Сакам да кажам/Сакам да прашам

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Интересни ми се луѓево што кога ќе се одлучат да прочитаат една книга, пишуваат на фејсбук дека ја читаат, потоа следат цитати од истата, па 1000 слики од книгата, од кафето, дури се чита книгата, по можност печката, каминот, лампионите и дури и се дотеруваат, се шминкаат за да ги има на слика како читаат.

Мислам, џабе е сето тоа, кога книгата ја читаат за да се пофалат колку тоа се начитани и колку тоа тие уживаат во пишаниот збор. Книгата се чита кога си сам, се доживува, се впива.
Веднаш се познава кој е вистински љубител на книга, а кој е позер. Џабе се сите перипетии што ги правите, јасно му е секому кој колку навистина ја разбира таа книга и кој колку навистина чита.

Друго, сметам дека сите најдобри книги од нашава Македонија треба да се препрочитаат уште еднаш кога си 20+ години. Поинаку го сфаќаш Ацо Шопов на 15 години, кога те тераат да го читаш, поинаку кога си зрел и кога вистински сфаќаш што сака да каже.

Среќни празници, народе:)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас се пронајдов тука :zelen
Јас така правам за филмови, ставам нон стоп што сум гледала, ако ми се допадне ставам и некој цитат, некој дијалог што и да е, слика... Замарам луѓе со него, ги цртам главните јунаци...
Ама не да се фалам дека многу гледам :D

Шала на страна, така си е, ова е сосема друго со филмовиве, мада јас ги ставам филмовите на фб чисто онака да знам што ми е гледано, друга задна намера немам, а најмалце па да го напнувам Саладин :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Y1K991

Mayaa

Нов член
6 јануари 2014
2
0
1
27
Имам папагал од видот тигрици,,го чувам неколку месеци ... го хранам со смоки,просо,мешавина на разни жита.. е сега проблемот е што последниве неколку денови папагалот е целиот како наелектризиран исто како кога спие , пердувите му се малце потренати а не онака како што се вообичаено. Дали некој знае во што е проблемот? :)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Старата група за дружење на форумџии (кои не сакаа да останат анонимни) беше избришана. Така да со Aleksis направивме нова. Така да, кој сака може да се придружи :)
Линк тука

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y