На жалост и на стоматолог одиме кога ке почне забот да не боли,чест на изузетци,јас сум од понемарливите.А мене не ми е јасно како здрава, сексуално активна жена нема матичен гинеколог и се плаши од истиот?
На жалост и на стоматолог одиме кога ке почне забот да не боли,чест на изузетци,јас сум од понемарливите.А мене не ми е јасно како здрава, сексуално активна жена нема матичен гинеколог и се плаши од истиот?
Има разлика од болен заб и бременост или недајбоже полова болест.На жалост и на стоматолог одиме кога ке почне забот да не боли,чест на изузетци,јас сум од понемарливите.
Саладине,Аладине,па зарем на мене што сум родила ми кажуваш за разлика!Тоа чувство Ти нема никогаш да го дознаеш,дај малку олабави од стегите.Поентата е дека таков народ сме,прво чекаме да не здоболи после идеме на лекар,а за на гинеколог и ден денес несакам такви посети.Има разлика од болен заб и бременост или недајбоже полова болест.
Јасно се` тоа, затоа постои секогаш надворешен фактор да не` потсетува дека некогаш правиме грешки.Саладине,Аладине,па зарем на мене што сум родила ми кажуваш за разлика!Тоа чувство Ти нема никогаш да го дознаеш,дај малку олабави од стегите.Поентата е дека таков народ сме,прво чекаме да не здоболи после идеме на лекар,а за на гинеколог и ден денес несакам такви посети.
Зошто се заглавуваш на општо познати работи,каде нема место за споредбаЈасно се` тоа, затоа постои секогаш надворешен фактор да не` потсетува дека некогаш правиме грешки.
Поентата е дека нема крај на ова, јансо е дека едно е реалност друго пишано by the book. Но фактот дека расипан заб е помала штета/проблем од непланирана трудноќа или па недај боже полова болест - факт е.
Расипан заб може да те оќелави, може да ти даде срцев удар, може уште 300 компликации да ти направи, а може и ништо да не ти направи.Јасно се` тоа, затоа постои секогаш надворешен фактор да не` потсетува дека некогаш правиме грешки.
Поентата е дека нема крај на ова, јансо е дека едно е реалност друго пишано by the book. Но фактот дека расипан заб е помала штета/проблем од непланирана трудноќа или па недај боже полова болест - факт е.
А што може да направи бош моабет!?Стварно ми отекоа крајниците или јајниците,како милувате.Расипан заб може да те оќелави, може да ти даде срцев удар, може уште 300 компликации да ти направи, а може и ништо да не ти направи.
И масни наслаги истото може да го сторат.Расипан заб може да те оќелави, може да ти даде срцев удар, може уште 300 компликации да ти направи, а може и ништо да не ти направи.
Исто и расипан заб. Може за една вечер да го стекнеш. Може и преку ден. И после да се влечкаш со расипан заб 9 месеци додека потајно те убива.И масни наслаги истото може да го сторат.
Бременоста не е проблем кој со години се стекнува туку од една вечер. Исто и половите болести.
Во твоја чест, правам дводневно молчење на форумов, да не ти отечат крајниците уште толку. Глеаш колку се грижам за туѓо здравје?. Поззз.А што може да направи бош моабет!?Стварно ми отекоа крајниците или јајниците,како милувате.