Сакам да кажам/Сакам да прашам

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас за Нова година сакам Дедо Мраз да ми донесе укинување на можноста пензионерите да се возат бесплатно секој Вторник и Петок.
Луѓе не можам да ви кажам колку сум револтирана. Ако порано не се замарав со старциве, сега ми се јави некој огромен гнев во душава, мислам ќе натепам некого, па колку сака нека е постар.

Онолку некултурни, прости, дебилни луѓе не знам како е можно да постојат. Денес, кога имав работа од 7 до 2 и пол, работа од која се бараше мозочните ќелии да ми бидат активни нон стоп, како тоа да не беше доволен умор, сега на идење изедов ќотек. Се качив во автобусот, нормално гужва ненормална, и ајде да седнам... Кога една "госпоѓа" квалитетно ми го заби бастунот во грб, ме турна и се протна на седиштето. Не знам како не и ја плеснав една, мислев дека е доволно да и кажам дека може комотно да си седи, затоа што за разлика од неа, помладите луѓе се покултурни и никогаш нема да турнат стар човек за да седнат на едно помочано седиште.

Па уште следува дијалог со таа глупавата до неа, ова младиве мора да се научат, инаку не им текнува дека постарите мора да седат. Како тоа тие биле постари, уморни, коските им биле слаби, а ние младиве безобразни, здрави прави, не сме можеле да постоиме 15 минути. Ѓубриња, уште еднаш нема шанси некому да станам, па последно нека е. Слушалките на уши, па нека си зборуваат што сакаат.

И овие од ЈСП сериозно нека размислат што прават, после се што имам слушнато и видено во автобусине, нека си го стават прстот на и онака празните глави.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Јас за Нова година сакам Дедо Мраз да ми донесе укинување на можноста пензионерите да се возат бесплатно секој Вторник и Петок.
Луѓе не можам да ви кажам колку сум револтирана. Ако порано не се замарав со старциве, сега ми се јави некој огромен гнев во душава, мислам ќе натепам некого, па колку сака нека е постар.

Онолку некултурни, прости, дебилни луѓе не знам како е можно да постојат. Денес, кога имав работа од 7 до 2 и пол, работа од која се бараше мозочните ќелии да ми бидат активни нон стоп, како тоа да не беше доволен умор, сега на идење изедов ќотек. Се качив во автобусот, нормално гужва ненормална, и ајде да седнам... Кога една "госпоѓа" квалитетно ми го заби бастунот во грб, ме турна и се протна на седиштето. Не знам како не и ја плеснав една, мислев дека е доволно да и кажам дека може комотно да си седи, затоа што за разлика од неа, помладите луѓе се покултурни и никогаш нема да турнат стар човек за да седнат на едно помочано седиште.

Па уште следува дијалог со таа глупавата до неа, ова младиве мора да се научат, инаку не им текнува дека постарите мора да седат. Како тоа тие биле постари, уморни, коските им биле слаби, а ние младиве безобразни, здрави прави, не сме можеле да постоиме 15 минути. Ѓубриња, уште еднаш нема шанси некому да станам, па последно нека е. Слушалките на уши, па нека си зборуваат што сакаат.

И овие од ЈСП сериозно нека размислат што прават, после се што имам слушнато и видено во автобусине, нека си го стават прстот на и онака празните глави.

Сосема ти ја разбирам изреволтираноста...
Оноа што мене ме фрапирува (негативно) е нивната себичност. Разбирам стари луѓе кои живеат со крпажа пензија од јутра до сутра, но не можам да ги разберам кога некои „граџани“ ми се убацуваат во автобус да си се шеткаат од маџари до ѓорче. И си мењаат автобуси, си праат екскурзии во групи од по 7-8 луѓе. Разбирам осаменост убија, ама и тоа дека може да се договорат да си се соберат на некое место и да си чатат, а не да го користат јавниот превоз за парламент, притоа со изговор демек идат до пазарче, а врска нема - колку пати ги имам фатено во лага.
И нормално... ако си повеќе неспособен да се движиш, зошто по ѓаволите не си земеш количка за на пазат, туку се товариш како магаре со неколку стога сено.
Право на избор? аа не. Ова е веќе тиранија. И двојни аршини кон цела старосна структура на едно општество. Жалам ЈСП ама приватните ми се помили (ако имам избор де).

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас сакам да кажам дека мразам зима, мразам ладно време, мразам да шетам со триста алишта на мене, мразам цело време да сум под ќебе, да ми мрзнат рацете и да ми се вцрвенува носот. Мразам чизми, чорапи, јакни, капи и ракавици. Мразам снег, мразови, ладни ветрови, снешковци и новогодишни елки. Мразам што сонцето заоѓа во 4, мразам миризба на чадови, запалени оџаци, мразам санки, зимски опреми, бели мечки, пингвини и се што асоцира на зима и ладно време.
1378175_748510318508496_878479756_n.jpg

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Јас едвај чекам снег и да си правам Снешко ко дете мало и ангели во снегот и да се мавам со топки снеги итн. итн.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Тоа е тој мит за постарите лица како вредни за почит по дифолт... пошто биле стари.
А најголем дел се монументални идиоти.
Никогаш не сум им отстапувал место, освен ако се работи за хендикеп или нешто слично. Без разлика на возраст, нормално.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene