Сакам да кажам/Сакам да прашам

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
^ Не бери гајле....него има да го плукаат и другите генерации, и другар му Бане исто.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Убава емисија е џабе го плукаа човеков

Љепота, ељеганција, елоквенција и харизма во движење. Интелектуален џин без конкуренција во современата мраќедонска историја. Чудно само како останал без 1/4 од своите поданици кои несклони да патат од Стендалов синдром се разбегале по светот. Од тие кои останале 1/3 се без работа...

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Љепота, ељеганција, елоквенција и харизма во движење. Интелектуален џин без конкуренција во современата мраќедонска историја. Чудно само како останал без 1/4 од своите поданици кои несклони да патат од Стендалов синдром се разбегале по светот. Од тие кои останале 1/3 се без работа...

Ќе се најде некој поербап и ќе го симне од тронот веројатно.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Ќе се најде некој поербап и ќе го симне од тронот веројатно.
Не верувам. Знаеш зошто? Затоа што сите млади ќе си заминат од оваа по*рана земја, па ќе му останат старците кои ќе скијаат Маврово. Ќе останат сами ко гробови.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Outrider

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Демек проблемот со загадениот воздух во Скопје магично исчезна со исчезнувањето на маглата???
Ех, мила моја Македонијо - секое чудо за три дена.
Веројатно ќе чекаме да не проголта пак магла за да воведуваме екстремни мерки за прочистување на воздухот.
Дотогаш ве молам дишете од навидум чистиов ни воздух : ))
Зафатени се медиумите со гостувањето на премиерот кај Тони во емисија зш тоа е вредно за дискутирање. Патем загадувањето не е нова работа , не искрсна од сега. Тоа се примети уште кога се поставија мерните станици. Наместо носење на национална стратегија за намалување на загадувањето нашите политичари си наметнаа други приоритети. Недостигат корпи за отпадоци , недостигат дрвја ама затоа Џеваир дигна 40 катници! Во овој “бетонски“ град не ти помага ветерот за загадувањето. Незнам зошто молчиме и до кога толку причини за протести но кај нас тоа ќе се сведе дека сме од оваа или од онаа партија , а не дека навистина ни е грижа за околината.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Зшто не га напраиф сфак празник да е како овј
Не сам мноо по славе и празници ама најинтересно е да си седнеш(доле на теписон) сс тфои и да рокаш тој претпознатљиво бд'њачко едење.Значи тк е најслатко едење еј,гра на годината,риба најслатка,тија баничке бреј оргазмнични,благо и овошје
Још па ритуал, у кога се падне паричка ке има среќну годину.Мене за овија мнои дваес пет шес године, едно пет шеснаес пута ми се паднала паричка.Увек мене еј.Не се жалу хепи ми е увек, али мислу дека нема везе тој сс паричку.Тој е за да се радуеф мали деца
И да,не се крши лебче сс паричку сфугде на овј дн,негде за Васуљицу,негде за друк празник
Значи тој е чудо на колко мало место толко мноо различно ритуали и адети има еј,сфетски прваци смо у разни протоколи за славе и празници.И нели како викаф Христос се роди, па и ја сам се родија па не се фалу : )))
Или оној како беше Христос се роди, знам ... гледаја сам га филм : )

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
зошто никој не дојде да пее коледе во ЛП да му дадам бонбончоња,јаболчиња,коштанчиња и некоја паричка?:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and TheQueen