Љубовни проблеми

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
@Selene my point exactly.
Но дека еднаш се љуби, и тоа во еден стадиум на животот, не. Секој стадиум со свои предности и одлики.
Но карактерно човек се изградува во тие стадиуми. Сеа како ќе се изгради, дали лесно би преболувал или па тешко, зависи од оноа што му се падне до оноа што тој би избрал како да му се падне. Ако некој и` го сврти умот, може полесно да го преболи, најчесто со тоа што имала искуство со повеќе личности.
Исто како и човекот кога се социјализира - ако види некој кој лесно може да го манипулира, ќе падне на првата лага.

Грешно се изразив, мислев дека барем еднаш се љуби. Точно е дека во сите стадиуми од животот љубовта е поинаква. Како и да е, нема правила. Различен партнер - различен тип на врска. Мислев да и кажам дека не треба да и биде тешко, затоа што во животот, порано или подоцна ќе се заљуби. Не треба да се чувствува чудно ако на 19 години не го посакува она што го посакуваат повеќето нејзини другарки, врснички и слично. Таа сега има емоции, ама кога ќе ја здрма љубовта, онаа убавата, ќе дојде овде во љубовнине теми, ќе видиш:)

Да не пишувам ново мислење, @Outrider тоа се тие тинејџерски дилеми. Кога ќе го засака некого, нема да сака да го напушти колку и да имало порано бизарни причини за раскинување, што и како и да било порано. Ќе сака да е со него и нема да се двоуми дали да оди само понатаму со врската. Сега има некои емоции, ама не е тоа тоа. Тоа е тој фактор што е битен со партнерот на почетокот. Некогаш колку и да е фин партнерот, ако не ти е убаво, џабе е и да е најпрекрасен на свет.

Последна промена:

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Муабетот ми е беше дека обично е попусто инсистирањето на возраста кога станува збор за емоционална ствар, `ај икс години имам стварно, шо се замарам` не е заклучок до кој ќе дојде по нечиј совет... шо демек вие кога бевте затрескани тинејџери ги земавте сериозно таквите совети :rolleyes:
Of course we didn`t. :zelen
Јасно е дека самата ќе си го најде патот кај врви, самата се познава најдобро.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Selene

pizzalover

Истакнат Член
30 април 2014
10
12
103
Значи вака итно е, знам дека имте многу прапшања од ваков тип одговарано ама ..
Пред една ипол недела имавме односи со дечкото, тој немаше ставено кондом и на крај пред да сврши го извади и сврши на мене. Го прашав да не се случи нешто додекабеше внатре тој ми рече дека ништо не се случило.. Но мене ми е многу страв пошо еве ми касни веќе цел месец ми нема дојдено...Односно претходниот месец (Март) ми дојде на 19ти а еве веќе 30ти април сме..Обично пред да ми дојде ме болат градите. Една недела ме болеа, а не ми дојде и веќе пополека прекинуваат болките на градите. Вчера правив тест за бременост испадна негативен. Се ми е испомешано не знам што да правам, е молам за совет!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Хормоните никогаш не лажат. Оди кај гинеколог и ќе ти објасни подетално што тестови треба да направиш.
(иако толку малери да сте не ми се верува)

бонус задача: Прочитај ги причините за одложена менструација.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
При самиот однос,кај мажите доаѓа до истекување на мала семена течност,затоа и таквиот однос без кондом не е сигурен.Тестот ти беше рано направен така да ке мораш друг тест.Да си знаела и да си се напила апче (тие се баш за случај ако се сомневаш)но тие беа мислам во рок од 24 часа.Предлагам да одиш лабораториски во државна или приватна установа преку мокрача да направиш уште еден тест.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Значи вака итно е, знам дека имте многу прапшања од ваков тип одговарано ама ..
Пред една ипол недела имавме односи со дечкото, тој немаше ставено кондом и на крај пред да сврши го извади и сврши на мене. Го прашав да не се случи нешто додекабеше внатре тој ми рече дека ништо не се случило.. Но мене ми е многу страв пошо еве ми касни веќе цел месец ми нема дојдено...Односно претходниот месец (Март) ми дојде на 19ти а еве веќе 30ти април сме..Обично пред да ми дојде ме болат градите. Една недела ме болеа, а не ми дојде и веќе пополека прекинуваат болките на градите. Вчера правив тест за бременост испадна негативен. Се ми е испомешано не знам што да правам, е молам за совет!
Познавам другарка со овој сличен проблем .. 22 дена и немаше дојдено .. и после тој период и дојде. За тоа време се уби од секирање и нервоза.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Можеби е вонматерично забременување.
Мислам дека не е во ред вакви прашања на форум. Мислам дека во ред е да прашате за да ве упатат на гинеколог, да ви препорачаат добар гинеколог и слично. За вакви прашања не помага форумџија, туку матичен, и гинеколог.

Sent from my ST21i using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and diva orhideja

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Едно не сфатив никогаш:
Ако сте доволно одговорни да раширите нозе, зошто не сте доволно одговорни редовно да посетувате гинеколог!?
Сфаќате ли дека со тоа што си играте со својот живот всушност играте и со животот на партнерот и евентуално со животот на детето кое би се зачнало?!

п.с. оди на гинеколог, направи си таму тест за бременост, консултирај се со докторот, нека си ти направи испитувања, нека си препише таблети според крвна група - таму како оди не знам и мирна глава.
А да, пресметај и дали ти биле како ги викаат тие плодни денови за време на односите.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Едно не сфатив никогаш:
Ако сте доволно одговорни да раширите нозе, зошто не сте доволно одговорни редовно да посетувате гинеколог!?
Сфаќате ли дека со тоа што си играте со својот живот всушност играте и со животот на партнерот и евентуално со животот на детето кое би се зачнало?!
Што врска има посетата на гинеколог со прашањето?Страста го замаглува разумот,во такви моменти нема трпение да се трча по кондом,а не верувам дека има толку издржливи кога е младоста во прашање.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Што врска има посетата на гинеколог со прашањето?Страста го замаглува разумот,во такви моменти нема трпение да се трча по кондом,а не верувам дека има толку издржливи кога е младоста во прашање.
Следното утро сигурно не била сѐ уште со запалени хормони за да отиде на гинеколог.
Кога е доволно свесна да пише на форум, веројатно е свесна дека ние тука може да нагаѓаме само, а таму ќе си кажат.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja