Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А како го направи ова? Исто ко ја што пробував или со копирање? Мене ме интересира дали може така ко што ја пробував?
Не бива така ко што си пробувала ти. Мултицитатите секаде кај што сум ги сретнал функционираат на тековната страна, ако смениш тема или страна нема да функционираат.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не бива така ко што си пробувала ти. Мултицитатите секаде кај што сум ги сретнал функционираат на тековната страна, ако смениш тема или страна нема да функционираат.
Аха ок. Ја мислев дека функционираат т.е дека нема врска дали е само во таа тема кај што се цитира или во некоја друга и кога пробав така да цитирам не можеше па затоа прашав. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Аха ок. Ја мислев дека функционираат т.е дека нема врска дали е само во таа тема кај што се цитира или во некоја друга и кога пробав така да цитирам не можеше па затоа прашав. :)
ЛАЖЕ :zelen:zelen:zelen:zelen

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Аха.Анкета правиш. Ај пиши, да би прифатил:)
Зошто толку ти сметаат златен дискусии и прашања на форум?
Ајде ок ќе зборуваме за парење кај папагалите... Имаат нешто посебен месец како мачките или?

• Ми се допаѓа
Реакции: Podem

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://forum.crnobelo.com/threads/Какви-сè-мистерии-крие-нашата-Македонија.405/#post-4886

Си гледам нафталински теми во подрум Мистерии and lo and behold the pale horse :place
Ништо до наведеното не е точно. Врвот се кратовските куклици кои биле стари....10 милиони години, Виа Игнација вртела кругчиња околу Дебарца, тука се сеприсутните парчиња од Исусовиот крст, Лидија првата рисјанка lafica makedonska, Алшар goes without say и некој пребројал 53 езера...
Се надевам дека се работи за копи пејст од текст на Ниче Македон, Тодор Петров или некој сличен лик а не за пост на форумски јузер. For her sake :rolleyes:

• Ми се допаѓа
Реакции: Podem

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
http://forum.crnobelo.com/threads/Какви-сè-мистерии-крие-нашата-Македонија.405/#post-4886

Си гледам нафталински теми во подрум Мистерии and lo and behold the pale horse :place
Ништо до наведеното не е точно. Врвот се кратовските куклици кои биле стари....10 милиони години, Виа Игнација вртела кругчиња околу Дебарца, тука се сеприсутните парчиња од Исусовиот крст, Лидија првата рисјанка lafica makedonska, Алшар goes without say и некој пребројал 53 езера...
Се надевам дека се работи за копи пејст од текст на Ниче Македон, Тодор Петров или некој сличен лик а не за пост на форумски јузер. For her sake :rolleyes:
Oколу крстовите, имаше еден тип што викаше нешто у стил „Да се соберат од планетава сите парчиња од крстот на Исус ќе излезе дека крстот тежел 10 тони“ :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Podem and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Oколу крстовите, имаше еден тип што викаше нешто у стил „Да се соберат од планетава сите парчиња од крстот на Исус ќе излезе дека крстот тежел 10 тони“ :D

Во средниот век тоа било сериозен бизнис, реликвиите носеле големи приходи. Ткаенини во кои бил завиткан Исус, парчиња од крстови (скоро и да немало манастир кој немал парче од крстот) шајките од крстот, разни чаши, бокали, лажици и остали прибор од последната вечера, свети гралови, опашки од ламјата која ја отепал Свети Ѓоргија...:D
Денес, дел од популацијата е со една нога во информатичкото доба а со една во средниот век :kafe

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Theodore Gericault

Portrait of a Kleptomaniac

A Madwoman and Compulsive Gambler

Head of a Guillotined Man

Monomaniac of Military Commander

Portait of a Woman Suffering from Obsessive Envy (The Hyena)

Portait of a Child Snatcher

Петте `преживеани` портрети на лудаци и еден портрет од затвор на глава на робијаш осуден на смрт од циклусот `Ментално болни` на Теодор Жерико кој бил чест гостин на наведените институции каде пронаоѓал `модели` надвор од ситно-буржоаската норма на своето време. Мистерија е како лудаците останувале мирни да позираат.:ladno
Сплавот на Медуза е уште едно интересно остварување кое меѓу другото се бави и со канибализам.

A може и не позирале моделите воопшто. Можеби имал фотографска меморија или едноставно знаел да помни ликови.