Сакам да кажам/Сакам да прашам

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А мене не ми е јасно како здрава, сексуално активна жена нема матичен гинеколог и се плаши од истиот?
На жалост и на стоматолог одиме кога ке почне забот да не боли,чест на изузетци,јас сум од понемарливите.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
На жалост и на стоматолог одиме кога ке почне забот да не боли,чест на изузетци,јас сум од понемарливите.
Има разлика од болен заб и бременост или недајбоже полова болест.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Има разлика од болен заб и бременост или недајбоже полова болест.
Саладине,Аладине,па зарем на мене што сум родила ми кажуваш за разлика!Тоа чувство Ти нема никогаш да го дознаеш,дај малку олабави од стегите.Поентата е дека таков народ сме,прво чекаме да не здоболи после идеме на лекар,а за на гинеколог и ден денес несакам такви посети.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Саладине,Аладине,па зарем на мене што сум родила ми кажуваш за разлика!Тоа чувство Ти нема никогаш да го дознаеш,дај малку олабави од стегите.Поентата е дека таков народ сме,прво чекаме да не здоболи после идеме на лекар,а за на гинеколог и ден денес несакам такви посети.
Јасно се` тоа, затоа постои секогаш надворешен фактор да не` потсетува дека некогаш правиме грешки.
Поентата е дека нема крај на ова, јансо е дека едно е реалност друго пишано by the book. Но фактот дека расипан заб е помала штета/проблем од непланирана трудноќа или па недај боже полова болест - факт е.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Јасно се` тоа, затоа постои секогаш надворешен фактор да не` потсетува дека некогаш правиме грешки.
Поентата е дека нема крај на ова, јансо е дека едно е реалност друго пишано by the book. Но фактот дека расипан заб е помала штета/проблем од непланирана трудноќа или па недај боже полова болест - факт е.
Зошто се заглавуваш на општо познати работи,каде нема место за споредба

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Расипан заб може да те оќелави, може да ти даде срцев удар, може уште 300 компликации да ти направи, а може и ништо да не ти направи.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Расипан заб може да те оќелави, може да ти даде срцев удар, може уште 300 компликации да ти направи, а може и ништо да не ти направи.
А што може да направи бош моабет!?Стварно ми отекоа крајниците или јајниците,како милувате.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И масни наслаги истото може да го сторат.
Бременоста не е проблем кој со години се стекнува туку од една вечер. Исто и половите болести.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И масни наслаги истото може да го сторат.
Бременоста не е проблем кој со години се стекнува туку од една вечер. Исто и половите болести.
Исто и расипан заб. Може за една вечер да го стекнеш. Може и преку ден. :D И после да се влечкаш со расипан заб 9 месеци додека потајно те убива.

А што може да направи бош моабет!?Стварно ми отекоа крајниците или јајниците,како милувате.
Во твоја чест, правам дводневно молчење на форумов, да не ти отечат крајниците уште толку. Глеаш колку се грижам за туѓо здравје?. Поззз.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja