групата е направена од индивидуи кои освен ист вкус на музика не ги здружува ништо посебно, како на пример анонимните алкохоличари.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дали стварно ќе ја оставите темава со ваков вовед да функционира?
Значи ситуацијава на форумов станала повеќе од очајна.
Инаку, за девојките што слушаат метал музика го мислам истото што го мислам и за девојките што слушаат реге, турбо фолк.
Девојки се на крај на краиштата, не се монструми ниту пак марсовци.
Само, сметам дека стилот на облакање нема никаква врска со музиката која ја слушаш...
Јас сакам да слушам фламенко? Да одам ли со кондурчиња за тропкање низ град?! :)