Сакам да кажам/Сакам да прашам

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
проклет пмс расположението ми се менува на секои 2 минути без причинаааааааааааа.... :frantic

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Не зборам за луѓето што примаат 1600 социјална помош. Туку севкупното население кое секојдневно се прехранува од сендвичари и „пекари“ давајќи смешни суми за оброци кои може да се заменат со здрав оброк. И немој да ми кажеш демек немале време за готвење... пошо ги гледам како ги окупираат кафичите со своите задници.

Знам Саци дек не мислеше на нив што им ја и ти да мислиме на таа категорија на луѓе кога тие што треба да мислат не мислат :zelen
И ти си бил заостанен па ти знаеш ли колку време се губи да станеш у 11ч да искочиш у 12ипол да седиш 2 саати у Тренд па додека да си дојдеш дома ке те фати 17ч и што попрво да направиш дали да готвиш, дали да мислиш што да облечеш зш за 2 саати пак ке се искача а у слободно време да студираш а ти пак уште и за здрава храна прајш муабет ццц - нема се време зш и седењето по кафичи е тешка раб :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Колку и да ги сакам ама не можам секој ден да ги слушам.

- Цел ден спиеш ќе се разболиш
- Ништо не јадеш ќе се разболиш
- Цело време пред комјутер си ќе се разболиш
- Излези земи воздух ќе се разболиш
- Земи облечи се потопло ќе се разболиш
- Носи папучи ќе се разболиш
- Затварај врата, промаја има ќе се разболиш
- Покривај се навечер со повеќе кебиња ќе се разболиш

И на крај прашинка ќе ми влезе во носот, ќе кивнам, ќе се накашлам и ете ти: ТИ РЕКОВ ЌЕ СЕ РАЗБОЛИШ!

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
аха, 1600 ден месечно ептен јак мотив.
Ми текнува лани коа им нудеа за да продават грепки никој не се нафати , а требаше да се платени 8000+ процент од продажбата , па видија ти логиката. Пак ќе кажам ретки се тие што навуистина им е потребна таа помош! Човек здрав и прав нетреба да зема социјална помош туку да работи. Пак ќе потенцирам 90% од нив си имат солиден живот дури и подобар од обичните кои морат да работат по 8-9 часа во денот во просек.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ми текнува лани коа им нудеа за да продават грепки никој не се нафати , а требаше да се платени 8000+ процент од продажбата , па видија ти логиката. Пак ќе кажам ретки се тие што навуистина им е потребна таа помош! Човек здрав и прав нетреба да зема социјална помош туку да работи. Пак ќе потенцирам 90% од нив си имат солиден живот дури и подобар од обичните кои морат да работат по 8-9 часа во денот во просек.
Види, да сме во друга држава единствен предуслов за работа ќе биде да си здрав и прав и со воља. Тука сите сме здрави, прави, сакаме и бараме работа ама нема. И тоа е разликата.
А дека човек на кого му била потребна социјална помош има подобар живот од тебе или некој што работел-не.
Сигурно се тоа процедури, постапки и не би била доделена помош на некој ако не му е потребна. И јаката помош, па да заслужи дискусија.
А ако при социјална помош има и една нивичка со три патлиџани и две пиперки и над нејзе црнчи и се тресе дали ќе му ја земат помошта поради тоа, не е фер за тоа да зборуваме.

А оној кој има, не прави труд да дојде до 1 800 ден, тие целат на повисоки цели.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and melpomena

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Види, да сме во друга држава единствен предуслов за работа ќе биде да си здрав и прав и со воља. Тука сите сме здрави, прави, сакаме и бараме работа ама нема. И тоа е разликата.
А дека човек на кого му била потребна социјална помош има подобар живот од тебе или некој што работел-не.
Сигурно се тоа процедури, постапки и не би била доделена помош на некој ако не му е потребна. И јаката помош, па да заслужи дискусија.
А ако при социјална помош има и една нивичка со три патлиџани и две пиперки и над нејзе црнчи и се тресе дали ќе му ја земат помошта поради тоа, не е фер за тоа да зборуваме.

А оној кој има, не прави труд да дојде до 1 800 ден, тие целат на повисоки цели.

Има вистина во тоа што го зборува Виктор еве еден пример од мојата фамилија., 4 челоно семејство каде родителите вработени во нашата ценета администрација има два автомобили и сопствена куќа и земаа социјална помош има такви полно, не секој што заслужува добива социјална помош.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider