Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
она што го раздвижува.

- извадок од „Книга на Мудроста или Лудоста“, А. Кроули (достапна на македонски јазик, бујрум на Саем) :)
1972427_854948604532065_1356703321_n.png

На претстојниот Саем на Книгата (08-14.04.2014 e.v.), побарајте ги сите наши изданија со попуст на следнава локација во Хала 1 од Метрополис Арената.
93!

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.

Дали човекот се соочува со карматички последици при бранење нс своите права во овој случај? Во поседно време размислувам за војните и револуциите бла бла бла, гледам воени филмови каде што лугето буквално пагаат мртви како пивски шишиња, сето тоа толку бргу, јадел, пиел и наедаш оп, погоден од куршум. Убиецот, преживеан, продолжува...тој само ги бранел своите права, а се соочува со трауми и пост-трауматски стресови, дури и делузии, халуцинации. Страда бранејки ги само своите права. Ми треба мислење од телемит. Чисто информативно, од љубопитност. Фала однапред

Исто така, на пример Хитлер, колку само млади момчиња, германчиња биле против национализмот, но сепак принудени да се потчинат кон идеите на фашизмот. Мобилизирани, колку само трагично што не го убиле оној кој им ги одзема основните права на човекот. Мислам дека предлогот за дискусија е интересен и дека ке добијам добар одговор. Секое мислење е добредојдено.

Последна промена:

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.

Дали човекот се соочува со карматички последици при бранење нс своите права во овој случај? Во поседно време размислувам за војните и револуциите бла бла бла, гледам воени филмови каде што лугето буквално пагаат мртви како пивски шишиња, сето тоа толку бргу, јадел, пиел и наедаш оп, погоден од куршум. Убиецот, преживеан, продолжува...тој само ги бранел своите права, а се соочува со трауми и пост-трауматски стресови, дури и делузии, халуцинации. Страда бранејки ги само своите права. Ми треба мислење од телемит. Чисто информативно, од љубопитност. Фала однапред

Исто така, на пример Хитлер, колку само млади момчиња, германчиња биле против национализмот, но сепак принудени да се потчинат кон идеите на фашизмот. Мобилизирани, колку само трагично што не го убиле оној кој им ги одзема основните права на човекот. Мислам дека предлогот за дискусија е интересен и дека ке добијам добар одговор. Секое мислење е добредојдено.
Суштината на сите живи битија е бесмртна, смртта и животот се две страни од една иста "паричка". Оној што станал свесен за природата на своето Себство, знае дека таа е истата за сите, дека сите се различни аспекти на Едноста.
Кармата во овој случај може да биде само корегирачки фактор или баланс - фактор.
Се е искуство, и секое искуство е подеднакво потребно во бесконечната Игра на космосот. Дуалноста или доброто и злото се човечка перспектива, човечка призма преку која ги делиме нештата на потребни и непотребни, врз основа на нашите потреби.

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
R.I.P Peaches Geldof
_74095823_5bb688ec-9d19-4fec-b521-cc4e09483619.jpg

Unto them from whose eyes the veil of life hath fallen may there be granted the accomplishment of their true Wills; whether they will absorption in the Infinite, or to be united with their chosen and preferred, or to be in contemplation, or to be at peace, or to achieve the labour and heroism of incarnation on this planet or another, or in any Star, or aught else, unto them may there be granted the accomplishment of their wills; yea, the accomplishment of their wills.

AUMGN. AUMGN. AUMGN.

Последна промена:

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Liber Al vel Legis II
38. Прослава за трите дена на пишувањето на Книгата на Законот.

P.S. Денес почнува саемот на книгата, ова се насловите кои можете да ги најдете на штандот на Алеф:
1544436_850341974982068_1528192285_nbc2a13.jpg

• Ми се допаѓа

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Суштината на сите живи битија е бесмртна, смртта и животот се две страни од една иста "паричка". Оној што станал свесен за природата на своето Себство, знае дека таа е истата за сите, дека сите се различни аспекти на Едноста.
Кармата во овој случај може да биде само корегирачки фактор или баланс - фактор.
Се е искуство, и секое искуство е подеднакво потребно во бесконечната Игра на космосот. Дуалноста или доброто и злото се човечка перспектива, човечка призма преку која ги делиме нештата на потребни и непотребни, врз основа на нашите потреби.
Го ценам јасниот одговор повеќе од било кој некогаш што сум го добил на било кој форум.
Ја ценам и темата која како што гледам е осудувана без некаква си посебна причина, тажно за ограничените умови кој не сакаат да дискутираат со образ, туку прифакаат да не знаат дека како и да се вртат, задникот им е од позади. Со поимот Телема се сретнав на овој форум, за прв пат. Можеби премногу рано за мојата зрелост-не зрелост. Од цела праска јас сум само семка ама уште верувам дека во лушпите и семките се најголемите витамини.

Како симпатизер на Телемата и Телемитите, ќе ми биде простено на мојата младост, неукост и убавина - се надевам. :)

Со следново прашање не сакам да оставам впечаток како провокативец или скептик, туку како збунет талкач.
Очигледно е дека е безценета убавината на Нуит, едноставно кажано, прекрасен Универзум. Простор со убавини како " HD Wallpaper " или " Natural screen-saver for your PC-screen ". Download FREE 100%.
Но што е со Хадит што живее во срцето на секоја ѕвезда? Ние страдаме секојдневно, во бесконечната екстаза на Нуит. Нашето срце понекогаш е скшено, чувствуваме отров во соларниот-плексус, нервен слом, мигрени, несоници, кризи. Едноставно " Over-loaded. " Многумина по нивната не-чиста волја чија што цел била повеќе страст, доминација и економија, ја уништуваат планетата до вистински дис-баланс, мотивирани од својата алчност и глупост. Што е виновно некое си новороденче во чие што срце исто така живее Хадит, да биде жртва на она што некој пред него го усрал за само свој интерес и популарност. Дали Хадит страда, или ние страдаме поради не задоволството и покрај сите убавини што ни ги понудила Нуит? И дали е можно човек да се надмине себе си одејќи строго по една негативна геометриска прогресија, страдајќи изгубено без никаков излез?

