Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Колку сте само контрадикторни!:(
Секој телемит може да обожава-слави што му волја,но за нова година и нејзино славење за сите телемити е прифатливо (или не)?
Ами мора да слави,тоа е денот кога му е дадена книга на вашиот пророк.
Затоа секој телемит не може да слави што му е волја,него тоа што му диктира групата,а група не би била група ако нема свое време.цццццццц
Како беше она .. времето ги јаде децата...(facepalm)

Подобро молчете во иднина,така барем помудри ќе бидете!
Контрадиокторни сме единствено за злонамерни луѓе, кои не се тука поради дијалог, туку поради провокации. Никој никого не приморува! Никој ништо не диктира! Ако некој не се пронаоѓа во телемата, мир со него, нека си оди по патот што го одбрал!
Безброј пати е ова нагласено. Зошто некој би се сметал за телемит, ако не се пронаоѓа себеси во симболиката на телемата? Зошто?

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
@Abraxas
Не реков дека е сопственост негова, туку дека он кажа припаѓал таму па затоа тоа дека е „негов ред“.

За времето, си читал нешто ама не си дочитал, одамна ти го зборам тоа. Времето не е линеарно ако го гледаш од една референтна точка. Но дали ти ќе се наоѓаш на месечината или сосема залутан во вселената, 1 секунда ќе има исто траење и за тебе и за сѐ што е врзано за референтниот систем на кој припаѓаш.
Епа самиот си го даде одговорот! Значи времето од практична гледна точка - на земјава, поради секојдневните потреби на луѓето, има мерни величини, но како физичка или метафизичка величина (без референтна точка) тие мерни единици се бескорисни, апсурдни....

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Епа самиот си го даде одговорот! Значи времето од практична гледна точка - на земјава, поради секојдневните потреби на луѓето, има мерни величини, но како физичка или метафизичка величина (без референтна точка) тие мерни единици се бескорисни, апсурдни....
Ам сеа се праиш чукнат со сила ама ај. Наука не се толкува ко книшките на Кроули, не е ова кој како сака да си го протумачи.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Ам сеа се праиш чукнат со сила ама ај. Наука не се толкува ко книшките на Кроули, не е ова кој како сака да си го протумачи.
Јас не толкувам ништо, тоа е факт. Времето не е линеарно (не тече подеднакво во различни ситуации). И тоа го зедов како пример за да ти укажам зошто во езотеријата тоа понекогаш е дефинирано како илузија.
Ако ти е до одговор, го доби, ако ти е до препирање, изоставиме.

Последна промена:

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Те изоставувам од проста причина што ти си толкуваш наука. Доволно ми е што знам дека брат Хепта знае да пресмета интеграл од x/dx и муабетиве што ги правиш за да знам колку сте читале наука.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Те изоставувам од проста причина што ти си толкуваш наука. Доволно ми е што знам дека брат Хепта знае да пресмета интеграл од x/dx и муабетиве што ги правиш за да знам колку сте читале наука.
Сакаш да кажеш дека тоа што го кажав за времето од научна гледна точка не е докажан и проверен факт? Што е толкувањето во случајов?

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Зарем не напишав јас за тоа ова: „Мислев нема да го видиш тоа со /dx . Damn it“?
Ти виде колку некој знаел ова или она од форуми... тогаш јас сум се изнагледал незнаење за сите пари, дури и за кусурот. Посебно на темава...
Инает човек си значи... бреј :)
Треба да ја изоставиш темава, бесцелно се препираш за работи кои се гледа дека не ги знаеш... ниту пак бараш реално одговори бидејќи и не знаете што да прашате заради вашата незаинтересираност... :(

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Зарем не напишав јас за тоа ова: „Мислев нема да го видиш тоа со /dx . Damn it“?
Ти виде колку некој знаел ова или она од форуми... тогаш јас сум се изнагледал незнаење за сите пари, дури и за кусурот. Посебно на темава...
Инает човек си значи... бреј :)
Треба да ја изоставиш темава, бесцелно се препираш за работи кои се гледа дека не ги знаеш... ниту пак бараш реално одговори бидејќи и не знаете што да прашате заради вашата незаинтересираност... :(
Така е шефе. I'm busted. :/

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Грижливо студирај ја Математиката, зашто со тоа ќе ги откриеш Законите на својот Разум и неговите Ограничувања.

Не избегнувај го студирањето на Античката Книжевност и тоа на оригиналниот Јазик. Со тоа ќе ја откриеш Историјата на Структурата на својот Ум т.е неговата Природа сфатена како последно Продолжение во низата на Причини и Последици.

Преостанува Каузалноста, која е корен на Акциите и Реакциите на Природата. Неа треба, исто така, со силен жар да ја истражуваш за да можеш да ја сфатиш Разноличноста на Универзумот, неговата Убавина и Хармонија, преку Познавањето на она што го раздвижува.

- извадок од „Книга на Мудроста или Лудоста“, А. Кроули (достапна на македонски јазик, бујрум на Саем) :)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
"Грижливо студирај ја Математиката, зашто со тоа ќе ги откриеш Законите на својот Разум и неговите Ограничувања. "

Убава и вистинита мисла :)