Сакам да кажам/Сакам да прашам

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
isaidineedcoffee.jpg

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Живееме во држава каде сепак овошјето и зеленчукот сеуште се со пристојна цена, а се секојдневно нездраво се храниме.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Исцедете, ограбете
пот и труд и меса голи,
уста пуста затворете
да не каже оти боли.
Очи црни ископајте
да гледајат не давајте,
раци машки прекршете
срце лудо наранете.
Угаснете и светлини!
Мрак ќе биде – каракамен.
Има, има – в темнината
нешто живо пак да свети:
има болка на душата
има души наранети.
Болка боли – болка гори
болка пече, душа мори.
А болката кога свети –
тешко, тешко, тешко клети!

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Живееме во држава каде сепак овошјето и зеленчукот сеуште се со пристојна цена, а се секојдневно нездраво се храниме.

Управо си Саци уште да појдеше ова да им го кажеш на оние што земаат социјална помош 1 600 ден за цел месец.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Управо си Саци уште да појдеше ова да им го кажеш на оние што земаат социјална помош 1 600 ден за цел месец.
Не е решение социјалната помош! Јас кога би бил на функција скроз би ја укинал едноставно им даваш мотив да седат дома или да работат на црно ко повеќето што прават , а оние кои реално им треба не ја добиваат воопшто. Државата треба да обезбедува услови за работа , а не да чекаш на социјална помош. Верувај 90% од тие што зимаат социјална помош имат повеќе пари од тебе и од мене.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Не е решение социјалната помош! Јас кога би бил на функција скроз би ја укинал едноставно им даваш мотив да седат дома или да работат на црно ко повеќето што прават , а оние кои реално им треба не ја добиваат воопшто. Државата треба да обезбедува услови за работа , а не да чекаш на социјална помош. Верувај 90% од тие што зимаат социјална помош имат повеќе пари од тебе и од мене.

Точно е ова што го пиша ама РМ е социјална држава и дај боже да дојдеш до власт и да обезбедиш услови за работа на сите па може и Норвешка ке ја поминеме :zelen

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
аха, 1600 ден месечно ептен јак мотив.