• Ми се допаѓа
Реакции: Idiot and Abraxas

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Го ценам јасниот одговор повеќе од било кој некогаш што сум го добил на било кој форум.
Ја ценам и темата која како што гледам е осудувана без некаква си посебна причина, тажно за ограничените умови кој не сакаат да дискутираат со образ, туку прифакаат да не знаат дека како и да се вртат, задникот им е од позади. Со поимот Телема се сретнав на овој форум, за прв пат. Можеби премногу рано за мојата зрелост-не зрелост. Од цела праска јас сум само семка ама уште верувам дека во лушпите и семките се најголемите витамини.

Како симпатизер на Телемата и Телемитите, ќе ми биде простено на мојата младост, неукост и убавина - се надевам. :)

Со следново прашање не сакам да оставам впечаток како провокативец или скептик, туку како збунет талкач.
Очигледно е дека е безценета убавината на Нуит, едноставно кажано, прекрасен Универзум. Простор со убавини како " HD Wallpaper " или " Natural screen-saver for your PC-screen ". Download FREE 100%.
Но што е со Хадит што живее во срцето на секоја ѕвезда? Ние страдаме секојдневно, во бесконечната екстаза на Нуит. Нашето срце понекогаш е скшено, чувствуваме отров во соларниот-плексус, нервен слом, мигрени, несоници, кризи. Едноставно " Over-loaded. " Многумина по нивната не-чиста волја чија што цел била повеќе страст, доминација и економија, ја уништуваат планетата до вистински дис-баланс, мотивирани од својата алчност и глупост. Што е виновно некое си новороденче во чие што срце исто така живее Хадит, да биде жртва на она што некој пред него го усрал за само свој интерес и популарност. Дали Хадит страда, или ние страдаме поради не задоволството и покрај сите убавини што ни ги понудила Нуит? И дали е можно човек да се надмине себе си одејќи строго по една негативна геометриска прогресија, страдајќи изгубено без никаков излез?
Страдањето е производ на светогледот чија перцепција го контемплира универзумот како нешто одвоено од себе, а искуствата ги дели според принципите на дуалноста. Затоа предходно нагласив дека сите искуства се подеднакво потребни, кога тоа ќе се осознае, се губи илузијата наречена страдање, бидејќи се стекнуваме со Разбирање дека постоењето значи бескрајно Искуство!
Нуит и Хадит се основните космички принципи - бескрајно проширениот простор време и атомскиот - сингуларен принцип на индивидуалност. Нивното испреплетување ги раѓа сите можни искуства и форми.

• Ми се допаѓа
Реакции: Idiot and Harmonija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
За вториот ден од пишувањето на книгата на законот:
Поглавје II
1. Ну! прикриеност на Хадит.
2. Дојдете! сите вие, и сознајте ја тајната што сѐ уште не е откриена. Јас, Хадит, сум дополнение на Ну, мојата невеста. Јас не сум распространет, и Кабс е името на мојата Куќа.
3. Во сферата јас сум насекаде центар, како што таа, обемот, никаде не се наоѓа.
4. Сепак таа ќе биде знајна, а јас никогаш.
5. Погледнете! ритуалите на старото време се црни. Злите нека бидат отфрлени; добрите нека бидат прочистени од пророкот! Тогаш тоа Знаење ќе продолжи правилно.
6. Јас сум пламенот што гори во срцето на секој човек, и во јадрото на секоја ѕвезда. Јас сум Живот, и дарител на Живот, но сепак спознавањето на мене е спознавање на смртта.
7. Јас сум Магичарот и Егзорцистот. Јас сум оска на тркалото, и коцка во кругот. “Дојдете кон мене” е будалест израз: зашто јас сум тој што оди
8. Кој го обожуваше Херу-па-краат ме обожуваше мене; погрешно, оти јас сум обожувателот.
9. Запомнете сите вие дека постоењето е чиста радост; дека сите таги се само како сенки; тие поминуваат и завршуваат; но постои нешто што останува.
10. О пророку! ти си зловолен да го проучуваш овој спис.
11. Те гледам дека ја мразиш раката и перото; но јас сум посилен.

• Ми се допаѓа

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Денеска завршува саемот на книгата, благодарност до сите што го посетија штандот на АЛЕФ и потсетување за оние кои имаат намера да го направат тоа допрва
10255501_10203867952846260_4201054631452823178_n.jpg

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
We exist beyond the good and evil. - изрека што често ми ја коментира пријател од социјалните мрежи, телемит, љубител на надреализмот и астроном.
Летово на мајка ми и спомнав за Телема и Алеистер Кроули, без проклето изненаден од нејзиниот одговор: " Еее синко, ја коа читаше за него, ти уште не беше у на татко ти ******* . Терај си ги ти 777 и законо и љубовта, само нем да ми станеш некој христијанин како шо имаше навика да ми читаш библии и да се молеш на господ да не отидам на родителско или да ти стаат двојка по физика "
Еее стара арно си викала на времето, камоли да научеше некоа формула по математика одкоку да се плашеше од "Oткровението" и коњите со светци и мечеви шо ќе ме праќаа у пеколо :D Ама добро е коа видеш од друга перспектива, у осмолетка никогаш не ме научија дека

0 = (+1) + (-1) «=» |+1| + |-1| = 2

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas and diva orhideja