Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Океј. Да прашам што се случи со едно дете во хирошима во четрспета, живо е?
Или па да одам до јапонска амбасада. Или да ги замолам американците овојпат да го убијат, да не го мислам.

Sent from my ST21i using Tapatalk

http://en.wikipedia.org/wiki/Sadako_Sasaki

Не преживеало, према легендите на секои 1000 оригами штркови Боговите давале по една желба, девојчето направило само 644 пред да умре. Другарчињата ги направиле останатите 356 и ги однеле на гробот :(

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
http://en.wikipedia.org/wiki/Sadako_Sasaki

Не преживеало, према легендите на секои 1000 оригами штркови Боговите давале по една желба, девојчето направило само 644 пред да умре. Другарчињата ги направиле останатите 356 и ги однеле на гробот :(
Требаше да направиме акција на цб, 'коментирај за да оздрави'. :(

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Некако е чудно да прашувам на форум такви работи. Ама затоа ќе вработиме гинеколог тука. А добро, имаме и за спб. Јас сум експерт за птичји грип.

Нормално е да е чудно да се прашуваат такви работи на форум, а уште почудно е да очекуваат некои корисни совети но работава е што кога ќе се најдат у таква ситуација посебно кога се +/- 20 години форумот го гледаат како единствено решение да им се потврди тоа што самите го знаат и знаат дека треба да го направат, а паралелно со тоа никој да не ги дознае кои се. Некако доаѓа ко поттик да го сторат тоа. А причина за сето ова е стравот и тоа што 80% од женските (вклучувајќи се и јас) немаат матичен гинеколог. Кога не би ни било страв од реакцијата на другите и кога би си имале матичен гинеколог (сепак гинекологот не е само за трудници) се би било поинаку, место тука да си го губиме времето фино лепо би си отишле на контрола одма после полов однос и доколку би имало нешто (не мора да е фетус) он или она фино лепо би не исчиштиле и така сите среќи и задоволни би биле и не би се секирале. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Незнаев дека сум форумски бог, и дека сте опседнати со мене и тоа што го правам на социјалните мрежи. Ако сум јас бог, тогаш вие сте пар, и тоа добар пар. Па добро, сега богот малку ќе гледа серии, па ќе се испрди на пролетното сонце. Колку да имате во превид. Кисчиња сте, топче.