проклет пмс расположението ми се менува на секои 2 минути без причинаааааааааааа....
Не зборам за луѓето што примаат 1600 социјална помош. Туку севкупното население кое секојдневно се прехранува од сендвичари и „пекари“ давајќи смешни суми за оброци кои може да се заменат со здрав оброк. И немој да ми кажеш демек немале време за готвење... пошо ги гледам како ги окупираат кафичите со своите задници.
Ми текнува лани коа им нудеа за да продават грепки никој не се нафати , а требаше да се платени 8000+ процент од продажбата , па видија ти логиката. Пак ќе кажам ретки се тие што навуистина им е потребна таа помош! Човек здрав и прав нетреба да зема социјална помош туку да работи. Пак ќе потенцирам 90% од нив си имат солиден живот дури и подобар од обичните кои морат да работат по 8-9 часа во денот во просек.аха, 1600 ден месечно ептен јак мотив.
Види, да сме во друга држава единствен предуслов за работа ќе биде да си здрав и прав и со воља. Тука сите сме здрави, прави, сакаме и бараме работа ама нема. И тоа е разликата.Ми текнува лани коа им нудеа за да продават грепки никој не се нафати , а требаше да се платени 8000+ процент од продажбата , па видија ти логиката. Пак ќе кажам ретки се тие што навуистина им е потребна таа помош! Човек здрав и прав нетреба да зема социјална помош туку да работи. Пак ќе потенцирам 90% од нив си имат солиден живот дури и подобар од обичните кои морат да работат по 8-9 часа во денот во просек.
Ќе нема попови, монаси и монахињи на facebook
Абе ајде
Види, да сме во друга држава единствен предуслов за работа ќе биде да си здрав и прав и со воља. Тука сите сме здрави, прави, сакаме и бараме работа ама нема. И тоа е разликата.
А дека човек на кого му била потребна социјална помош има подобар живот од тебе или некој што работел-не.
Сигурно се тоа процедури, постапки и не би била доделена помош на некој ако не му е потребна. И јаката помош, па да заслужи дискусија.
А ако при социјална помош има и една нивичка со три патлиџани и две пиперки и над нејзе црнчи и се тресе дали ќе му ја земат помошта поради тоа, не е фер за тоа да зборуваме.
А оној кој има, не прави труд да дојде до 1 800 ден, тие целат на повисоки цели.