Чет муабети (ти реков-ми рече)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Што не помагаат вака кога му треба на некое семејство кај нас помош? Или на некој кој нема леб да си купи и нема кај да живее? Се собрале повеќе од 10 илјади евра за 10 саати, што не бидат толку хумани сите тие што донираа до сега па да соберат за некој кај нас исто толку? Колку пати имало на тв луѓе што бараат било каква помош да им се помогне, и никој ништо не донира а сега се собрале толку пари и цели камиони се наполниле со храна и вода за помалце од 1 ден.
Тоа и јас јадев трици. Не дека нешто имам против акцијава, секоја често, имам и роднини таму, но кога некое семејство во нашава пуста државичка едвај крпи ден за ден .. и жими еден шпорет го имаат во куќата, за кој немаат ни дрва .. гајле му е на нашиве .. ни влада помага ни народ помага. Сега Србија е поплавена и ајде шлепери со вода летаат нагоре.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Реков неизбежно е секаде, но ете моето скромно познаввање на светот само на балканот сум наишол на ситни муабети и оговаранции. Не зборам за постари жени кога ќе седнат пред чешма да мелат, зборам за здрави млади единки кои повеќе би требало да се сконцентрираат да бидат поуспешни а не, каква коза имал комшијата.
Постарите жени не мелат,и тие зборуваат :)
Само здравје и еден ден и ние ќе ја доживееме нивната возраст.
Меѓу тие постари,сега се и нашите родители.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Постарите жени не мелат,и тие зборуваат :)
Само здравје и еден ден и ние ќе ја доживееме нивната возраст.
Меѓу тие постари,сега се и нашите родители.
Не го реков тоа во лош контекст. Само дека зборуваат... многу. :zelen