Чет муабети (ти реков-ми рече)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Одговорот е уште на почетокот,
ти го одговори истото прашање и незнам каков одговор треба уште.
И не провоцирај Хептаграм не е убаво така:)

Не е убаво?
Не сме тука за убавина :)
Ами за да ја откриеме големата вистина, која и да е... или да бидеш последен во муабетот, мислам, форум нели :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не е убаво?
Не сме тука за убавина :)
Ами за да ја откриеме големата вистина, која и да е... или да бидеш последен во муабетот, мислам, форум нели :)
Последниот кој коментира си секогаш ти,шлагот на тортата,
не знам дали и колку си приметил.
Ја имаш таа чест да ја завршиш дискусијава.

Големата вистина?
Зарем форумов е место за откривање на вистините?
(think)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

Како не сум приметил кога постојано последен завршувам со муабетот :)
Сум приметил и дека на некои бело-црнци тука воопшто не им се допаѓа тоа...
Ама што ќе прават? Ќе ми вратат?
Си велат не пишувам, ќе нема на што да врати, кога гледаш тој пак нашол начин да напише нешто ново и пак од почеток муабети :D
Нели е така? Признај :D

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
ихаа се изнамуабетивте, шубо :D
Lena муабетот ми е - не се разделуваат работите така како што ги делиш ти, притоа отфрлајќи ги сосема оние кои не ти одговараат.
Точно е дека очекувањата носат разочарувања, ама не е тоа правило. Ако 10 очекувања донеле 10 разочарувања не значи дека и секое следно очекување ќе донесе ново разочарување.
Разбирам дека после еден куп разочарувања човек доаѓа во ситуација да си рече - доста ми е, не очекувам веќе ништо од никој и од никаде. Ама тоа ми е исто како кога се најдеш на дното да си речеш - епа јбг, од тука нема каде да паднам, па ќе си останам тука. Нема очекувања, нема ризик ново разочарување, нема ризик од ново паѓање, сѐ е познато и безбедно...
Не е поентата човек да се откаже од очекувањата, да ги отфрли како непотребни сите размисли за резултатот, не е поентата да се остане без цели кон кои ќе се стремиме. Поентата е да не дозволиме тие очекувања и размислувања за резултатите да ни станат единствената мисла која ќе ги поклопи сите други.
Барем јас така гледам на тоа.
Инаку ми е само заменување на една крајност со друга - наместо тотална преокупираност со исходот, тотално отфрлање на било какви размислувања за исходот. Или ако сакаш - тоа е чисто бегање.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
lady_blue цитирам:

"Поентата е да не дозволиме тие очекувања и размислувања за резултатите да ни станат единствената мисла која ќе ги поклопи сите други."

Баш така ;)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Како не сум приметил кога постојано последен завршувам со муабетот :)
Сум приметил и дека на некои бело-црнци тука воопшто не им се допаѓа тоа...
Ама што ќе прават? Ќе ми вратат?
Си велат не пишувам, ќе нема на што да врати, кога гледаш тој пак нашол начин да напише нешто ново и пак од почеток муабети :D
Нели е така? Признај :D
Што да признаам?
Дека не се замарам со кој што мисли?
Или да признаам дека егото е она што мора нешто да докаже и покаже и да биде последно во се?
Какво признавање очекуваш од мене?

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Што да признаам?
Дека не се замарам со кој што мисли?
Или да признаам дека егото е она што мора нешто да докаже и покаже и да биде последно во се?
Какво признавање очекуваш од мене?

Дека те иритира тоа што постојано ти ги цитирам размислите и барам објаснувања :)
На теми што ми се интересни, нормално... Нели е така?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Затоа и доаѓа до безвезни расправии,зошто едно е да читаш,а да не разбереш,а друго е да прочиташ површно,и да бараш повод за буцкање,не затоа што не си сфатила,туку затоа што понекогаш мора да се има таа бесцелна дискусија тука некаде :)
Господине буцкало.
Неможе секој како тебе да чита површно она што сака,а она што не сака да го чита длабински.
Во овој случај јас прочитав се со ист ,,интензитет,,.
Ти како што гледам едниот дел си го прочитал длабински,штом си донел заклучок дали е важна или не.
А другиот дел,за да разбиваш монотонија или што би рекол ти,за да имаш што да се боцкаш си го сместил на репертоарот за читање површно само ради тоа што некој не чита како тебе....или пак кој знае зошто.:)