Го ценам јасниот одговор повеќе од било кој некогаш што сум го добил на било кој форум.
Ја ценам и темата која како што гледам е осудувана без некаква си посебна причина, тажно за ограничените умови кој не сакаат да дискутираат со образ, туку прифакаат да не знаат дека како и да се вртат, задникот им е од позади. Со поимот Телема се сретнав на овој форум, за прв пат. Можеби премногу рано за мојата зрелост-не зрелост. Од цела праска јас сум само семка ама уште верувам дека во лушпите и семките се најголемите витамини.
Како симпатизер на Телемата и Телемитите, ќе ми биде простено на мојата младост, неукост и убавина - се надевам.
Со следново прашање не сакам да оставам впечаток како провокативец или скептик, туку како збунет талкач.
Очигледно е дека е безценета убавината на Нуит, едноставно кажано, прекрасен Универзум. Простор со убавини како " HD Wallpaper " или " Natural screen-saver for your PC-screen ". Download FREE 100%.
Но што е со Хадит што живее во срцето на секоја ѕвезда? Ние страдаме секојдневно, во бесконечната екстаза на Нуит. Нашето срце понекогаш е скшено, чувствуваме отров во соларниот-плексус, нервен слом, мигрени, несоници, кризи. Едноставно " Over-loaded. " Многумина по нивната не-чиста волја чија што цел била повеќе страст, доминација и економија, ја уништуваат планетата до вистински дис-баланс, мотивирани од својата алчност и глупост. Што е виновно некое си новороденче во чие што срце исто така живее Хадит, да биде жртва на она што некој пред него го усрал за само свој интерес и популарност. Дали Хадит страда, или ние страдаме поради не задоволството и покрај сите убавини што ни ги понудила Нуит? И дали е можно човек да се надмине себе си одејќи строго по една негативна геометриска прогресија, страдајќи изгубено без никаков излез?