Kaarikuto мене пак многу ми беше интересен филмот High tension , посебно тоа што и од кога ќе заврши уште не знаеш кој е убиец. Јас неколку пати го имам гледано. Инаку не можам да најдам некој добар хорор во последно време ај препорачај нешто..
V а?Ги има... Некои погоре ги наброја DarkPassenger као скоро секој со Нортон, Clockwork orange, Black Hawk down, V....
V а?
Сакаш сега да ти ископам бар два поста кај што го хејташ филмов на големо, а си го ставил во омилени некогаш?
Многу си контрадикторен Саладине, многууу...
Magnolia
Филмов мислам дека рекорден број на пати го почнав, па го баталив.
Тоа што Том Круз е во него ќе се трудам да не го коментирам, башка и таму е еден вид на торко, запотен и залижан, онака како и што си го доживувам.
Филмот како филм (го пишувам тука зошто не сум го изгледала сеуште) ми изгледа(ше) примамливо. Името, постерот, оцената која му е доделена на ИМДб (8.0). Дури и почетокот е така убаво скоцкан што ако сте тип на луѓе со мој вкус, ќе си помислите е ова ми личи на филм што би сакала да го гледам дефинитивно. Почетокот ветува многу.
Ама... Како оди приказната понатаму, се појавуваат многу нови ликови, нови случки, ни еден со друг не се поврзани, различни класи и карактери, чудни ликови... Бар до онаму каде што сум стигнала.
И се обидувам, ама не можам да се сконцентрирам на филмов.
А уште трае и точно 3 сати.
И сакав да прашам, ако воопшто има некој што го гледал, вреди ли да му дадам шанса, заслужена ли му е оцената?
Пробај да пишуваш повеќе.А бе Хоуп што толку правила овде па дури и бришење да се спомнува, секој нека си пише како знае, сега неможеме формулари да потполнуваме за секој филм, за да се усогласиме. Мислам дека името на филмот, слика и тоа дали е добар или не мене на пример ми е доволно. Ете ако прочитам кратка содржина мене ептен ми влијае дали да го гледам или не. И јас почнав едно време да раскажувам нели безвеза овде ама се управив.
И дај препорачај некое филмче добро...